Mi a véleményed az Anyukáról?
Én sem fejtem soha(26 hónapja szoptatok),de annyira durva cicije,hogy csak na...én biztos nem hagynám hogy ennyire feszüljön.A másik meg ,hogy már 2 naposan hazaengedték,tehát meg sem várták,hogy sárga lesz e???
Szerintem egy kicsit sárga,de én nem vagyok orvos!!!!Én biztos felkelteném,mert szerintem aluszékony is a baba...szív 3-4-et és bealszik.
Baba: Az újszülöttek több mint felénél ún. élettani sárgaság alakul ki az első élethéten. Az élettani sárgaságot az okozza, hogy a bilirubinszint megemelkedik a vérben, és a fölösleg lerakódik a bőrben, az izmokban és a nyálkahártyákban. Az nem jó, ha a baba aluszékony. A sárgaság legtöbbször a baba három, négynapos korában jelentkezik. Életveszélyes lehet. Ti hol laktok? Nálunk ilyenkor vért vesznek, hogy a babának kell-e valamilyen kezelés. Fontos, hogy háromnaposan a babák, háromóránként szopizzanak. Ha nem szopizik eleget a szervezete nem tudja kitisztítani magát.
Mellfeszülés: Ha kemény a melle, azt le kell fejni, fel kell puhítani. A nagyon kemény ciciből a párnapos baba nem biztos, hogy tud enni. Kicsúszhat a mellbimbó, hiszen a kemény szövetek a nyáltól csak csúszósak lesznek, ő meg lehet, hogy gyenge ahhoz, hogy így rá tudjon szívni rendesen. A másik, hogy a pangó tej gyulladást okoz és a gyulladt mellet még szörnyűbb lefejni. Ha meg nagyon begyullad, kórházba kerülhet, ahol vagy meg próbálják lefejetni, fejni neki, vagy ha már minden kötél szakad, felnyitják.
Én: Négy gyermekem van. Mindegyikük szopizott. Az első hetekben szükség volt rá, hogy lefejjek a tejből, mert nagyon feszültek a melleim. Aztán beállt a kereslet kínálat és nem kellett fejnem. Hároméves korukig szopiztak.
Lehet, hogy sárga a baba, a sok alvás is erre utal. Akkor pedig tényleg kéne ébreszteni
Anyukáról csak annyi, hogy tapasztalatlan és ezért még tudatlan. Segíts neki te egy kicsit. A cicivel meg vigyázzon, nehogy mellgyulladás legyen a vége.
Köszönöm!
Amit a 9.43-as leírt,azt szó szerint elmondtam neki 2 nappal ezelőtt...de nem ért a szóból:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!