Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem gyarapodik megfelelő...

Miért nem gyarapodik megfelelően 4 hónapos, anyatejes babám súlya? Nem elég tápláló a tejem?

Figyelt kérdés
Az elmúlt két hétben 5 dekát, előtte levő hónapban pedig 7 dekát hízott! Mozgásban, egyebekben látványosan fejlődik, csak hízni nem hízik szinte semmit. Az éjszakákat általában végigalussza este 9-től reggel 5-ig. A védőnő és az orvos sem tudja, hogy mi lehet a baj. Nem tűnik sem éhesnek, sem betegnek, de én mégis nagyon aggódom. Járt már így valaki?
2009. márc. 12. 11:02
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Olyan nincs, hogy nem tápláló a tej, ez régi tévhit. Ha nagyon jól fejlődik a mozgása és igen aktív baba, lehet, hogy egyszerűen lemozogja. Ha nincs semmi egyéb gond vele, akkor nem lehet baj. Vannak ilyen babák. Dobd ki a mérleget, akkor legalább te sem idegeskedsz.
2009. márc. 12. 11:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én babám is volt így 4 hónaposan. Az éjszakákat átalussza, nappal meg ha én nem kínálom 3 óránként akkor össze - vissza kéri, hol 5 hol 2 óránként ( de inkább 5 óra), havi 15 dkgt hízott. Én megpróbálkoztam a hozzátáplálással, de sikertelen volt, úgyhogy maradtunk az anyatejnél. Azóta megint rendben hízik. Lehet, hogy lemozogja, vagy jön a fogacskája vagy éppen nincs olyan jó étvágya, ez velünk felnőtekkel is előfordul. Ha az orvos szerint egészséges, akkor nincs miért aggódnod. Jó kedvű, éjjel alszik, akkor nem lehet gond.

Egy 5 hós baba( 6200 g os, 2500 g-mal született) anyukája.

2009. márc. 12. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt hasonló helyzet. 1 hónap alatt alig 40dekát hízott. Viszont nőtt 5 centit! Azóta is alig hízza a minimumot, de folyamatosan nyúlik, rengeteget mozog, folyton kalimpál kezével-lábával, hasizomgyakorlatokat végez :)) (próbál felülni), forgolódik. Fél percet nem tud nyugton lenni. Ráadásul fogzik is.

Nekem ezekkel magyarázta a dokinéni a kevesebb súlyfejlődést. Egyébként tényleg nem kövér, de abszolút nem is sovány baba, inkább izmos és szép kerek pofija van.

Ha kiegyensúlyozott baba, mozgása szépen fejlődik, nincs baj. Bukik-e?

2009. márc. 12. 13:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, bukik. De nem jelentős mennyiséget.
2009. márc. 12. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!