Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményed az Anyukáról?

Mi a véleményed az Anyukáról?

Figyelt kérdés
3 napos baba,tejcsi tegnap indult be,be is durrant a cici...de nem hajlandó fejni,mert az fáj.
2011. nov. 17. 14:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Én sem fejtem soha(26 hónapja szoptatok),de annyira durva cicije,hogy csak na...én biztos nem hagynám hogy ennyire feszüljön.A másik meg ,hogy már 2 naposan hazaengedték,tehát meg sem várták,hogy sárga lesz e???

Szerintem egy kicsit sárga,de én nem vagyok orvos!!!!Én biztos felkelteném,mert szerintem aluszékony is a baba...szív 3-4-et és bealszik.

2011. nov. 17. 14:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Baba: Az újszülöttek több mint felénél ún. élettani sárgaság alakul ki az első élethéten. Az élettani sárgaságot az okozza, hogy a bilirubinszint megemelkedik a vérben, és a fölösleg lerakódik a bőrben, az izmokban és a nyálkahártyákban. Az nem jó, ha a baba aluszékony. A sárgaság legtöbbször a baba három, négynapos korában jelentkezik. Életveszélyes lehet. Ti hol laktok? Nálunk ilyenkor vért vesznek, hogy a babának kell-e valamilyen kezelés. Fontos, hogy háromnaposan a babák, háromóránként szopizzanak. Ha nem szopizik eleget a szervezete nem tudja kitisztítani magát.

Mellfeszülés: Ha kemény a melle, azt le kell fejni, fel kell puhítani. A nagyon kemény ciciből a párnapos baba nem biztos, hogy tud enni. Kicsúszhat a mellbimbó, hiszen a kemény szövetek a nyáltól csak csúszósak lesznek, ő meg lehet, hogy gyenge ahhoz, hogy így rá tudjon szívni rendesen. A másik, hogy a pangó tej gyulladást okoz és a gyulladt mellet még szörnyűbb lefejni. Ha meg nagyon begyullad, kórházba kerülhet, ahol vagy meg próbálják lefejetni, fejni neki, vagy ha már minden kötél szakad, felnyitják.

Én: Négy gyermekem van. Mindegyikük szopizott. Az első hetekben szükség volt rá, hogy lefejjek a tejből, mert nagyon feszültek a melleim. Aztán beállt a kereslet kínálat és nem kellett fejnem. Hároméves korukig szopiztak.

2011. nov. 18. 09:43
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy sárga a baba, a sok alvás is erre utal. Akkor pedig tényleg kéne ébreszteni

Anyukáról csak annyi, hogy tapasztalatlan és ezért még tudatlan. Segíts neki te egy kicsit. A cicivel meg vigyázzon, nehogy mellgyulladás legyen a vége.

2011. nov. 18. 10:33
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Minket is majdnem hazaengedtek 2 naposan, de mondták, hogy még egy éjszakát maradjunk, (mert minimum 3-at kell maradni hivatalosan) másnapra sárga lett. :( Maradtunk még 2-t
2011. nov. 18. 10:36
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Amit a 9.43-as leírt,azt szó szerint elmondtam neki 2 nappal ezelőtt...de nem ért a szóból:(((

2011. nov. 18. 12:52
 16/23 anonim ***** válasza:
A védőnő mikor megy hozzá?
2011. nov. 18. 12:54
 17/23 anonim ***** válasza:
Az én lányom is besárgult, még a kórházban. 2óránként kellett keltenem enni. Volt olyan is, hogy nem tudtam felébresztni, annyira aludt. Mentem is egyből a csecsemősökhöz. Nagyon fontos lenne, hogy minél többször szopizzon ez a baba. Védőnő vagy orvos látta már?
2011. nov. 18. 13:13
 18/23 A kérdező kommentje:
Védőnő már volt kint ,de nem foglalkozott vele...a doki talán ma volt,még ma nem beszéltünk...nem keresem,nehogy azt higgye hogy okoskodni akarok...meg zavarni sem akarom.
2011. nov. 18. 13:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Megnyugtató. hogy az orvos ma megnézte. A védőnőnek pedig kötelező lett volna rákérdezni a szoptatásra, hogy mennyi időnként szopizik a baba. Majd írd meg, hogy mit mondott az orvos.
2011. nov. 18. 13:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerintem itt sárgaság lesz a dologban.. Nem létezik, hogy egy egészséges 3 napos baba 4-5 óránként egyen. Az én 5 hónapos fiam is 3-4 óránként eszik...
2011. nov. 18. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!