Mikor hagytátok abba a szoptatást? Ha már nagyon kevés
volt elapasztottátok?
Figyelt kérdés
Lassan 1 éves kisfiam egy igazi kis cicifüggő,de sajnos gyógyszert kellett szednem ami szinte teljesen elapasztotta a tejem.Ő még ragaszkodna hozzá de alig jön neki.Nehezen indul meg és csak kevés jön.Nem mértem mennyi,mert tuti nagyon elkeserítene.A kicsi egyre türelmetlenebb és én nem tudom eldönteni,hogy szoptassam e még vagy hagyjam az egészet.Eddig 5x szopizott,1-2 hete csak reggel és este.Mától már csak este és így is nagyon kevés a tejem.Ti mikor választottátok el a babátokat és hogyan?
2012. jan. 3. 11:04
1/4 anonim válasza:
3,5 hónaposan hagytuk abba, védőnőm tanácsára. Nem nagyon volt tejem, mindent kipróbáltunk, hogy legyen. Eredmény az lett, hogy tejem nem lett több 20 ml-nél, viszont híztam 5 kg-ot, hullani kezdett a hajam, és egyre depisebb lettem. Végül "megszánt" a védőnőnk, és mondta, hogy hagyjuk abba, mert én fogok rámenni. Utána minden rendben lett (velem). :) A lányom meg már 4 éves, makkegészséges, és ha már így alakult, legalább örülök, hogy nem volt később gondom az elválasztással. :)
2012. jan. 3. 11:12
2/4 anonim válasza:
A helyedben én szándékosan nem választanám el, majd elhagyja magától, ha ő úgy érzi hogy már nincs szüksége rá. 1 évesen még elég picur, igényelheti a cicit a biztonságérzet vagy anyaközelség szempontjából is, nem feltétlenül a táplálékért. És ha szüksége van rá, meg kell ezt adni neki. Nem gond ha csak este vagy akár reggel este is, de add neki nyugodtan. Az én kislányom 20 hónapos, és nagyon cicifüggő, de nem bánom, mert látom a jó hatását, hogy kiegyensúlyozott, magabiztos gyerek. Akkor adom neki, amikor kéri. Bízz az ösztöneidben, fogod tudni mikor van vége.
2012. jan. 3. 11:31
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Szívem szerint szoptatnám még,hisz annyira szeretem :)Nagyon szenvedtem az elején,nem volt könnyű és úgy örültem,hogy ilyen sokáig tudom szoptatni.Már a déli szopit egyáltalán nem igényli.A reggelit ma hagytam el nála és nem volt gond.Este mindenképp szeretném és biztos ő is igényli majd.
Még annyi lenne a kérdésem,hogy ha csak este fog szopizni nem fog elapadni a tejem azért mert nem kap elég ingert?Vagy beáll úgy mint a napi 5,4,3 szopinál volt?
2012. jan. 3. 12:20
4/4 anonim válasza:
Nekem a második terhességem miatt apadt el, amikor a fiam 16-17 hónapos volt. Azóta is cicizik rendületlenül (19 hónapos), elalváshoz és néha reggel ébredés után is. Őt nem zavarja, hogy nem jön belőle semmi, lényegében cumizik rajta.
Szerintem nyugodtan szoptass tovább (pláne ha téged nem zavar, pl nem fáj), minél gyakrabban, annál nagyobb az esély rá, hogy még visszajöhet a tejed, főleg ha még valamennyi van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!