Éjjeli szopizásról való leszoktatás. Miért nem bír nélküle visszaaludni?
Kisfiam 15 hónapos,elkezdtem leszoktatni az éjjeli szopizásról.A hajnali ébredésnél eléggé sír,de mikor megnyugszik szépen elalszik,mellettünk.Utána mikor ma kora reggel kelt, fél6kor megint sírt, de lényegesen kevesebbet, viszont nem aludt vissza, csak cumizott, forgolódott közöttünk, aztán negyed7kor megint kérte a cicit, akkor már adtam neki, és visszaaludt fél 9ig.
Nem értem miért nem alszik vissza nélküle...nem szomja, vízzel kínálom.
Már volt, hogy sikerült leállnunk a szopizásról, ekkor 6 körül evett először, de egyre korábban kelt, én meg adtam neki, de így elég sokszor ébred éjjel...
Hogy csináljam?Vagy legyek kitartóbb, még egy pár nap vagy hét és hozzászokik?
Valószínű mivel néha adsz neki néha nem,így ezért sír,mert úgy megkapja!
Szerintem elég nagy már ahhoz hogy elmondd neki amit akarsz!Márminthogy éjjel nincs cici!Én így magyaráztam el a lányomnak 16 hós volt éppen!(addig rakint volt 16 foga tudtam nem fájdalomcsillapításnak kéri,henm megszokásból)Én nem akartam erőszakos lenni,szóval nem hagytam volna sírni,akkor még nagy szüksége van és miért ne adnám oda...Én így gondolkodok (nem baj ha nem egyezik a véleményünk :)
De végülis tettem egy próbát,azt mondtam nekiegyik este,hogy a cici éjjel alszik!Amíg sötét van Ő alszik,majdreggel ha világos lesz Ő is felébred meg a cici is,és akkor újra van tejcsi,szabad szopizni!Mikor éjjel felkelt éskérte újra elmondtam ezt,megsimogatta,és aludtunk tovább!Másnap még próbálkozott,de utána már ha meg is ébredt nem is kellett elmondanom sztorit,csak simizett egyet és aludtunk tovább! :)
Próbáld meg hátha bejön!
Tudod mondd hogya cici éjjel nagyon fáradt,és reggelre lesz benne tejcsi!
Pedig alapból az én lányom nagyon akaratos,de ezt könnyen vettük!Én úgy gondolom a magyarázata kulcsa,azóta is mindenre ezt a módszert alkalmazom!Nekem még a mai napig szopik,közös szabályok alapján!
2 éves kislány és 25 hetes pocakcsajszi anyuja
köszi a választ.
én is magyarázok neki, hogy már nagyfiú, el tud aludni a cici nélkül is, de ős is eléggé akaratos,és eddig nem ment valami egyszerűen...Lehet tényleg azért van mert még csak 2 napja csináljuk és még nem szokta meg...de majd ezt is mondom neki amit Te,hátha bejön.
Amúgy még csak 8 foga van kint,szóval lehet ez is benne van, hogy a foga miatt kel,de ha megszoptatom, akkor képes minden fordulásnál felkelni és cicit kérni.
Amúgy fogom az ölembe és ringatom, meg simizem,nem magára hagyom, hagy sírjon...
De ez jó, hogy "alszik a cici,reggel lesz tejcsi" ma kipróbáljuk:)
Ja és gratula a picikéhez a pocakodba:)Már én is szeretnék tesót, de ez más téma:D
Köszi! :)
Én sem úgy értettem hogy magára hagyod...
Gondoltam hogy nem :) Szerintem a titka a kitartóság és hogy bennedis elég erős legyen az elhatározás ésa következetesség! :)
Remélem megússzátok további könnyek nélkül! :)
Igen, talán az volt a baj, hogy eddig nem olt bennem elég elszántság...De most, ezzel amit írtál, tök jó volt az éjszaka!!!KÖSZÖNÖM:)))Mikor először felkelt,elmondtam neki, hogy alszik a cici, majd reggel lesz tejcsi és szó nélkül elfogadta a cumit, pedig ilyen még nem volt:))
Szóval nagyon jó éjszakán vagyunk túl, remélem a többi is ilyen lesz:)
Gratulálok!
ÉS drukkolok a további sikerekhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!