Miért sír, amikor leteszem a kiságyba aludni?
Nem egyformák a babák, egyik azonnal alszik, ha álmos, másik meg csak ringatva, vagy csak szopizás közben, stb. Esetleg tényleg megpróbálhatod hogy hagyod kicsit, felveszed, megnyugtatod, majd megint hagyod, aztán rájön, hogy szépen elalszik. De lehet, hogy ez a módszer nem jön be, akkor érdemes ringatással próbálkozni.
Kisfiam most másfél éves, általában leteszem és elalszik, de vannak periódusai, amikor pl. csak rajtam alszik el, és utána teszem az ágyába. Most ez van, megissza a tejitalát, magamhoz ölelem, elalszik, és átviszem az ágyba.
Még csak 10 napos. 10 nappal ezelőtt még egy biztonságos pocakban volt. Most meg meg kell szoknia a külvilágot.
Elsőre nem minden baba tud egyből elaludni. Meg kell tanulnia ezt is, mint annyi mindent.
A tejed elég neki, ne görcsölj rá. S ha méregetni akarod, akkor azért ne állandóan! A heti/havi hízás a lényeg, nem az hogy egy-egy alkalommal mennyit evett.
Lányom sokáig volt sírós, semmi sem volt jó neki, nehezen aludt el. De kitartással és türelemmel idővel rendeződnek a dolgok.
Bár sokan nem értenek ezzel egyet, hagyhatod szopival is elaludni, ha ő úgy szeretné. De a pólyázás, ringatás is jó. Mindenképp legyél mellette, amíg elalszik, mert az a baja, hogy magányos, fél, ezért sír nélküled. Ahogy írták, 9 hónapig végig a "közeledben" volt, naná, hogy most rosszul érzi magát...
Egyet nagyon NEM javaslok: alvástréning! Nemcsak most nem, mondjuk úgy 2 éves korig nem.
Fokoznám az előttem szólók véleményét: mivel 9 hónapig a pocakodban lakott és egy volt veled, most nagyon drasztikus az elválás. Én az első hetekben éjszakára magam mellé fektettem a babát összehajtott szopipárnára, így magasabban volt nálam, még véletlenül sem fekhettem volna rá (állítólag az anyai ösztön ezt megakadályozza). Mire erre rájöttem volt mögöttünk néhány sírós nap...
A pólya is bevált, de a közelség fokozatos csökkentése, nappal hordozás, éjjel együtt alvás sokat segítettek. Az együtt alvás egyébként szabályozza a pici lélegzését is, ezzel akár megelőzi a gyermekágyi halált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!