Más hogy csinálta? Akinek még anyatejes volt a babája de jött a kistesó és 3 napig a kórházba kell lenni!?
Nem azért de inkább egy 20 hós szoptatsz mint egy újszülöttet?
Habár hallottam sokszor hogy egyik cicin egyik másik cicin a másik, de mi van ha picinek nem elég a tej?
Èn rég leválasztanám addig.
Ès mit csinálsz ha megbetegedsz, pl antibiotikum vagy más amivel nem lehet szoptatni?
Kedves első,minden betegségre van olyan gyógymód amit szopi alatt is lehet :)
Hát igaz az én lányom már nagyobb,most volt 2 éves,de még szopizik az alvásokhoz!Délben és beste!18-án kerültem kórházba (ja 21 hetes terhes vagyok) és hiába engedtek haza szentestére,annyira rosszul voltam,hogy nem bírtam megszoptatni!Végül 27-én este engedtek haza,azóta újra cicizik!
Szóval első két este kérteapától a cicit,de aztán Ő magának megmagyarázta,hogy Apa cicje kicsi így ő nem tud szoptatni! :)
De 2* mikor már jobban voltam akkor a kórházban a megszoptattam,rendesek voltak,mert hagyták,így nekem sem kellett fejnem
De hidd el nagyon ügyesen alkalmazkodnak az új helyzethez!Nálunk nagyon kevés könnyel megúsztuk a hiányomat!De hál isetennek,azt azért nem láttamikor a mentő vitt el 18-án,még aludt!
De szerintem lassan legalább az éjszakai szopikról próbáld leszoktatni!Nem tudom mennyiidős babaás vagy, bár ahogyszámolom olyan 8-9 hetes lehetsz!Azt biztos tudod,hogy a 16-20. héttől a pocakbabádnak való tejtermelődik már,attól függetlenül,hogy Te még szoptatod a nagyot!Ez sokbszopizó babánál vízválasztó!Bár nálunk is kéri tovább...
De akkor már a gyerkőcöd is 15-16 hós lesz (ha jólszámolgatok)és nálunk pl 16hósan került sor azbéjjeli szopik elhagyására!azt mondtam hogy éjjel alszik a cici,majd reggel ébred és akkor megint szabad szopizni!Másnap még kelt éjjel utána már ha kelt is csak odabújt! :)
Szóval ilyen cseleket,majd bevethetsz,hátha beválik,de lehet a 16. hét után amúgyb sem kéri!Bára kérdésedből úgy gondolom Te is szeretnéd tovább folytatni :)Ha Ő elfogada akkor mehet!És azt se felejtsdel, hogy egy 20 hós baba már sokkal értelmesebb mint egy 13 hós, és valószínűleg meg is fogja érteni,ha szépenelmondjátok neki!
Nálunk most ment minden simánapával(hál istennek)
Mellesleg még az elsőnek üzenném: Amikor szoptat egy anya akkor a kereslet kínálat útján áll bea szoptatás!Tehát ha szoptatjaigény szerint akár a kicsit nagyot akkor annyi teje lesz amennyia két gyerkőcnek kell!
ÉS ez inkább a angyot...Mert ugyanúgy előtej fog termelődni a szülés után (sőt ahogy írtam már a várandósság 16. hetétől) és ha azt a nagy elfogadja akkor miért ne kaphatna!
A kicsinek való tejet fogjaenni a nagy és nem fordítva!
Sok sikert kívánok! :)
2 éevs kislány és 21 hetes pocakcsajszi anyuja
nálunk ez volt, annyi különbséggel, hogy 22 hónapos volt a "nagyobbik kicsi" :)
nagyon sokat beszélgettünk, mindig azt mondtam neki, hogy amikor a tesója kopogtat majd a hasamon, akkor be kell mennem majd vele a doktorbácsihoz, hogy megszülessen és mivel olyan ici-pici lesz, ezért ott is kell majd kettőt aludnom.
rengeteget beszéltünk erről, amikor csak kérdezte elmondtam neki, az utolsó napokban többször is, hogy már nagyon várom, egyre többet kopogtat. aztán eljött a nap, mikor menni kellett, elbúcsúztam a kisfiamtól is, mondtam, hogy nagyon fogok vigyázni a cicire, de majd a kistesó is abból fog inni. Semmi, de semmi gond nem volt abban a 3 napban, amíg bent voltam a kórházban, ő i bejött látogatni. mikor hazamentünk, akkor azért előjött a féltékenység, nehéz volt osztozni a cicin, de megoldottuk, a kicsié volt az elsőbbség, ő pedig egy pár hónap alatt le is szokott róla.
Nálunk is tandemszopi volt.
A kórházban pedig nem kell bent lenni három napig, szülés után két órával babával együtt távozhatsz saját felelősségre. Én nem maradnék egy perccel sem tovább, az tuti. Teljesen felesleges, pihenni itthon jobban tudok és a nagyobbomnak sem kell nélkülöznie anyát. Jobb így mindenkinek.
Harmadikat várom, most sem leszek kórházban, ez tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!