Miért nem gyarapodik megfelelően 4 hónapos, anyatejes babám súlya? Nem elég tápláló a tejem?
Az én babám is volt így 4 hónaposan. Az éjszakákat átalussza, nappal meg ha én nem kínálom 3 óránként akkor össze - vissza kéri, hol 5 hol 2 óránként ( de inkább 5 óra), havi 15 dkgt hízott. Én megpróbálkoztam a hozzátáplálással, de sikertelen volt, úgyhogy maradtunk az anyatejnél. Azóta megint rendben hízik. Lehet, hogy lemozogja, vagy jön a fogacskája vagy éppen nincs olyan jó étvágya, ez velünk felnőtekkel is előfordul. Ha az orvos szerint egészséges, akkor nincs miért aggódnod. Jó kedvű, éjjel alszik, akkor nem lehet gond.
Egy 5 hós baba( 6200 g os, 2500 g-mal született) anyukája.
Nálunk is volt hasonló helyzet. 1 hónap alatt alig 40dekát hízott. Viszont nőtt 5 centit! Azóta is alig hízza a minimumot, de folyamatosan nyúlik, rengeteget mozog, folyton kalimpál kezével-lábával, hasizomgyakorlatokat végez :)) (próbál felülni), forgolódik. Fél percet nem tud nyugton lenni. Ráadásul fogzik is.
Nekem ezekkel magyarázta a dokinéni a kevesebb súlyfejlődést. Egyébként tényleg nem kövér, de abszolút nem is sovány baba, inkább izmos és szép kerek pofija van.
Ha kiegyensúlyozott baba, mozgása szépen fejlődik, nincs baj. Bukik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!