Próbáltátok a rendszerességre szoktatást? Gondolok itt arra, hogy pl.3 óránként egyen a babó. Sikerülhet ez, jó lehet, vagy ne erőltessem? 1 hetes a babám.
Semmiképp ne csináld! Az ilyen picinek az igény szerinti szopi való - ez akár óránként van az első hetekben! Ha igény szerint szopiztok, nem lesz baj se a baba súlyával, se a tej mennyiségével. A babák cseresznye nagyságú gyomorral jönnek világra, abba kb. egy evőkanálnyi tej fér - ez bizony nem túl sokáig elég, de ahogy nő, úgy változik a szopi igénye is.
Engedd, hogy a babád maga alakítsa ki a saját ritmusát, de ne várd, hogy ez azonnal sikerül. Beletelik egy kis időbe, viszont ez a legjobb neki. A fürdetést teheted minden nap kb. ugyanoda, ezt te döntöd el, ezzel adsz is egyfajta keretet a napnak, de a többi a baba dolga.
Az én lányom is szépen kialakította a napirendet, mindannyiunk megelégedésére.
Sok boldogságot a picurkához!
Az én babám rögtön 3 óránként kért enni. Nem hiszek az igény szerinti szoptatásban, nem jó senkinek. Természetesen ha éhes volt előbb nem néztem szigorúan az órát, a baba igénye az első, de továbbra sem gondolom, hogy óránként éhes lenne egy baba, ha elég neki a tej!
Lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Szia!
Nálunk olyan 3 hós korára lett igazi napirendje. Ez azóta folyamatosan változik igazítja a kisfiam a saját ritmusához. Most már 2 hónapja fix a napirend (8 és fél hós). Most én akarok kicsit változtatni rajta, mert túl sokat kel éjszaka, előrébb hoznám az ébredését.
Én hagytam, hogy ő alakítsa, ami 3 hónapig baromi nehéz, mindenben hozzá igazodni. (Bár erőltettem a 3 óránkénti szopit, ő ezt nem preferálta így nem próbálkoztam tovább).
Nekünk sem vált be az igény szerinti szopizás. Két hónapig nyüglődtünk, folyton sirt, pedig nem fájta a hasa, de gondolotam hátha éhes, igy szinte másfél két óránkét szopizott. Aztán elkezdtem etetni 3 óránként és mintha kicserélték volna a gyereket, egy hangja nem volt, csak ha üres volt a pocak, de akkor aztán azonnal kellett. Igy szépen beállt egy napirend, én is tudtam mit mikor csinálhatok, mikor mehetünk ide-oda. Nekünk ez vált be.
De minden baba más. Sajna ki kell tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!