Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elég a tejem? 2óránként enni...

Elég a tejem? 2óránként enni akar.

Figyelt kérdés

Az a gondom hogy febr 11-én szültem császárral....

Kedden bekeményedett a cicim és ez péntekig tartott... és fájt is nagyon...

Viszont most két napja elég puha a mellem... és ugy veszem észre mint ha kevés lenne a babának...

Szerintetek apadhat lejjebb 2-3 nap alatt

2012. febr. 19. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Apadhat, de nem feltétlenül apad. Bármi miatt kérhet sűrűbben enni. Tedd sokat mellere, az serkenti a tejtermelődést.
2012. febr. 19. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyik gyerekem legalább 8 hónapos koráig 2-2,5 óránként cicizni akart. :o)

Nem csak az éhség miatt ciciznek, hanem mert cicizni jó! :o)

Amúgy az, hogy felpuhult a melled, csak jó. Amikor beáll a kereslet-kínálat, akkor már nem kemény többé a mell, akkor és annyi tejet termel, ameynni a babának kell.

Ha akkor adsz neki, amikor kéri, és annyi ideig, akkor lesz elég tej!

Jól csinálod!

És gratulálok a babához!

2012. febr. 19. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon pici még a babád, simán belefér 3-4 hónapos koráig is a 2-3 óra. (sőt, van hogy még később is, tényleg vannak cicifüggő babák)
2012. febr. 19. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokan mérlegellenesek, de ha van, akkor nem kell ilyeneken parázni, mert leméred előtte és utána és kész. Én az első két hónapra bérelem, főleg mert első baba.
2012. febr. 20. 10:47
 5/5 xStefix ***** válasza:
100%

Keddtől péntekig komoly túltermelésed volt, ezért volt kemény a melled.

Ha ezidő alatt nem szoptattál/fejtél rendszeresen, hogy minél jobban ürüljön, akkor elképzelhető, hogy a pangó tejtől mostanra kicsit visszaesett a mennyiség és kevesebb, mint kéne. (Ha ritkán szoptatsz, csökkenni fog, ha gyakrabban, akkor nőni.)

De, ha odafigyeltél erre és nem kímélted magad az ürítéssel a fájdalom ellenére sem, akkor simán meglehet az is, hogy csak átálltál a normál mennyiségre. Azaz, most van pont elég tejed, a melled már nem termel túl sokat. Ez a felpuhulás normális, a kereslet-kínálat beállását jelzi.

Egyébként mivel még pici a babád és nem tudom, mennyire vagy járatos a szoptatásban, én az első lehetőségre tippelek. De ne aggódj, szoptass bátran igény szerint, sokszor és/vagy sokat, ahogy a babád jelzi neked. Pár nap alatt vélhetően meg fog nőni újra a tejed!

2012. febr. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!