Mikor aludta át először a babátok az éjszakát?
Túl sokat vársz egy 8 hetes babától! És ne hidd el,hogy ilyen korban már át kell aludni az éjszakát!
Kisfiam 2 évesen aludta át először az éjszakát!
8 hetesnek még éjjel is kell ennie! Amúgy meg semmit nem tudsz tenni ez ellen,ha felkel éjjel,akkor etesd meg és kész.
Te sehogy se tudod! Majd ha ő maga megérik rá, át fogja aludni. Az átalváshoz ui. az idegrendszernek kell elérnie egy bizonyos érettséget.A te babád még nagyon pici! Ha ő éjjel is ébred,szoptasd meg vagy etesd meg,mert szüksége van rá!
A közeli és távoli ismerősök babáival meg ne hasonlítgasd, mert ő egyéniség! Különben is nagyon ritka,hogy egy ilyen pici baba este 8-10-től reggelig alszik... Ha meg a tiéd esetleg anyatejes,még jó is, ha éjjel szopik.
Türelem,amikor érett lesz rá,ő is többet fog egyben aludni!
Az enyém pl.15 hónapos volt,mikor este 10-től 6-ig aludt...
De a 3 nagy is más-más időben kezdte átaludni az éjszakát.
Lányom 2 hónapos kora óta elalszik este 9kor magától és reggel 6-kor felébred.
Ébrenléti ideje napközben max. 7 óra összetéve.
Kiegyensúlyozott és boldog. Ha neki ez így jó, akkor én nem szólok bele. Abba se, hogy egy nap 5× eszik. És rendesen tartja a reggeli-tízóra-ebéd-uzsonna-vacsora időt.
Nem tudom, hogy jött rá arra, hogy későbbiekben ez így lenne jó, de számomra hihetetlne. Gyerekorvos és a védőnő szerint meg teljesen normális 'jelenség'.
A látszat ellenére nem tér el a véleményünk, egy 64 százalékos válaszoló van ezen az oldalon, akinek az a mániája, hogy nem szabad éjjel etetni a gyereket. De én is azt javaslom, nézz utána a szakirodalomban, látni fogod, hogy 2 hónapos korban a legtöbb baba még javában eszik éjjel, és ez így normális! Az, hogy az anyának ez kényelmetlen, egy dolog, most nem ez a lényeg.
Nem igaz, hogy "csak ma szokás éjjel etetni." Néprajzi lexikonban olvastam, hogy a paraszti családokban teljesen természetes volt, hogy a csecsemő úgy aludt, hogy a mellbimbó egész éjjel a szájában volt. Nem azt mondom, hogy Neked is ezt kell csinálni, de ha éhes, könyörgöm, etesd már meg, azért vagy az anyja! 2 hónapos a gyerek, nem 2 éves!!!!
A nácik, majd a kommunisták kezdték el szajkózni, hogy az újszülöttet rendre kell szoktatni, meg hogy az éjszaka pihenésre való a kisbabáknak. Már a nyolcvanas években is azt ajánlották, hogy ha kéri a baba, etessük meg, sokkal jobb, mint sírni hagyni (Pikler Emmi: Anyák könyve). Ő nem pszichológiai "jaj, belepusztul, ha sír"- szempontokat vett figyelembe, hanem azt, hogy ha éjjel bőgetik, úgy kimerül, hogy mire reggel eljön az ideje, alig lesz ereje szopizni.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: az enyém 2-6 hónapos kora között aludt éjjel, majd utána újra ébredni kezdett. 13 hónaposan ott tartottunk, hogy 6-7 alkalommal akarta, hogy megszoptassam, akkor leszoktattam róla, de akkor már nem volt csecsemő.
Úristen! 2 hónaposnak éjjel, ha éhes, akkor enni kell, és nem aludni!!!!
Miért kellene neki aludni? Mert anyuka azt mondja, hogy anyukának kényelmes legyen, és tudjon aludni?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!