Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az, hogy anyatejes...

Miért van az, hogy anyatejes babám nem hízik megfelelően? Eszik rendesen 3-4 óránként és a mérésen mégis csak 300g-ot hízott.

Figyelt kérdés
4 hónapos és egyszerűen megőrülök már ettől. AZ előző mérésen is csak 250g-ot hízott. Amúgy aktív, mozgékony és vidám. Jól alszik és hosszra is jól nő. Nagyon ügyes és ránézésre is jó húsban van. Véleményetekre lennék kíváncsi. Természetesen az orvossal konzultáltam már erről. De merőben mást mond ő és a védőnő is. Mindenkinek adok zöld kezet.
2012. jan. 30. 08:58
1 2
 11/16 Harangozó Sára ***** válasza:
100%

Szia, az én kislányom 3190 g-mal született, most 3,5 hónapos és 5kg körül van, ő sem hízik sokkal többet, mint a Te babád,350-400g-ot havonta. Nálunk a doki azt mondta, hogy ez anyatejes babáknál normális. Az én kislányom amúgy 4 hetes korától este 8-tól reggel 6-7-ig alszik, nappal pedig nyugodt jó kedélyű kisbaba,aki 3 óránként eszik.

Úgyhogy ne aggódj, s tápszert ne adj neki!

Egy 3 gyerekes családanya

2012. jan. 30. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
Hali! Az én orvosom is (azóta váltottam) folyton azzal riogatott, hogy kicsi a lányom, lassan hízik, lassan fejlődik.. Tudni kell, hogy koraszülött volt, 2 kilósan vittem haza. Én egy percig sem aggódtam. Vidám volt, jól fejlődött a mozgása.. Egy évesen már járt! (6 hónapra született) Nahát ha a babád jól van, ne törödj az orvossal. Valami fura tananyag lehetett, hogy megszabják mennyit hízzon a baba. Komolyan nem is értem! Hát mi felnőttek is különbözően eszünk, hízunk.. Mégis miért várják a gyerekektől, hogy valami előre megírt átlag szerint gyarapodjanak? A lányom 1 évesen még csak 7,5 kiló volt. Most 9 évesen már a nagyok között van a suliban :). Mindig is csinos, mozgékony, életvidám gyerek volt. (megjegyzem, majd minden nő fogyózik 30 felett, nem lehet, hogy a gyerekkori étkeztetéssel kapcsolatban van ez? Pl. ha kellett ha nem belénk tömték a kaját.. így nem az éhség szerint ettünk?)
2012. jan. 30. 12:54
 13/16 xStefix ***** válasza:

Kérdező, dehát te magad adtad meg a választ! Aktív, mozgékony, vidám, jól alszik és hosszra is jól nő. Szerinted egy jól fejlődő baba hogy csinálja, ha nem így? ;)

Egyetértek a védőnőddel, csak szoptasd őt nyugodtan és hagyd a méregetést. A babádra figyelj, mert jelezni fogja neked, ha gond lenne!

A dokid szerintem csak be akarja magát védeni a tápszerrel...

(Egyébként amiért lassabban hízhat: nagyobb születési súly, aktív mozgásfejlődés és hosszbeli növekedés. És mindez pont ebben az életkorban a legtipikusabb! Szóval normális, amit tapasztalsz.)

2012. jan. 30. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem három 4 kg feletti gyerekem született, de 1 éves korukra mindegyikük 9 kg körül volt csak, egyik sem háromszorozta meg a születési súlyát. A fiamnak majdnem 13 kg-nak kellett volna lennie, ennyi még 2 évesen sem volt.

A nagyobb súlyú babáknál előfordulhat, hogy nem nőnek olyan iramban, mint a kisebbek, mégis teljesen egészségesek, jól fejlettek.

2012. jan. 30. 17:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom a kiskönyvből azért vették ki a súly táblázatokat, mert készíteni szeretnének egy anyatejes verziót is a régi helyett, ami alapvetően tápszeres babákra vonatkozott.

Én sem aggódnék és nem nyúlnék a tápszerhez csak ha a baba is jelzi, hogy éhes, nyűgös, stb. Bár nemsokára beindul a fogzás, akkor nyűgös lesz, de a melled szépen megnyugtatja majd. :)

2012. febr. 1. 00:28
 16/16 Zsöff85 ***** válasza:
Rakd gyakrabban mellre, 2 óránként nyugodtan, és majd fog többet hízni meglátod.
2017. ápr. 17. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!