2. babánál könnyebben megy a szoptatás? Hamarabb beindul
a tej? Miben volt más a szoptatás a kh-ban, mint 1.
babánál?
Figyelt kérdés
Most kifejezetten az első napokra, esetleg hetekre gondolok!
Köszönöm :)
2010. júl. 23. 19:46
1/8 anonim válasza:
nekem lapos sajnos a mellbimbóm,ugyhogy rémálom volt!!
2010. júl. 23. 19:49
2/8 A kérdező kommentje:
:(
És a 2. babánál sem volt könnyebb?
Nekem is lapos, de az első baba szoptatása valahogy kihúzta kicsit. Reménykedem...
2010. júl. 23. 19:55
3/8 anonim válasza:
Olyan szempontból sokkal könnyebb, hogy nem paráztam lesz e tejem, tudtam, hogy lesz. Nem kellett megtanulni, hogy fogjam a babát, hogy vegyem rá, hogy szopizzon. Tudtam mit kenjek a mellemre ha fáj, hogy ki kell fejnem minden szoptatás után ami benne marad.
Viszont sajna az első hónapban ugyanúgy fájt a mellbimbóm, ugyanúgy masszírozni kellett a mellem, hogy ne gyulladjon be. De sokkal jobb volt, mert tudtam ha túljutok az első hónapon utána nagyon jó lesz:)
2010. júl. 23. 21:02
4/8 anonim válasza:
Az első babám nem ment könnyen,nem tudott szopizni,és mondták hogy inkább fejjem le a tejet és úgy adjam neki.
Otthon még probálgattam szoptatni és sikerült.
A második babámnál nem kellett mutatniuk hogy kell szoptatni,mert tudtam,csak nagyon érzékeny lett a mellbimbóm és nagyon fájt.
2010. júl. 25. 12:40
5/8 anonim válasza:
A második babánál nekem gyorsabban beindult a tejtermelődés. Az elsőnél 3. napra indult be, a másodiknál már másnap este. A szoptatás is könnyebb volt kicsit, mert már tudtam, hogyan kell mellre tenni a babát, nem sebesedett ki a mellem. Illetve a második babánál kerek perec megmondtam, hogy ne adjanak neki semmilyen tápszert (első nap nem lehetett velem) vagy pótlást, hozzák ki minden szoptatási időpontban, és elég lett neki az előtej. Utána pedig mellettem volt és igény szerint szopott. A szobában lévő másik anyuka nem szólt külön, az ő babáját tápszerezték az első naptól, így a szoptatási időket végigaludta... (Egy hónap után fel is adta a szoptatással való küzdést, és tápszeres lett a baba.) Boldog babázást!
2010. júl. 25. 13:50
6/8 anonim válasza:
Gyakorlottan tesszük mellre a 2. 3. babát :) Könnyebb, mint az első gyerekkel.
2010. júl. 25. 14:09
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azért ezek nagyon bíztató sorok! :)
2010. júl. 25. 14:23
8/8 anonim válasza:
Nálam is úgy volt, hogy az első babámmal nagyon nehezen ment minden, nekem befelé forduló mellbimbóm van, a kislányom nem fogadta el a bimbóvédőt, ügyetlenkedtünk, azt se tudtam, hogy fogjam meg, kisebesítette a cicimet, nem volt sok tejem se. Középső kislányommal már tapasztaltabb voltam, tudtam hogy fogjam meg, hogy tegyem mellre, vele 7 hónapig ment a szopi, ő magától hagyta abba. Kisfiammal meg már a terhesség alatt volt tejem, egyből szopott, ahogy megszületett, most 5 hónapos anyatejes baba. Nekem bejött a minél többedik gyerek ,annál könnyebben szopizik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!