Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mi a legkorábbi...

Szülés után mi a legkorábbi időpont, amikor visszatérhet a fogamzóképesség? Mennyivel késlelteti a kizárólagos szoptatás?

Figyelt kérdés
2009. jún. 24. 10:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Esetenként akár azonnal. Több ismerősömnél 2-3 hónap után már terhes volt. A kizárólagos szoptatás sem kizáró ok.

OK, az általános az az, hogy szoptatás alatt nincs menstruáció és terhesség, de ez egyáltalán nem biztos, hogy pont rád is igaz. Környezetemben tényleg többen vannak, akik azt hitték, aztán hát náluk pont mégse...

Nekem nem volt menstruáció egyik alkalommal se, amíg kizárólagosan szoptattam.

2009. jún. 24. 10:12
 2/3 anonim ***** válasza:
A szoptatás alatt termelődő prolaktin hormon az, ami késlelteti a fogamzóképesség visszaállását. Mivel a prolaktin szint mindenkinél másképp alakul, van olyan hogy egy szoptatós anyukénak másfél év után tér vissza a ciklusa és olyan is, hogy két hónap után. Tehát fogamzásmegelőzésre nem biztos módszer a kizárólagos szoptatás. A statisztikák bizonyítják, hogy azoknál, akik éjjel-nappal három óránként (vagy még gyakrabban) szoptatnak, elég magas a prolaktinszint a peteérés megakadályozására. Amint a szoptatások közötti idő nő (pl. a baba 4-5-6 órát is alszik éjszaka) bármikor visszatérhet a menzesz.
2009. jún. 24. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Kapaszkodj meg: szülés után csupán körülbelül három hétig tart az az időszak, amíg biztosan nincs peteérés, tehát kizárt dolog a terhesség. Ennek hormonális okai vannak, hogy pontosan mi, arra már nem emlékszem. Egy nőgyógyászati szakkönyvben olvastam.

Egyébként ahogy már előttem is leírták a szoptatás melletti teherbeesés esélye 50-50%, ami annyit tesz, hogy vagy terhes leszel, vagy nem. Ezt a módszert csak azoknak a pároknak szokták javasolni, akik teljesen a természetre szeretnék bízni a kistesó érkezését, tehát az sem baj, ha egy éves sem lesz a nagyobbik, amikor jön a következő baba...

Ha ti nem tartoztok ezen párok közé, akkor inkább védekezzetek.

2009. jún. 24. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!