Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit kell szopiznia egy...

Mennyit kell szopiznia egy szoptatás alatt egy 6 hetes babának?

Figyelt kérdés

Az én kislányom van hogy 90-100-at szopik de sajnos 2,5hetesen kórházban voltunk mert sérvvel műtötték és akkoriba csak 60-akat szopizott,császáros voltam és nehezen jött meg a tejem,így adtak neki tápszert azóta is pótolok tápszerrel,hogy meg legyen a 120ml.

4óránként eszik jól fejlődik de mi lenne ha csak szoptatnék ezen túl elég lenne neki vagy éhes maradna?

2012. jan. 4. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a 90-100 az nem kevés,de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3,5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlődik, gyarapszik a súlya,csak az ismerőseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak,gondolom sírna, de egy hangja sincs.
2012. jan. 4. 15:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Az én kislányom is ma 6 hetes és engem rákényszerítettek a tápszerre pedig nagyon nem akartam,én is császáros vagyok mint írtam és nehezen jött meg a tejem.Most fejnem kell mert kirepedt a mellbimbóm így csak 50ml.jött le.
2012. jan. 4. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
A császáros előzmény- nehéz tejbelüvellés miatt még fontosabb, hogy ne időre/ mennyiségre szopjoin a baba. Amikor kér, meg kell szoptatni, hiszen a tejtermelés a mellbimbó ingerlésének hatására történik. Ne várj 4 órát, 3- at vagy 2- őt sem, szoptasd meg, amikor kéri és akkor nagy valószínűséggel elég lesz a tej.
2012. jan. 6. 23:28
 4/5 xStefix ***** válasza:

Egyetértek! Minél gyakrabban szopik, annál jobban fog nőni a tej.

Ha rendszeresen pótoltok és/vagy nagyobb adagokat, akkor nem biztos, hogy hirtelen el lehet hagyni a tápszert, mert kiborluhat a baba, hogy hirtelen nem ehet eleget. Ilyenkor inkább a fokozatos módszert lehet érdemes próbálni: napról napra kevesebb tápszert adjatok pótlásnak és egyre gyakrabban szoptassatok, hogy átálljon az egyensúly.

A gyors verziót is ki lehet persze próbálni, de ekkor készüljetek rá, hogy egész nap is kellhet szoptatni és a baba idővel nagyon nyűgös lehet.

Ideális esetben mindkét módszer működik és már 2-3 nap után érezni lehet, hogy több a tej.

2012. jan. 7. 16:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Megpróbálom fokozatosan csökkenteni a tápszert és minél gyakrabban mellre tenni mert nagyon megijedtem most már alig szopizik 30-40-ml-t és nagyon nem szeretném,ha elapadna a tejem.Sokat is idegeskedek e miatt :(

Azt nem értem hogy Karácsonykor honnan volt annyi tejem és most miért nincs?

2012. jan. 12. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!