Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » NAgyon fáj a cicim, segítség?

NAgyon fáj a cicim, segítség?

Figyelt kérdés

A bal oldali mellem 2 napja nagyon fáj.

Amikor a babám eszik belőle, sírni tudnék, de csak az elején azt jobb lesz.

De utána ha eleget evett, egy idő után megint elkezd fájni.

Nem vagyok lázas, nem kemény a cicim, nincs benne csomó mégis fáj.

2011. nov. 18. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Ha az első pár hétben jártok, akkor ez természetes. Általában elmúlik.

Ha már több hónapja szoptatsz és most kezdett el fájni, akkor érdemes elmenni dokihoz.

Hol fáj? Csak a bimbód? Kenegeted valamivel? Vagy belülről fáj?

2011. nov. 18. 13:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors választ:)

3 hetes a drágám...

Nem a bimbó, hanem belülről fáj...

Ez is normális?

2011. nov. 18. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, teljesen normális! 6 hetes korára fog kb. beállni a tej, számára elegendő termelődése. Addig teljesen normális ez, sajna. Esetleg próbáld fejni és masszírozni szopi után.
2011. nov. 18. 13:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor összeszorítom a fogam...:)
2011. nov. 18. 13:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem 4 hétig fájt nagyon, aztán szépen elmúlt. Teljesen normális ilyenkor még, és hát én is összeszorított fogakkal szoptattam az elején.
2011. nov. 18. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg, hogy szopik előtt jó alaposan átmasszírozod a cicidet. A védőnőd nem tudja megmutatni, hogyan kell? Nekem ő masszírozta ki először, utána én csináltam minden szopi előtt és után.

Ne gyúrd, hanem inkább erőteljesen simítsd. Borogathatod meleg vizes törölközővel, vagy zuhanyoztathatod is. Akkor enyhülni fog a fájdalom, legalábbis nekem enyhült.

2011. nov. 18. 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Szoptatás után fejd ki a maradék tejet. Nekem nagyon sok tejem volt és a babám kb 1 cici negyedével jól lakott, a másikhoz hozzá sem nyúlt. Csak akkor éreztem egy kis megkönnyebbülést, mikor kifejtem belőle a maradékot (mondjuk kézzel fejve elég fájdalmas, én kézi mellszívóval csináltam).
2011. nov. 18. 16:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.:)

Ráraktam a babát hónaljtartásban és ki tudja szívni a begyűlt tejet.:)

2011. nov. 19. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!