Mit tegyek, hogy pihenjünk?
Szia! Sajnos én is megküzdöttem ezzel mindkét gyermekemmel és nagyon nehéz időszak volt! Nekem úgy sikerült véget vetni ennek, hogy egyszerűen nem adtam nekik cicit éjszaka. Elég drasztikusnak hangzik, de tudnod kell, hogy ha napközben megfelelően táplálkozik a babád, éjjel már nem éhes, sőt, kell is a pocakjának a pihenés.
Erősnek kell lenni és kitartónak, ez nagyon fontos, ha egyszer elhatározod, hogy megcsinálod, nem szabad megtörni! Felkeltem a babához, visszafektettem, megsimogattam, adtam neki egy kis vizet cumisüvegből (ezt az enyémek még hónapokig nem fogadták el, de akkor is próbálkoztam, mert ha tényleg szomjas, úgyis megissza). Aztán otthagytam. Legrosszabb esetben kivettem, kicsit megölelgetni, aztán úgy tettem vissza. A lényeg, hogy érezze, hogy nincs magára hagyva és tanuljon meg egyedül visszaaludni. Lehet, hogy hihetetlen, de szinte minden baba leszokik így az éjszakai szopizásról max (!!) 10 nap alatt. Ismerőseim, akik kipróbálták, mindenkinek sikerült. Remélem tudtam segíteni! Sok sikert! :)
Hát megpróbálom! Mi baj lehet?
Ettől már csak jobb lehet! Köszönöm!!
Víz helyett esetleg valamilyen nagyon enyhe gyógytea is lehet, pl. kamilla, vagy hársfa, aminek jó íze van. Nem baj, ha nem cukros.
Istennek hálát adok, hogy a lányom már a pocimban cumizta az ujját. Így később nem volt gond, bár szeretett szopni, de ha nyugtalan volt, bekapta az ujját, vagy alvás előtt. Mindig kéznél volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!