Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S Orvosi utasításra el...

S. O. S Orvosi utasításra el kell választanom a babám, hogyan lehet ezt a legkíméletessebben megtenni?

Figyelt kérdés

Kistesót tervezünk, lányom 1 éves. Van egy kis orvosi problémám, és a nőgyógyász azt javasoltam szépen lassan álljunk le a cicizésről. De hogyan??? Hirtelen annyira önzőnek éreztem magam,hogy el kell vegyem tőle a cicit, mert kis korkülönbséget akarunk mindenképpen.

Már csak reggel este és éjszaka egyszer szopizik,ahogy észre vesezm,ha a reggeli már nem lenne, az nem zavarná annyira. Azzal kezdjem az elválasztást? Vagy hogyan?

2011. nov. 7. 17:07
1 2
 11/19 xStefix ***** válasza:
100%

Ibolya, talán tapasztaltál már olyat (ha nem személyesen, akkor ismerősi körben), hogy néhány eüs nem épp szoptatáspárti. Persze azt nem tudhatjuk, hogy a Kérdezőnek milyen betegsége van és valóban indokolt-e emiatt az elválasztás; de talán nem annyira rossz gondolat, hogy további konzultációt javaslunk neki ezügyben (legalábbis én).

A szoptatási szakemberek szerint, akik napi szinten találkoznak ilyen helyzetekkel, még mindig sokszor javasolnak elválasztást, és sokszor olyankor is, amikor erre nem lenne szükség. (Lásd a terhesség melletti szoptatás kapásbóli tiltása még mindig gyakori, de nem indokolt.) Mindezt az esetleges (de biztosan kellően felmért?) kockázatokra hivatkozva teszik. Szemszer én ezért tanácsoltam azt, hogy tanácsadót IS kérdezzen meg erről az illető és majd utána biztosabban döntheti el, mit választ.

Sajnos vagy nem sajnos az eüsök se mindentudók, bár kétség kívül sok dologhoz értenek. (De a szoptatáshoz nem ők értenek a legjobban.)

2011. nov. 11. 12:03
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

Kicsit rátapintottatok a lényegre,tervezzük a tesót, nőgyógyászom hallani sem akar arról,hogy terhesség alatt szoptatok. Főleg úgy,hogy van egy kis nőgyógyászati problémám az első szülés következményeként:(

2011. nov. 11. 20:36
 13/19 TKI Ibolya ***** válasza:

Végül is igazad van mit nekünk egy diplomás nőgyógyász aki még a szoptatáshoz sem ért ellenben a szoptatási tanácsadóval aki minden tudó.Tévedés ne essék én is szoptatás párti vagyok de nem az elvakult, elfogult fajtából.Bizony vannak esetek amikor mérlegelni kell hogy szoptatok vagy kis tesót akarok stb.Harmadik gyermekemet szoptatom azt hiszem van némi tapasztalatom de te biztosan ezt is megkérdőjelezed.Mindegy nincs is kedvem ezen vitatkozni.

Ne haragudj kérdező a kirohanásomért.Én azért állok itt értetlenül mert én a nőgyógyászomban ezer százalékosan megbízom,mentette meg már a babám és az én életemet is.

Ha ő ezt javasolná nekem amit neked a dokid én feltétel nélkül követném a tanácsát.Ő is szoptatás párti!!!!!

Neked kell eldöntened hogy mit szeretnél!

2011. nov. 15. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoptatáspárti vagyok,több mint 3 évet szoptattam.De mikor orvos javasolja,hogy abba kell hagyni,akkor nincs az a tanácsadó aki meggyőzne.És tényleg 1 évesről van szó.Esetleg annyit tennék,hogy kitolnám fél évvel a tesó projektet.
2011. nov. 15. 15:20
 15/19 xStefix ***** válasza:
100%

Fura, mert pont nem én vagyok most a szélsőséges, hanem az, aki vakon megbízik az orvosában. Én is tisztelem őket, mert van miért, de én meg azt tanultam már meg sokszor, hogy nem mindig szent az ő szavuk se. Jelesül, ha nálunk épp én meg az anyám nem lettünk volna résen, simán elmennek egy fincsi kis Lyme-kór mellett, ami nem tejbetök... (De mindegy, mindenki a maga tapasztalataiból fog kiindulni úgyis.)

Amit én javasoltam, az csupán egy PLUSZ LEHETŐSÉG - de nem kötelező és nem is kell ezt sem szószerint venni, ha az illető nem akarja. Én úgy gondolom, több szem többet lát, csakis emiatt írtam, amit. Aki egyszer utánaollas a szaktanácsadók tananyagának, az látni fogja, hogy nem sarlatánság, sőt, nagyon komoly eüs anyagokat vesznek, mint belgyógyászat, farmakológia és társai. De nyilván, aki nem akar ezzel a lehetőséggel élni, azt is megteheti.

2011. nov. 16. 15:19
 16/19 TKI Ibolya ***** válasza:
Persze nekem is van jó és rossz tapasztalatom is de szerintem az ember olyan nőgyógyászt válasszon akiben megbízik.Ennyire nem szabad ledegradálni az eüs dolgozókat ,pedig én is tudnék mesélni.(Ha én nem vagyok résen meghal a két hetes babám)Lehet hogy javíthatatlanul hiszek az emberek jóságában.Bár ez a válasz már nem tartozik a kérdéshez.
2011. nov. 16. 16:50
 17/19 xStefix ***** válasza:
100%
A jóságban én is hiszek, de a tudás meglétében már nem mindig. Én ebben látom a különbséget. De ne offoljunk, igaz.
2011. nov. 16. 17:08
 18/19 anonim ***** válasza:

Sajnos nagyon sok Anyuka van aki orvosi utasításra választja el a babát.Később persze kiderül nem kellett volna.

Kedves Kérdező!Nem tudjuk az orvos milyen indokkal javasolta az elválasztást,lehet a Te esetedben ez valóban indokolt.Akkor pedig szép fokozatosan kell elválasztani.

Én viszont várnék a tesó érkezésével,élvezném még az egy gyerekes babázást,soha vissza nem térő időszak.

4 gyerekes Anyuka

2011. dec. 13. 07:22
 19/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló!

Az elválasztás megtörtént!!! Engem sokkal jobban megviselt,mint a lányom. + hét alatt hagytuk el a reggeli,esti és éjszakai szopit. Egyszer sem sírt, azóta pedig átalussza az éjszakát. Szerintem jókor jó időben sikerült ezt véghez vinni.

A kistesóval nem szeretnénk várni,mindenképpen kis korkülönbséget akarunk!!!De azért köszönöm az észrevételeidet,tapasztalataidat.

2011. dec. 13. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!