Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tart még ez az állapot?...

Meddig tart még ez az állapot? Hogy vészeljük át minél könnyebben? Tényleg elmúlik magától?

Figyelt kérdés
Most 7 hetes kisfiam esti szopásai pokollá változtak már több mint 2 hete. Mindig ugyanabba az intervallumban (este 7-9 óra), a fürdés körüli órákban esedékes evésnél, pár perc szopi után, éktelen fájdalmas sírásba kezd. Tejem van, hallom hogy nyel. Talán kevesebb este, de most szaporítottam és így is nagyon sír. Mindig a szopi váltja ki a sírást. Próbáltuk variálni, fürdés előtt szoptatni, lefejt tejjel üvegből etetni, de semmi nem segített. Van hogy fél órát is keservesen sír, alig lehet megnyugtatni. Van hogy egy óra múlva már szépen eszik, de van hogy csak 22 óra után sikerül normálisan megetetnem. Persze mivel csak 50 ml körül csúszik le neki ilyenkor, állandóan keresi a cicit, én kínáltam is többször miután megnyugodott, de újra és újra csak felzaklatta és kezdődött minden elölről. Annyira sajnálom szegényt, mert úgy érzem nem adok neki enni, ezért rossz anya vagyok. Mivel tudom, hogy csak fájdalmat okozok neki az evéssel, van hogy ráhagyom és nem adok neki cicit, mert el akarom kerülni a keserves zokogást. De így van, hogy eltelik 5 óra is mire újra normálisan eszik. Közben van, hogy elalszik a sírástól, de többször felriad és kéri a cicit, de szinte minden próbálkozás sikertelen. Mintha fájna neki, de közben meg annyira nyelné szegénykém. A szoptatási tanácsadó nem tudott segíteni pedig végig nézte, a gyerekorvos látatlanból annyit mondott minden babának van egy hasfájós időszaka, örüljek neki hogy ez nem hajnalban hanem este van, idővel elmúlik. Hát én kicsit se örülök neki, mert úgy tűnik nem jutunk túl sose ezen az időszakon, és csak egyre nő ez az intervallum, amikor nem tudom megetetni. Infacol nem segített, a doki Normaflore-t írt fel, ez nem tudom mire jó. Meg vettem Gripe Water-t, ami úgy tűnik nappal nagyon beválik, hatalmasakat pukizik, büfizik azóta, de az estéken nem segít. Nagyon el vagyok keseredve. Aki már átvészelte ezt, az adna tanácsokat?
2011. nov. 19. 10:06
1 2
 11/17 xStefix ***** válasza:

Együttérzek, de talán javuni fog a helyzet...

A fentieken túl, ha még nem próbáltad, segíthet a hasra fektetés, a meleg (meggymag)párna a pocakra és a babamasszázs (nem csak "sima" tornáztatás).

De ha semmi sem segít, akkor tényleg az idő lesz a megoldás. Sok sikert!

2011. nov. 21. 18:40
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat és a jó tanácsokat. Sokat számítanak most nekem. Isszuk az angol vizet, folyamatosan tornázunk ahogy elkezd sötétedni, de este 7 után olyan mint ha beleszorulna a levegő, semmivel nem lehet kicsalogatni egy pukit sem. Pedig nappal gyönyörűen pukizgat. Szopi előtt fejek le a tejből 10-20 ml-t. Ez annyiban segített, hogy bír enni picit (60 ml-eket) míg el nem kezd nagyon fájni a pocija, így nem teljesen üres a gyomra. Szegényem így is nagyon éhes, de már nem kínálom mellből, mert kínszenvedés mindkettőnknek. Lefejem a maradék 1 decit, és azt sírások közepette elnyalogatja 22 óráig, amíg meg nem tudom szoptatni újra, amikor már nem fáj neki a hasa.

Így most nem a fájdalomtól sír csak, hanem az éhségtől is. Sajnálom nagyon a kis drágámat, de nem teszem mellre. Üvegből is órákon át eszik, több felvonásban 20 milinként, mert mindig megfeszül és ordítani kezd.

Igazából így enyhült a fájdalma, kevesebbet sír.

A melegítő párnát még mindenképp kipróbálom.

2011. nov. 22. 07:56
 13/17 alaszka ***** válasza:
4. vagyok. Örülök, hogy picit segített a fejés a dolgon. Amit írtál, hogy Normaflore-t ajánlott a doki, az probiotikum, ami a bélflóráját tartja rendbe, ez ártani biztos nem árt ha adod. A hasfájás nem azonnal kezdődik, szinte mindenki arról számol be hogy pár hetes korában kezdődik, van akinél 6 hét körül, nálunk már 3 hetesen jelen volt. Kitartás neked, egyszer csak úgy elmúlik, ahogy jött, addig ezt túl kell élni valahogy.
2011. nov. 22. 08:41
 14/17 xStefix ***** válasza:

Örülök, hogy talán javul a helyzet! :)

Amit még javasolnék azért: ha a fejés+üvegezés segíteni látszik, az mindenképp jó, de egy dologra azért figyelj közben! Ha bármikor úgy veszed észre, hogy lanyhulni kezd a babád szopizása, az figyelemfelkeltő jel, lehet, hogy kezd picit ellustulni a cumitól. Ha bármikor ilyet tapasztalnál, légy résen, mert lehet, hogy ilyen esetben abba kell majd hagynod az üveget és más, szopibarát módon adnod az esti tejet. (Az üveg az arra érzékeny babáknál cumizavart okozhat, amit, ha már "kiforrott", elég nehéz visszafordítani.)

Mindez persze nem ijesztgetés, mert lehet, hogy semmi ilyen nem lesz nálatok, de gondoltam, szólok, hogy erről is tudj. Általában ezért nem szokták javasolni az üveget; de ha az anyuka körültekintő és odafigyel a kezdeti jelekre, akkor el tudja kerülni a problémákat. Szóval nyugodtan tedd, amit jónak érzel - de picit mindig ésszel is, ne csak ösztönből. ;)

2011. nov. 22. 10:23
 15/17 A kérdező kommentje:

Mindenképp odafigyelek erre, mivel egy kisebb cumizavaron már átestünk. Az idióta védőnő azt mondta adjunk neki cumit 2 hetesen, először ódzkodtam tőle, de aztán mégis adtam. Bánom rendesen, mivel kiköpködte a cicim és véresre csócsálta.

Bár most nem hiszem, hogy jó emléke lesz a cumisüvegről, mivel csak mindig akkor kapja amikor szenved. Így abból se tud kényelmesen, könnyen enni, mivel fáj neki akkor is, ha eszik.

De azért figyelni fogok rá.

2011. nov. 22. 11:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az vált be, hogy én az espumisan golyókat ettem, ő pedig kapta az espomisan cseppeket.

2011. nov. 23. 09:14
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem akarom elszólni magam, de már 5. este nem sírt a kisfiam. Sose fogok rájönni, hogy melyik tanács vagy tanácsok jöttek be, de a lényeg, hogy segített. Még egyszer köszönöm mindenkinek.

Szörnyű volt ez az egy hónap, bízok benne hogy most már vége.

2011. nov. 27. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!