Tej elapadás, szoptatási képtelenség, miért? Mi vezet erre?
Szerintem pedig jó a kérdés, ezen is jól el lehet elmélkedni. :)
Én hajlok azt gondolni erről, hogy valahol leginkább az anya lelkiállapotára lehet visszavezetni a dolgokat, mégha ez az állapot nem is látványos vagy tudatos. Persze mindaz igaz lehet, amit feljebb leírtatok, és sok olyan "külső" tényező van, ami nem direkt az anyuka cselekedeteiből adódik - viszont mindez az anyában is lecsapódik valahogy (negatívan) a végén. Ha a baba nem tud szopizni, ha a környezet nem támogatja eléggé, ha az anyuka szervezete korábbról nem elég erős a szoptatáshoz... mindez végső soron szoptatási gondokat okozhat, amit az anyuka előbb-utóbb stresszel fog megélni. Ez pedig biztosan nem tesz jót a szopinak.
Szóval szerintem következményesen szinte mindig a lelkiállapot (vagy biológiai szinten nézve a hormonok) a felelősek a szopi végéért.
Kedves Utolsó!
valószínű,h nálad tényleg a lelki "gát" állt a háttérben, meg sokaknál. Azóta egyik barátnőm megszül és ő is igazolni látszik ezt a dolgot. 2. babát szülte, elsőt nem tudta szoptatni, nem nagyon volt tej..előtte ezen sokat izgult. most viszont úgy volt vele ,h ha van az jó ha nincs sebaj.majd tápszer mint az elsőnél. rengeteg a teje..igaz még csak 3 hetes a baba:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!