Mikor fejjek ahoz, hogy ne zavarjam be vele a szopi-rendet, és legyen is mit fejni?
Úgy tudom, közvetlenül szoptatás után kell fejni (a maradékot) ha szeretnék eltenni tejet későbbre. De nekünk szopi után teljesen üres a cici (nincs maradék), annyira megszokta már hogy mennyi kell a babámnak. És épp a következő szopi idejére telik meg (kb 3 óra 3 + - 10 perc), amit meg is ezsik a babám. Tehát felesleg sosincs.
Ha tegyük fel szopi után egy órával fejnék, akkor már lenne valamennyi,de akkor meg 2 óra alatt nem termelődik elég a következő evéshez.
Hogyan csináljam?
Első kérdés, miért akarsz fejni?
Nem felesleges, hogy legyen némi biztonsági tartalék, de jópár baba nem eszi meg az olvasztott anyatejet, úgyhogy nem biztos, hogy mindenkinek megéri annyira rádolgozni a fejésre.. De persze egy próbát megér, csak ezzel is számolj azért.
Ha már beállt a rendszer egy adott mennyiségre, akkor inkább lassan kezdj el fejni, fokozatosan növeld a kifejt tej mennyiségét. 10-20 milikről beszélünk az elején, nem többről. Jónak tűnik, hogy valamennyi idővel a szoptatás után állnál neki (fél-1 óra szerintem megfelelő), de nem kell mindkét melled fejni, elég lehet csak egyet és csak épp annyit, hogy a fenti kevéske meglegyen. Másnap majd kicsit többet fejsz és így tovább.. ahogy a körülmények adják.
Ez így ugyan lassúbb módszer, de kíméletesebb is, sokkal kevésbé zavarja meg az aktuális mennyiséget.
Ja, az lemaradt,hogy azért szeretnék fejni, hogy legyen tartalék tej a hűtőben/fagyasztóban, ha esetleg elmennék valahova ahonnan nem érek haza.
Még pici a babám,de azért mi igen aktív család vagyunk/voltunk, lassacskán jó lenne felvenni a régi ritmust.
Van egy 2,5 évesem is, akivel mostmár el-el mennék ide-oda, és bizony lenne pár olyan program, ahonnan 8készülődéssel + oda-vissza úttal együtt nem érnénk vissza következő szopira.
Értelek.
Az enyém 4 és nemsokára én is újra szoptatni fogok, bár én biztosan viszem majd magammal a picit is. Igaz, ő nyáron fog születni, amikor inkább sétálós idő van...
De szerintem, ha megteheted az időjárás és a nagyobbik programja mellett, vidd magaddal a kicsit is, ne maradjon ki ő se a jó dolgokból. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!