Miért van az, hogy anyatejes babám nem hízik megfelelően? Eszik rendesen 3-4 óránként és a mérésen mégis csak 300g-ot hízott.
Szia, az én kislányom 3190 g-mal született, most 3,5 hónapos és 5kg körül van, ő sem hízik sokkal többet, mint a Te babád,350-400g-ot havonta. Nálunk a doki azt mondta, hogy ez anyatejes babáknál normális. Az én kislányom amúgy 4 hetes korától este 8-tól reggel 6-7-ig alszik, nappal pedig nyugodt jó kedélyű kisbaba,aki 3 óránként eszik.
Úgyhogy ne aggódj, s tápszert ne adj neki!
Egy 3 gyerekes családanya
Kérdező, dehát te magad adtad meg a választ! Aktív, mozgékony, vidám, jól alszik és hosszra is jól nő. Szerinted egy jól fejlődő baba hogy csinálja, ha nem így? ;)
Egyetértek a védőnőddel, csak szoptasd őt nyugodtan és hagyd a méregetést. A babádra figyelj, mert jelezni fogja neked, ha gond lenne!
A dokid szerintem csak be akarja magát védeni a tápszerrel...
(Egyébként amiért lassabban hízhat: nagyobb születési súly, aktív mozgásfejlődés és hosszbeli növekedés. És mindez pont ebben az életkorban a legtipikusabb! Szóval normális, amit tapasztalsz.)
Nekem három 4 kg feletti gyerekem született, de 1 éves korukra mindegyikük 9 kg körül volt csak, egyik sem háromszorozta meg a születési súlyát. A fiamnak majdnem 13 kg-nak kellett volna lennie, ennyi még 2 évesen sem volt.
A nagyobb súlyú babáknál előfordulhat, hogy nem nőnek olyan iramban, mint a kisebbek, mégis teljesen egészségesek, jól fejlettek.
Úgy tudom a kiskönyvből azért vették ki a súly táblázatokat, mert készíteni szeretnének egy anyatejes verziót is a régi helyett, ami alapvetően tápszeres babákra vonatkozott.
Én sem aggódnék és nem nyúlnék a tápszerhez csak ha a baba is jelzi, hogy éhes, nyűgös, stb. Bár nemsokára beindul a fogzás, akkor nyűgös lesz, de a melled szépen megnyugtatja majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!