Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptató anyukák! Mennyire...

Szoptató anyukák! Mennyire érvényesült nálatok az az "elv", hogy aki szoptat, arról csak úgy olvadnak le a kilók?

Figyelt kérdés

Minden rokonom azzal tömi a fejemet, hogy ez 100%-ig így van. Biztosan lehet valami alapja, de azért lássunk egy kis közvélemény kutatást :)

Leírnátok a korotokat, mennyi ideje szültétek a babát, és azóta a szoptatással "mennyi kiló olvadt le rólatok"?

2011. dec. 14. 19:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

57 kilóval lettem terhes, 8 kilót szedtem fel a végére, ez szülés után egyből lement. 8 hónapig szoptattam, ez idő alatt 4 kilót fogytam még. Mióta nem szoptatok, azóta ez a 4 kiló visszajött. Lányom 14 hónapos. Én 28 éves vagyok.

Én mondjuk fogytam, de szerintem nem az az általános, hogy 100%-ig biztosan fogy ilyenkor az ember, sőt sokan híznak ekkor. Én is azt hittem hízni fogok. Gondolom genetika, adottság kérdése is ez.

2011. dec. 14. 19:50
 2/25 anonim ***** válasza:
63 kg-al lettem terhes, 10 hónapja szültem. +25 kg jött fel rám a terhesség alatt. Most 60 kg vagyok. 1 hónapja nem szoptatok, bár most elkezdtem intenzívebben mozogni.
2011. dec. 14. 20:10
 3/25 anonim ***** válasza:
Rólam nem olvadnak lefele a kilók, sőt..
2011. dec. 14. 20:16
 4/25 anonim ***** válasza:
Hat rolam sem,mindig csodaltam az ilyen anyukakat:) 49kiloval indultam 25 kilot hiztam a terhesseg alatt,utana lement 4-5 kilo,de szoptatas alatt vissza is jott...szoval nem ertem.Amugy mar ket kislanyom van es visszanyertem regi alakom,most 53 kilo vagyok,de en ezert kokemenyen megkuzdottem,nem olvadtak a kilok:)
2011. dec. 14. 20:32
 5/25 anonim ***** válasza:
67 kilóval lettem terhes, +16-tal mentem szülni, ekkor lement 6 kg. 3 hónapos volt a babám mikor ismét 67 kilo lettem azóta is ennyi vagyok, pedig még mindig szoptatok.
2011. dec. 14. 20:32
 6/25 anonim ***** válasza:

Nálam nem, harmadik babámat szoptatom. Amíg intenzíven szoptatok (tehát csak azt eszi a baba) addig hízni szoktam 3-4-5 kilót és az marad is. Mikor abbahagyom a szoptatást akkor indulnak meg lefelé a kilók...

de nekem is van olyan barátnőm aki szinte elfogy a szoptatás végére.

2011. dec. 14. 20:40
 7/25 anonim ***** válasza:

63 kg-val lettem terhes 7kg-t híztam terhesség alatt ez a szüléssel le is ment. azóta majdhogynem folyamatosan fogyok pedig annyit eszek mint egy felnőtt férfi ,nyár végén még 59kb voltam de most megint csak 57kg vagyok és még mindig szoptatok elég sokszor (másfél éves a lányom)ráadásul 175cm magas vagyok és kezdem utálni a testem. :(

21 éves leszek

2011. dec. 14. 21:01
 8/25 anonim ***** válasza:
Nálam sem így volt. 32 éves vagyok, 55 kg-mal lettem terhes, 14 kg-t híztam a terhesség alatt, abból 10 kg ment le a szüléssel. 1 évig szoptattam, a plusz 4 kg megmaradt a szoptatás abbahagyása után is.
2011. dec. 14. 21:17
 9/25 anonim ***** válasza:

Nálam volt ez is, az is.

Első terhességemmel 62 kg-ról kezdtem, 72vel mentem szülni, 3 hét után 60 kg voltam. Mikor abbahagytam a szopit, jött fel 2, aztán még 2, következő terhességemet 64 kg-mal kezdtem, 13 kg-ot híztam az ikrekkel, 10 kg ment le a szüléssel, 16 hósak a fiaim, még mindkettő szopik naponta 2-3 alkalommal, de a súlyom 66-68 kg között ingadozik, ha figyelek a kajára, akkor 65re lemegy, de több nem sikerült még, ha többet ennék akkor meg még jönne is fel szerintem. Szóval most nem olvadnak rólam sajnos a kilók, mint az első alkalommal.

Elsőnél 27, ikrekkel 29 voltam mikor megszülettek.

2011. dec. 14. 21:21
 10/25 anonim ***** válasza:

A szoptatás körülbelül 500+ kalóriát igényel,és a hormonok miatt sajnos sokaknak farkasétvágya lesz szoptatás alatt,és ezt az 500 kalóriát nem nehéz túlszárnyalni nassolással..

Ezért nem törvényszerű,hogy mindneki fogyjon.Nagyon sokan hiznak,sokan fogynak,van aki nem mozdul semmilyen irányba,személyfüggő a dolog és a genetika is közrejátszik. Aki alapjáraton nem hajlamos hízásra ilyen olyan okokból,az nem valószinü,hogy pont szoptatás alatt fog felszedni 25 kilót.

2011. dec. 14. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!