Elég a tejem? 2óránként enni akar.
Az a gondom hogy febr 11-én szültem császárral....
Kedden bekeményedett a cicim és ez péntekig tartott... és fájt is nagyon...
Viszont most két napja elég puha a mellem... és ugy veszem észre mint ha kevés lenne a babának...
Szerintetek apadhat lejjebb 2-3 nap alatt
Egyik gyerekem legalább 8 hónapos koráig 2-2,5 óránként cicizni akart. :o)
Nem csak az éhség miatt ciciznek, hanem mert cicizni jó! :o)
Amúgy az, hogy felpuhult a melled, csak jó. Amikor beáll a kereslet-kínálat, akkor már nem kemény többé a mell, akkor és annyi tejet termel, ameynni a babának kell.
Ha akkor adsz neki, amikor kéri, és annyi ideig, akkor lesz elég tej!
Jól csinálod!
És gratulálok a babához!
Keddtől péntekig komoly túltermelésed volt, ezért volt kemény a melled.
Ha ezidő alatt nem szoptattál/fejtél rendszeresen, hogy minél jobban ürüljön, akkor elképzelhető, hogy a pangó tejtől mostanra kicsit visszaesett a mennyiség és kevesebb, mint kéne. (Ha ritkán szoptatsz, csökkenni fog, ha gyakrabban, akkor nőni.)
De, ha odafigyeltél erre és nem kímélted magad az ürítéssel a fájdalom ellenére sem, akkor simán meglehet az is, hogy csak átálltál a normál mennyiségre. Azaz, most van pont elég tejed, a melled már nem termel túl sokat. Ez a felpuhulás normális, a kereslet-kínálat beállását jelzi.
Egyébként mivel még pici a babád és nem tudom, mennyire vagy járatos a szoptatásban, én az első lehetőségre tippelek. De ne aggódj, szoptass bátran igény szerint, sokszor és/vagy sokat, ahogy a babád jelzi neked. Pár nap alatt vélhetően meg fog nőni újra a tejed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!