Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kell büfiztetni a babát?

Kell büfiztetni a babát?

Figyelt kérdés
két babámat két külömbözö kórházban szültem. Az elsönél nagy hangsúlyt fektettek a növérek a büfiztetésre, a másodiknál meg sem említették az anyukáknak, hogy büfiztetni kell a babát.elsö babámat minden evés után büfiztettem, most a másodikat pedig nem. semmi különbséget nem látok a kettö között.mi a véleményetek?
2011. dec. 26. 21:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kell. A levegőt, amit evés közben lenyel, muszáj valahogy "kitessékelni".

Kisebb az esélye, hogy a hasa fájni fog.

2011. dec. 26. 22:05
 2/6 alaszka ***** válasza:
Amíg nem fáj a hasa a levegőtől, nem feszeng, akkor szerintem nem muszáj. Az enyém hasfájós volt, így muszáj lett volna, de szegény sokszor nem tudott büfizni.
2011. dec. 26. 23:26
 3/6 Disi ***** válasza:
Az én babám is nehezen büfizett mindig is, most lesz 6 hós. Volt hogy több mint fél órát próbálkoztunk és semmi. Aztán volt egy-két alkalom, mikor úgy beájult kajcsi után, hogy nem volt szívem felébreszteni és nem történt semmi. Azóta én is csak ritkán büfiztetem, inkább csak nappal, ha játszik. Persze nem mondom, hogy nem szorul be néha a levegő, de ilyenkor elég hamar felébred, nem alszik több órahosszát. Hasfájós soha nem volt (szerencsére). Ha mégis büfiztetem akkor vagy gyorsan kijön a levegő vagy nem is jön semmi, úgyhogy már nem töltök vele annyi időt. Hogy ez jó-e így vagy sem azt nem tudom, de valahogy így alakult ki.
2011. dec. 26. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nem igényli, akkor nem kell. Ha nem nyel levegőt (nekem egyikkel sem volt ilyen soha) akkor teljesen felesleges. Mindkét gyerekem nagyon ügyesen szopizott, gyakorlatilag nulla levegőt nyeltek, így soha nem volt gond, ráadásul állandóan bealudtak szopin, kár lett volna fölébreszteni őket.
2011. dec. 27. 07:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sem büfiztettem, csak nagy néha, egyből jelezték ha zavarta őket. Sokszor kijött magától is, pl hason tornázva. Ha bealszik rajta, pláne nem érdemes zavarni. Lehet vannak más alkatú babák, de ha nem zavarja, ne büfiztess szerintem.
2011. dec. 27. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Én csak akkor büfiztetem ha hallom hogy evés közben nagy levegőket is nyel. Ha csendben szopizik akkor nem. Márcsak azért sem, mert úgy vettem észre hogy akkor bukik nagyokat ha büfiztetem, ha meg meg mellettem elalszik nem bántom, akkor elmarad a bukás is.
2011. dec. 27. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!