Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért sír, amikor leteszem a...

Miért sír, amikor leteszem a kiságyba aludni?

Figyelt kérdés
10 napos babám szépen szopizik (remélem eleget is),aztán büfi után amikor berakom a kiságyba,pár perc után nekiáll sírdogálni.Általában este és éjszaka.Hagyom egy 10 percig,aztán megint cici.Aztán megint sírdogál,aztán elalszik.Vajon nem elég a tejem?
2012. jan. 31. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a piciknek meg kell tanulniuk elaludni. Nem születnek ezzel. Ne aggódj, te csak legyél mellette és lassan megtanulja, hogy be kell csuknia a szemét ha fáradt...
2012. jan. 31. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha tudsz kölcsönözzél mérleget, így látod, hogy mennyit eszik. A hasa is fájhat. Próbáld ki a pólyázást(pléd is jó) az megnyugtatja a kicsiket.
2012. jan. 31. 13:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem egyformák a babák, egyik azonnal alszik, ha álmos, másik meg csak ringatva, vagy csak szopizás közben, stb. Esetleg tényleg megpróbálhatod hogy hagyod kicsit, felveszed, megnyugtatod, majd megint hagyod, aztán rájön, hogy szépen elalszik. De lehet, hogy ez a módszer nem jön be, akkor érdemes ringatással próbálkozni.

Kisfiam most másfél éves, általában leteszem és elalszik, de vannak periódusai, amikor pl. csak rajtam alszik el, és utána teszem az ágyába. Most ez van, megissza a tejitalát, magamhoz ölelem, elalszik, és átviszem az ágyba.

2012. jan. 31. 13:18
 4/12 anonim ***** válasza:
Az én babám is ezt csinálta. Mi arra gyanakodtunk, hogy túl kemény neki a matrac (kókusz), de valószínűleg az volt a baja, hogy egyedül volt és nem "öleli" körbe semmi. Ezt mi úgy oldottuk meg, hogy éjszakára pólyába tettük. A pólyára fektettük és lazán ráhajtottuk, bekötöttük. Ez megoldotta az esti elalvást. Azt hiszem 3 hónapos koráig alkalmaztuk a módszert, utána sikerült elaludnia.:)
2012. jan. 31. 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Még csak 10 napos. 10 nappal ezelőtt még egy biztonságos pocakban volt. Most meg meg kell szoknia a külvilágot.

Elsőre nem minden baba tud egyből elaludni. Meg kell tanulnia ezt is, mint annyi mindent.

A tejed elég neki, ne görcsölj rá. S ha méregetni akarod, akkor azért ne állandóan! A heti/havi hízás a lényeg, nem az hogy egy-egy alkalommal mennyit evett.

Lányom sokáig volt sírós, semmi sem volt jó neki, nehezen aludt el. De kitartással és türelemmel idővel rendeződnek a dolgok.

2012. jan. 31. 13:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Méregetni nem szeretném,kisfiamnál ezzel rontottam el,hogy túlgörcsöltem.Hetente(szerdán) úgyis megyek a védőnőhöz mérésre,kíváncsi vagyok,hogy alakul a súlya.
2012. jan. 31. 13:40
 7/12 xStefix ***** válasza:

Bár sokan nem értenek ezzel egyet, hagyhatod szopival is elaludni, ha ő úgy szeretné. De a pólyázás, ringatás is jó. Mindenképp legyél mellette, amíg elalszik, mert az a baja, hogy magányos, fél, ezért sír nélküled. Ahogy írták, 9 hónapig végig a "közeledben" volt, naná, hogy most rosszul érzi magát...

Egyet nagyon NEM javaslok: alvástréning! Nemcsak most nem, mondjuk úgy 2 éves korig nem.

2012. jan. 31. 17:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Fokoznám az előttem szólók véleményét: mivel 9 hónapig a pocakodban lakott és egy volt veled, most nagyon drasztikus az elválás. Én az első hetekben éjszakára magam mellé fektettem a babát összehajtott szopipárnára, így magasabban volt nálam, még véletlenül sem fekhettem volna rá (állítólag az anyai ösztön ezt megakadályozza). Mire erre rájöttem volt mögöttünk néhány sírós nap...

A pólya is bevált, de a közelség fokozatos csökkentése, nappal hordozás, éjjel együtt alvás sokat segítettek. Az együtt alvás egyébként szabályozza a pici lélegzését is, ezzel akár megelőzi a gyermekágyi halált!

2012. febr. 1. 00:13
 9/12 xStefix ***** válasza:
Annyira már nem voltam "bátor", hogy ezt is leírjam, de mindennel egyetértek. :)
2012. febr. 1. 13:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Az együtt alvással én is egyetértek, egyedül a szopival való alváshoz szoktatásról vannak olyan tapasztalataim, hogy a gyerekek (ismerősök problémái, nekem nem volt ilyen, mert nem szoktattam rá) még két éves korában is cicivel a szájában alszik, éjjel ha a "cici kiesik" (istenem, de utálom így kifejezni) a szájából, már ordít is. Magyarán csöbörből vödörbe kerülhetsz.
2012. febr. 1. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!