Jól szoptatom a 10 napos babámat?
Ha magától nem ébred fel, akkor 3-4 óránként mindig felkeltem a 10 napos babámat és cicire teszem. Sajnos nincs annyi tejem, ami elegendő lenne neki, csak 30-40 milik, így kipótolom tápszerrel, vagy ha van lefejve tej, akkor azzal. De ha fejek, akkor is csak max. 50 milit tudok berakni a hűtőbe, mert ennyi jön a két mellemből. De van, hogy egyáltalán nem jön semmi, ilyenkor csak tápszert kap a babám. Iszom a tejszaporító teát, citromos sört is, de szinte mindig ki kell pótolnom a tejet, csak félek, hogy így rászokik a cumisüvegre és a végén már egyáltalán nem fog szopni.
Ja és van olyan is, hogy ugyan lenne tejem, hogy megszoptassam, de nem hajlandó felkelni még 4 óra után sem. Múltkor 1 órán keresztül ébresztgettük, beraktam a cicit a szájába, de semmi reakció, így tápszert csináltam, bedugtam a cumisüveget a szájába és azt nagy nehezen el is kezdte szopizni. Jól tettem?
Kérdező, szerintem jól csinálod az igény szerintit!
A védőnőd pedig a sokévi átlag. :(((
A gyakori szoptatás és hasfájás témához adok egy linket, ott jól le van írva, hogy is van pontosan: [link]
A 3 óránkénti (azaz időhöz kötött) szoptatás és a méregetés (majd nyilván pótolgatás) pedig meglehetősen egyenes út a tápszeressé váláshoz.
Idővel majd 4 órán túl sem kell keltened a szopihoz, mert sok baba kialakít magának egy olyan napi ritmust, amiben van egy délutáni hosszabb, 4-5 órás alvási szakasz, de ez természetes. Persze amíg nem indul meg rendesen a súlya, sárga, esetleg aluszékony, addig érdemes figyelni az időket, de ha minden jónak tűnik, akkor hagyhatod egyre tovább aludni, hogy idővel már csak ő jelezze, hogy szopit kér.
Éshát igen, sokan sokfélét mondanak - csak épp a te védőnőd is pont azokat javasolja, amik egyáltalán nem támogatják a szoptatást. :( Én szemszer szopis kérdésekben a szoptatási szakembereknek hiszek, elvégre az ő szakterületükről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!