Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor aludta át először a...

Mikor aludta át először a babátok az éjszakát?

Figyelt kérdés
Hogy állítottátok be, hogy átaludja? 8 hetes a pici, de 10-kor alszik el,(ha szerencsém van) 2kor már kel, 4kor is...mit csináljak? Másnál már 10 hetesen 8-tól 8-ig alszik, de ott akkor egész nap fent van? Vagy hogy csináljátok? :-PPP Hogy tudom ráállítani, hogy átaludja az éjjelt?
2011. okt. 15. 08:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem szabad máséval összehasonlítani a saját gyermekünket, mindenki egy kis egyéniség. Minden baba a saját ritmusában fejlődik, amit nem szabad befolyásolni.

Az én lányom 2 óránként eszik napközben, éjszaka egyszer kel hajnali 1-2 között enni. Este 8-tól reggel 6-ig alszik, ezzel az egy megszakítással. Ő 11 hetes.

Nem tudod és ne is akard átállítani. Meglátásom szerint, ha már majd ülve játszik, forog, mászik, esetleg lépked is, és már nem csak anyatejet eszik, akkor el fog fáradni annyira és lesz olyan jólakott, hogy átaludja az éjszakát. De ez még odébb van. Majd jövőre, addig is türelem.

Én ha nyűgös éjszaka, kiveszem az ágyából, mellre teszem, sötétben villany nélkül, büfiztetés közben ringatom, simogatom, így azonnal vissza alszik.

2011. okt. 15. 10:45
 12/23 anonim ***** válasza:
4 hónapos a kislányom és kb 5ször keltem fel eddig hozzá!Szerintem ezt majd alakítja a pici magától!
2011. okt. 15. 11:08
 13/23 anonim ***** válasza:
2 évesen.Ha fejre álltam volna akkor is kel.
2011. okt. 15. 11:08
 14/23 anonim ***** válasza:
11:08-as vagyok,nem éjszakánként kel fel ötször hanem a 4 hónap alatt kellett szerencsére összesen 5ször kelnem hozzá.
2011. okt. 15. 11:14
 15/23 anonim ***** válasza:
Az én babám is 8 hetes és éjszaka 1-2 körül és hajnali 5-6 körül mindig eszik és nem mindig alszik vissza 2 órán belül. Ráadásul én eléggé rossz alvó vagyok (későre tudok visszaaludni, napközben nem tudok aludni), szóval folyton fáradt vagyok amióta anya lettem, de ezt vállaltam azzal, hogy babát vállaltam 11 hónappal ezelőtt, és soha nem fordult meg a fejemben, hogy éjszaka ne adjak enni, ha ő éhes. Persze én is nagyon örülnék, ha hajnali 5-6ig legalább aludna, de ha ő annak örül, hogy éjszaka 2 alkalommal is anyuci mellén szopizhat és ezzel megnyugszik akkor már megérte felkelni és megéri fáradtnak lenni heteken, hónapokon keresztül. Kitartást, gondolj arra, hogy nem vagy ezzel egyedül, itt vagyok pl. én is ugyanebben a helyzetben. Ha éhes a babád éjszaka, akkor etesd, ezt mindig meghálálja kis mosolyával.
2011. okt. 15. 11:29
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem szeretem, amikor eltérő vélemények miatt egymásnak mennek az anyukák.

Az én babám most 7 hetes, kb. 2-3 hete elkezdte kitolni az éjszakai ébredését, illetve hagyott el belőle. Tehát ami 1 körül volt, áttolódott először 2-fél 2 körülre, majd aztán volt 3-fél 4, majd fél 5, ma fél 6-kor kelt először!!! Evés, majd alszik tovább 7-8 körüli időpontig. Türelem, majd beállítja magának!!! Ja, este olyan 10 körül alszik el, még eszik akkor sokszor, így bírja ezeket az időpontokat.

2011. okt. 15. 11:48
 17/23 anonim ***** válasza:

11 és fél hónapos és még sosem aludta át az éjszakát! Mostanában kezdi kitolni az ébredéseket. Mostmár alszik este fél 10-től 4-ig, utána fél 7-ig és 8-kor kel végleg. Mindkétszer cicizik. Én úgy vagyok vele, hogy ha teát adnék neki, akkor is fel kellene kelni, a szájába dugni.... akkor meg már inkább igyon csak anyatejet, ameddig csak lehet.

Ja és próbáltam már mindent. Este evett sokat, keveset, tejpépet, főzeléket, gyümölcsöt....fektettük korábban, később, etettem korábban, később. Semmi nem vált be. Megerőszakolni nem tudom és nem is akarom, a sírást meg nem viselem el.

Kitartás!

2011. okt. 15. 12:31
 18/23 anonim ***** válasza:

A fiam jovo heten lesz 2 eves, neha meg felebred (nagyon ritkan) ejszakankent inni. Kislanyom 3 honapos, ket hete atalussza az ejszakat, este 9-tol reggel fel 8-ig. Viszont amig evett ejszakankent, az rettenetes volt, nem akart utana visszaaludni, nem is tudott igazan jol szopni, egy kis cici utan melegitettem az este lefejt tejet, majd szivtam le amit a ciciben hagyott...egy zombi voltam ket es fel honapig! Most viszont tobb mint 10 orat alszik ejszaka egyhuzamban, nem is pisszen, nappal sokat es sokszor eszik, es sokat van ebren.

Mint mar elottem irtak, nem mi dontjuk el, szerencse kerdese. Nekem a fiammal ilyen ertelemben "nem volt szerencsem", a leanykammal igen.

2011. okt. 15. 21:25
 19/23 anonim ***** válasza:
Ja es csakis akkor tettem a gyerekeimet a kisagyba, mikor este lett, jott az "ejszakai alvas". Nappal sosem, kiveve a fiacskamat a delutani alvashoz. Ebren hagyom ott, o fordul az oldalara es alszik, lehet hogy egy ido utan (gondolom nem par honapos babaknal azert) osszekapcsolodik igy a kisagy az alvassal.
2011. okt. 15. 21:28
 20/23 anonim ***** válasza:
2 és fél évesen,vagyis akkor hagyta el az éjjeli szopit.
2011. okt. 15. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!