Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babaétel 4 hónapos kortól -...

Babaétel 4 hónapos kortól - kizárólagos szoptatás 6 hós korig? Valaki magyarázza el, mert nem értem.

Figyelt kérdés
A boltban láttam, hogy 4 hós kortól mindenféle finomságot árulnak a babáknak, ugyanakkor azt mondják, hogy 6 hós korig kizárólag szoptassunk. Ez azt jelenti, hogy ezeket az ételeket a tápszeres babáknak árulják?
2009. máj. 7. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Ha van bőven tejcsi és az megfelelően táplálja a babát akkor 6 hós korig elegendő az anyatej.Természetesen tápszeres babáknál és egyéb esetekben el lehet kezdeni a hozzátáplálást már 4 hó körül.A 6 hós babáknak is a 4 hós bébiételekkel kezdik a hozzátáplálást!
2009. máj. 7. 10:47
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Ahány orvos, védőnő, magazin, stb, mind mást mond. Ezt az anyukának kell eldönteni, hogy számára és a babájának melyik a legjobb.

Épp valamelyik nap olvastam egy 77-es kiadású Spock könyvet, ami azt írja, hogy 3 hónaposan mindenképpen kezdjük el a hozzátáplálást! A mi szüleink így is tettek annak idején. És most is rengeteg anyuka ezt csinálja.

Mások kitartanak a 6 hónap mellett. Azt is mondják, hogy a baba emésztőrendszere 6 hónapos korára fejlődik ki úgy, hogy mást is meg tudjon emészteni, mint tápszer vagy anyatej.

Ez olyasmi "vita", mint az igény szerinti szoptatás, vagy a 3 óránkénti evés, hagyjuk vagy ne hagyjuk sírni a babát, együtt aludjunk vele vagy se.

Én 6 hónaposan fogom elkezdeni a hozzátáplálást, nekem az szimpatikusabb. Anyatejes a babám, de ha tápszeres lenne, akkor is kivárnám a 6 hónapot.

Üdv

2009. máj. 7. 10:58
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
szerintem is az anyukának kell eldönteni, hogy mit szeretne, mit tart helyesnek. A bébiételeket pedig azért árulják már 4 hónapos kortól, mert van, aki megveszi és adja is már akkortól. Pedig, ha végigolvasod, a legtöbb tartalmaz hozzáadott cukrot, sót, stb., amit egyébként jobb lenne egy éves korig nem adni a babának. Szóval, ha van tejed, inkább szoptass 6 hónapos korig, utána jöhet a bébiétel is, akár.
2009. máj. 7. 11:09
 4/4 anonim ***** válasza:
44%
a babam 4, 5 honapos, egyelore csak anyatejes, kiegyensulyozott baba. a kornyezetem egyfolyataban azzal jon, mi finomsagokat adok mar neki...a valasz: anyatejet. azon tul, h kenyelmes nekem is a baba szepen fejlodik es eeg neki a taperteke. en tenyleg nem latom lenyeget h miert adnek neki mast hamarabb. a tapszeres bbak emesztorendszere pedig mas utemben fejlodik es ezert lehet 4 honapos kortol mast is adni, ha a tapszer nem fedezne a vitaminszuksegletet es a folyadekot potolni pl gyumolcsbol.
2009. máj. 7. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!