Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen praktikáitok vannak a...

Milyen praktikáitok vannak a szoptatás alatti farkaséhség leküzdésére?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy legalább 500 kalóriát jelent pluszban a szoptatás, de én ennél többet kívánok, sokkal. Állandóan enni tudnék, de nem akarok elhízni. Van ötletetek, hogyan küzdhetném le túl nagy éhségemet?
2012. febr. 18. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ettem egész nap, sőt szoptatás alatt is:-) Én a fő étkezések között joghurtokat ettem, műzlit, kukorica pelyhet (tejjel, joghurttal, kefírrel)
2012. febr. 18. 16:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálam ez az éhség csak az első 1-2 hónapban volt, de akkor ájulós is voltam. Azt mondták alacsony a cukrom, mert a tejtermelés elveszi. Aztán most 4,5 hónaposan már nincs ennyire éhség érzetem. Mindenképpen fehérjét kell enni, az tartósabb a szervezetben, mint a szénhidrát vagy a cukor. Ezenkívül a magok is hasznosak, de vigyázni kell vele nehogy allergiát okozzon a tejen keresztül a babának.
2012. febr. 18. 17:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok hal ,pulyka,csirkehús ,tojás, sok zöldség,rozsos kenyér,vagy teljes kiőrlésű a sima helyett (ez elég drága).Ha olcsóbbat akarsz akkor NATÚR zabpehely tejjel,vagy kásának is megfőzheted izesitheted fahéjjal,kakóval,gyümivel stb. A lényeg,hogy kerüld a cukros,fehérlisztes dolgokat ezektől csak még éhesebb leszel 1 óra mulva,sok a szénhidrát benne és kevés a tápanyag.

Ha nassolni,rágcsálni van kedved akkor ajánlom a zöldségeket felciskozva,natúr füszeres joghurtba mártogatva (én imádom,és ezerszer jobb mintha egy tábla coskit majszolnék el).

Egy baba mellett nehéz,de próbálj meg rendszeresen,3-4 óránként étkezni kisebb adagokat. Ilyen étrenddel nem fogsz éhezni,csak magadnak és a tejtermelésednek is jót teszel vele.Üditő helyett ásványvíz,esetleg tea cukor nélkül .Sok folyadékot fogyassz ,napi 2-3 liter legyen meg,de ha többet kivánsz msot az sem gond,csak ne üditőből és gyümöclslevekből vidd be (sajnos ezekben is baromi sok a kalória,észrevétlenül hozzácsempészhetsz igy a napi beviteledhez akár 5-6százat is,ami kitenne még 2 étkezést)

2012. febr. 18. 17:56
 4/7 xStefix ***** válasza:

Én most terhesen küzdök ugyanezzel...

Összetett szénhidrátok és sok élelmi rost az általános javaslat, mert ezek eltelítik a gyomrot, lassítják az emésztést. Azaz klasszikusan sok zöldségféle és gyümölcs, illetve teljes kiőrlésű, valamint hántolatlan dolgok.

Nem tudom, én is igyekszem ezekből többet enni, de egyelőre nem érzem még annyira a hatását... lehet, hogy több időbe telik, amíg átáll az emésztés.

2012. febr. 21. 15:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket!
2012. febr. 22. 21:02
 6/7 xStefix ***** válasza:
Jaigen, még egy ötlet: ha úgy veszed észre, mellette nem iszol eleget, akkor emeld a mennyiséget! Néha megfeledkezünk magunkról és azt hisszük, hogy éhesek vagyunk, pedig csak szomjazunk... Szóval napi 2-3 l folyadék és remélhetőleg kevesebb hely jut az ételnek is. :)
2012. febr. 23. 14:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt hiszem az ivással nincs gond. Elég sokat szoktam inni úgy egyébként is.
2012. febr. 24. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!