Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet, hogy egy anya még...

Hogy lehet, hogy egy anya még három évesen is szoptatja a gyerekét? Még akkor is van teje?

Figyelt kérdés

Köszi a segítséget, csak most nézek egy műsort a tv-ben, és számomra hihetetlen, hogy miért szopik még ilyen idősen is:)

19/L

2011. okt. 8. 19:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, még egy ui kamaszkorban valóban szükség van kötődésre, csakhogy akkor már késő elkezdeni kialakítani egy szeretet kapcsolatot.
2011. okt. 8. 22:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A tej a kereslet-kínálat elvén termelődik, tehát amíg a baba/gyerek szopik, addig anyatej is van. TEhát igen, egy 3 éves gyerek anyjának is van teje, ha szoptatott folyamatosan. Csak néhány esetben fordul elő, hogy a tej elfogy, pl. egyes hormonális változások, ilyen az újabb terhesség is, egyes gyógyszerek szedésekor.

Szoptatni addig érdemes, amíg mindenkinek (anya-gyerek) jó. Ha az egyik is nem igényli, akkor kell abbahagyni. A gyerekek, ha nem akarnak szopni, erőszakkal úgysem tudod rávenni, tehát nem igaz, hogy x idő után már csak az anya ragaszkodik a szoptatáshoz. Persze idővel változnak a szopizási szokások, lerövidülnek, nem lehet mindenhol. Valamint változik a jelentősége is. Ekkor már inkább valóban lelki feltöltekezést jelent, megnyugtatás, fájdalomcsillapítást, valamint ilyenkor több immunanyagot is tartalmaz, hasonlóan a korai (újszülöttkori)tej összetételéhez.

És való igaz, hogy a gyerekeknek általában szükségük van valami biztonságot nyújtó dologra. VAlakinek a szopizásra, valakinek a rongyijára, macijára, cumijára, anya hajának a birizgálására:) És egyik sem jobb a másiknál. Azaz dehogynem, a sokáig tartó szoptatás véd az emlőrák ellen, illetve a tejben lévő ellenanyagok pedig a gyereket védik egyes fertőző betegségekkel szemben.

Esetleg nézz utána a témának a szoptatásért magyar egyesület honlapján, vagy az lll.hu honlapján.

2011. okt. 9. 03:37
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Igen,van teje 3 évesen is.Én 3 és fél évig szoptattam.Nincs más hozzáfűznivalóm.Próbáltam a kérdésre válaszolni,jó lenne ,ha más is azt tenné.
2011. okt. 9. 21:24
 14/17 xStefix ***** válasza:
90%

Azért lepődtél meg, érthető módon, Kérdező, mert ha azt a szót hallod, hogy szoptatás, akkor kizárólag egy csecsemő jut az eszedbe. Szerintem te se nagyon láttál még a tévében 2-3 éves kisgyereket szopizni... pedig ha így lenne, már nem is lenne furcsa. ;)

Hogy hogyan van tej és ez miért jó, már feljebb leírták neked. Én 3 és 1/4 évig szoptattam.

2011. okt. 10. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
De jó végre hallani, hogy más is ilyen sokáig szoptatott. Én 3 és fél évig szoptattam lányomat. Addig alig volt beteg, 5 évesen nincs egyetlen szuvas foga sem, és tökéletesen átalussza az éjszakát.Én nem bántam meg, és aki sokáig szoptat, az érzi, hogy ez így helyes. Ha már nincs rá szüksége, nem fog szopizni.
2012. dec. 30. 09:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Nagyon károsnak tartom a média hatását erre. Egészségi és lelki szempontból is előnyös, ha a gyermek akar több évig is szopik, de főleg az amerikai filmekben, ahol nehány héttel a szules utan is top modell alkattal szoptatja a gyermeket a nő, szilikon mellekből, és valós élethelyzet egyáltalán nincs is, azt eredményezi, hogy furanak találjuk, ami egyébként termeszetes lenne. Az én kisfiam 19 honapos, mar várom a tesót de még vígan szopik. Nem is fogom abba hagyni amíg ugy érzem ez jó a kis lelkének, amíg ő kéri. És ha kell, szoptatok kettőt egyszerre, mi ezzel a baj? Legalább nem lesz olyan erős féltékenység. A véleményem, hogy ideje elfelejteni a poroszos nevelési elveket, és a szívünkre hallgatni! 3 evesen meg szopik? Egészségére! :-)
2014. jan. 21. 10:52
 17/17 Zsöff85 ***** válasza:
Ja ahelyett h tápszert adna neki meg gyerekitalt, hallatlan. Keress SZAKMAI cikkeket, ha valóban érdekel a téma. Igény szerint szoptatott gyerekeket teljesen normális még ennyi idősen szoptatni, és nincs benne semmi fura, és nem, nem az anyuka igénye.
2018. márc. 26. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!