Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Próbáltátok a rendszerességre...

Próbáltátok a rendszerességre szoktatást? Gondolok itt arra, hogy pl.3 óránként egyen a babó. Sikerülhet ez, jó lehet, vagy ne erőltessem? 1 hetes a babám.

Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Semmiképp ne csináld! Az ilyen picinek az igény szerinti szopi való - ez akár óránként van az első hetekben! Ha igény szerint szopiztok, nem lesz baj se a baba súlyával, se a tej mennyiségével. A babák cseresznye nagyságú gyomorral jönnek világra, abba kb. egy evőkanálnyi tej fér - ez bizony nem túl sokáig elég, de ahogy nő, úgy változik a szopi igénye is.

Engedd, hogy a babád maga alakítsa ki a saját ritmusát, de ne várd, hogy ez azonnal sikerül. Beletelik egy kis időbe, viszont ez a legjobb neki. A fürdetést teheted minden nap kb. ugyanoda, ezt te döntöd el, ezzel adsz is egyfajta keretet a napnak, de a többi a baba dolga.

Az én lányom is szépen kialakította a napirendet, mindannyiunk megelégedésére.

Sok boldogságot a picurkához!

2009. jún. 2. 07:52
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Én a babához igazodtam szinte mindenben, hagytam, hogy akkor szopizzon, amikor ő megéhezett, annak úgysincs értelme - legalábbis szerintem-, hogy hagyjam sokáig sírni, amikor esetleg tisztában vagyok vele, hogy biztosan éhes és csak azért nem adok neki, hogy kihúzzuk mondjuk a 3 órát. A napnak egyetlen momentuma volt az első hetektől szinte azonos időpontban, az esti fürdetés. Így is kialakult nála a napi ritmus úgy 2,5-3 hónapos korára. Akkor meg minek akartam volna én irányítani.. Nekünk ez így nagyon jó volt és már nem az első babánál jött be. Ha újra kezdeném, most se csinálnám másként. Sajnos az első babám még abban a korban született, amikor a védőnők agyonszekálták az anyukákat, hogy szigorúan be kell tartani a 3 óránkénti etetéseket, nem szabad se hamarabb, se később szoptatni (szerintem emiatt is kellett aztán elég hamar pótlást, kis idő múlva meg színtiszta tápszert adni neki). A kisbabák nem születnek órával a zsebükben, így aztán nem hiszem, hogy fontos őket óramű pontossággal gondozni. Persze ez csak az én véleményem, biztosan másnak más..ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák és nem is gondolkodunk úgy...Minden jót és gratulálok a picihez!
2009. jún. 2. 08:01
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Az én babám rögtön 3 óránként kért enni. Nem hiszek az igény szerinti szoptatásban, nem jó senkinek. Természetesen ha éhes volt előbb nem néztem szigorúan az órát, a baba igénye az első, de továbbra sem gondolom, hogy óránként éhes lenne egy baba, ha elég neki a tej!

Lehet lepontozni, de ez a véleményem.

2009. jún. 2. 08:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk olyan 3 hós korára lett igazi napirendje. Ez azóta folyamatosan változik igazítja a kisfiam a saját ritmusához. Most már 2 hónapja fix a napirend (8 és fél hós). Most én akarok kicsit változtatni rajta, mert túl sokat kel éjszaka, előrébb hoznám az ébredését.

Én hagytam, hogy ő alakítsa, ami 3 hónapig baromi nehéz, mindenben hozzá igazodni. (Bár erőltettem a 3 óránkénti szopit, ő ezt nem preferálta így nem próbálkoztam tovább).

2009. jún. 2. 08:41
 5/6 anonim ***** válasza:
66%
Hát ige, annak könnyű a dolga, akinek rögtön 3 óránként kér enni babája :-)) Szerencsés az az anyuka...Ne erőltess semmit, ha sikerül is kihúzni az időt, a baba nyugtalan lesz, mert nem tudja, vajon hol késik a cici ennyi ideig, és esetleg nem lesz türelme szopizni. Ha meg nincs türelme, akkor ugyebár nem szopizik, kiköpi, nyűgös lesz. Ekkor jön az ötlet, adjunk neki cumisüvegből anyatejet. Abból meg könnyebben jön, esetleg rászokik. Akkor már nem kell a cici sem, mert több erőt, kitartást igényel a szopizás. Te meg szegény fejsz, hogy tudd neki szervirozni a tejcsit, de ha netán apadozik is a tejcsi még a tetejébe, jön a tápszeres pótlás...na ez következik a rendszerességre szoktatásból ily korán. Ki fogja alakitani magának a napirendjét, és hidd el, fogsz tudni alkalmazkodni hozzá, minden rendben lesz, bizz abban a piciben, tudni fogja, mi a jó neki!
2009. jún. 2. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk sem vált be az igény szerinti szopizás. Két hónapig nyüglődtünk, folyton sirt, pedig nem fájta a hasa, de gondolotam hátha éhes, igy szinte másfél két óránkét szopizott. Aztán elkezdtem etetni 3 óránként és mintha kicserélték volna a gyereket, egy hangja nem volt, csak ha üres volt a pocak, de akkor aztán azonnal kellett. Igy szépen beállt egy napirend, én is tudtam mit mikor csinálhatok, mikor mehetünk ide-oda. Nekünk ez vált be.

De minden baba más. Sajna ki kell tapasztalni.

2009. jún. 3. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!