Tényleg nem gyarapodik megfelelően?
Kisfiam hétfőn volt 2 hónapos. Ma voltunk tanácsadáson és 4 hét alatt 620g-ot gyarapodott és 8 cm-t nőt. Koraszülött volt 2660g-mal hoztuk haza a kórházból és most 3620g. A gyerekorvos szerint nem gyarapodott eleget, szerinte "tömnöm" kellene. Kizárólag anyatejes, tápszer ugyan van itthon aranytartaléknak, de ha nem feltétlenül kell nem szeretnék neki adni. 6-sor eszik egy nap 100-150g között.
A másik, hogy 4 hét alatt 3cm-t nőtt a fejkörfogata és most ez miatt koponya UH-ra akarják küldeni. :O
Szerintetek?
Az érdekelne, hogy nálatok akiknek hasonló korú babája van, mekkora a gyarapodás 4 hét alatt?
Tényleg "tömnöm" kéne?
Szerintem nem rosszak ezek az adatok! Az én kisfiam most 4 hónapos és eddig 3670- 5930g-ra nőtt. Ha ezt elosztod, nekünk is kb ennyit hízott 4 hét alatt. 11 cm-nőtt eddig.
Az én fiam most, 4 hónaposan eszik 6szor 150-160at. Megint egyszer éjszaka is, pedig 2 hónapig átaludta már :(
Ha vidám, jó közérzetű és nem fogy akkor nincs baj!
Kg-onként 150 et kell ennie naponta kb. Vagyis nektek: kb 550ml/ nap. na ez bőven megvan, sztem nincs baj.
Fejkörfogatunk 35cm volt, most 40cm.
Ha van tejed, úgyis annyit eszik amennyire szüksége van.
Kakil, pisil rendesen?
Nyugodj meg, nincs baj, ne sresszelj, nehogy elapadjon a tejed!
Sok sikert, boldog babázást! K
Szia! Nem tudom mennyire volt korababa, mert valószínű nem mindegy, hogy a 35. héten vagy a 28. héten született. A NET-en találsz jó pár érintett szülők által létrehozott oldalt, fórumot. Ők sokat tudnak segíteni, mert azért vannak dolgok amik a korababáknál másképp van mint a normál időre születetteknél. A fejkörméret változása agyvíz elvezetési zavarra utalhat.
Nem kell tömni:-)Eszik ő annyit, amennyi kell neki:)
Bár lányom nem volt koraszülött, és jó súlyban volt, de az első 1-2 hónapban 1 kg, a második, haramdik hóban fél kiló a "norma" és utána egyre kevesebb.
de babád viszont hosszra sokat nyúlott, akkor nem csoda, hogy súlyra nem hízott...
Ne félj, tats ki és szoptass!!
Köszi a bíztatást nagyon aranyosak vagytok.
Igazából én is meglepődtem, hogy a doktornő kevesli a hízást. Na mindegy. Biztos, hogy éhes nem marad a szopik után, mert ha valamit akar, akkor azt kiharcolja. Ha éhes lenne nem hagyná "szó" nélkül.
Nagyon jókedvű, élénk baba. Pisi az van bőven, kaki ritkán de arra azt mondta az orvos, hogy jól hasznosítja a tejet, az nem gond.
3. válaszolónak:
Köszi a linket :)
Amúgy pont a 35. héten született. Annyira sietett erre a világra, hogy kirugta a burkomat és elfolyt a vizem. Már akkor is elérte amit akart :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!