Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatti fogamzásgátlá...

Szoptatás alatti fogamzásgátlás? Ami biztonságos, és nem apasztja el a tejet. Cerazette vagy Azalia ára? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Első baba után nem védekeztünk, mert kis korkülönbséggel akartunk tesót, sikerült is. Most viszont nem akarok várandós lenni. Gumit használunk, vagy "vigyázunk", de folyamatosan aggódom. Most a 2. baba születés után a szexet is jobban (folyamatosan) kívánom amúgy.

Mit ajánlotok? Tapasztalat?

2011. nov. 16. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
44%

Gumióvszer elég megbízható, a "vigyázunk" nem, de ez már többször is bebizonyosodott. Nem is értem miért alkalmazzák az emberek újra és újra, amikor annyi lehetőség van.

Mi az előbbit alkalmazzuk

2011. nov. 16. 11:06
 2/9 Alinaaa ***** válasza:

azaliat szedek, egyenlőre nincs kis tesó és nekem jó, megfelel:) Sokan ellenzik, volt egy kérdés és majd leharapták a fejem ,mert azt írtam hogy én szedem, mert ha erre fejlesztatték ki, hogy szopi alatt is akkor csak nem ártalmas.

Árban nem tudok segíteni nálunk 8 euro körül van

Megtaláltam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2011. nov. 16. 11:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Cerazettet szedek. A 3 havi adag 10 ezer Ft körül van. Nálam nincs semmi mellékhatása, 3,5 hónapja szoptatok. A menzim még nem jött meg, valószínűleg nem is fog amíg szedem (a kisfiamnál is ezt szedtem, akkor így volt).
2011. nov. 16. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Azaliát szedek 1,5 hónapja. Tejre nem volt hatással, 3 napig enyhe vérzésem volt tőle az elején, azóta semmi.

8400Ft körül volt a 3 havi adag.

2011. nov. 16. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért ott van az Azzalia és a Cerazette tájékoztatójában, hogy átmegy az anyatejen keresztül a babába, de nem tudni okoz e ez gondot.

Hiszen ki fogja jelenteni, ha a lányának 12 évesen megjön a menstruációja, hogy vizsgálják meg nem e 12 évvel korábban szedett fogamzásgátló a ludas a dologban? Hát senki. Pedig nem kizárt.

Úgyogy én óvszer párti vagyok, én nem szednék ilyen gyógyszert, aminek a gyártója sem tudja garantálni, hogy lesz e vagy nem mellékhatása. Mert az más, ha odaírja 100 esetből egyben fáj az illető feje és akkor tudok mérlegelni illetve ha fáj a fejem nem szedem tovább a gyógyszert, de itt még arra sincs adat, milyen jellegű lehet a mellékhatás, illetve ez az alapból kis mennyiség hogyan halmozódik, ürül ki a baba szervezetéből.

2011. nov. 16. 17:54
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tőle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!
2011. nov. 16. 22:31
 7/9 anonim ***** válasza:

A cerazette tájékoztatóján is az van, hogy átmegy belőle valami, úgyhogy én azonnal kukáztam is miután kiváltottam több ezer forintért. De akkor sem szedtem belőle.

A Cerazette a női nemi hormonok egy típusát, a progeszteronhatású dezogesztrelt tartalmazza kis mennyiségben.

A Cerazette nem befolyásolja az anyatej termelődését vagy minőségét. A Cerazette aktív hatóanyag kis mennyiségben bejut az anyatejbe. Ennek eredményeként naponta kb. 0,01-0,05 mikrogramm/testsúlykilogramm jut a babába, de nincsenek arra utaló jelek, hogy ez veszélyes lenne.

2011. nov. 17. 10:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nekem az Azaliát írta föl a doki, párom ki is váltotta, pedig megbeszéltük, hogy NEM AKAROK gyógyszert szedni! Nekem a normál fogamzásgátlók mellet is volt egy csomó mellékhatás, ezért nagyon gyógyszer-ellenes vagyok. Ha kell Azalia, szívesen eladom Neked,vagy bárkinek, bontatlan, féláron(10800 volt a 3havi adag)
2011. nov. 18. 12:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy döntöttem, amíg szoptatok marad az óvaszer. :)

A párom is jobban szeretné, ha nem szednénk hormont -sem én, sem a picikénk :)

2011. nov. 19. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!