Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kb. mennyit tudtok fejni egy nap?

Kb. mennyit tudtok fejni egy nap?

Figyelt kérdés
7 hetes a babám, mostanában kezdtem el próbálkozni a "raktározással". :) Úgy nagyjából 100 ml eddig a napi adag, ez jónak számít? Növekedni fog a mennyiség, ha folyamatosan fejek? Eddig kicsit tartottam attól, hogy a babának nem marad, de szerencsére erről nincs szó.
2011. szept. 26. 20:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Igaz az én babám már 4,5 hónapos, én legtöbbször csak egyszer fejek egy nap, este. Nappal 5-ször szopizik a babám, nem fejek. Este 7-től reggel 9-10-ig alszik, én este lefekvés előtt kifejem mind a két cicimet, abból 150-160 ml-t fejek ilyenkor (egyébként is két ciciből etetek). Amikor kicsit kevésnek látom a tejet és szaporítani akarom, akkor egy nap az öt etetés után összesen 200 ml tejet fejek le, plusz az esti. Én nem azért fejek, hogy elrakjam (az előző babám nem ette meg a fagyasztóból a tejet, kidobtam, ezért most már el sem rakom), odaadom neki pohárból, cumisüvegből. Vagy most már elfőzöm, mert már eszik néhány gyümit, zöltséget. Szóval szerintem a napi 100 egy 7 hetes baba mellett nagyon jó. Biztos van, aki sokkal tud tud fejni, de az nem cél. A babának legyen elég, meg egy kis tartalék. :)
2011. szept. 26. 20:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Holnap lesz 8 hetes a babám, napi egyszer fejek, este, 90-110 ml között. Szerintem korrekt mennyiség!
2011. szept. 26. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:

10 hetes a lányom, 6 hetes kora óta nem szopik csak egyszer, azt is hajnalban. (Átaludja az éjszakát)

Úgy döntött, hogy ő leszokik az "ingyen konyháról".

Így én non-stop fejek, de annyira változó, hogy mennyi jön ki belőlem.

Volt olyan nap, hogy 1,5 L-t lefejtem, de volt olyan, hogy egész nap (!) 300 ml jött le.

Csinálhatok amúgy bármit.. ehetek, ihatok non-stop, akkor se lesz se több, se kevesebb.

Nálam a titok nyitja: ne legyek ideges és feszült :))

2011. szept. 27. 07:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Napi 800-900ml-t fejek szoptatás mellett,mert anyatejleadó vagyok,régebben napi 1200 ml-t.

Ha csak a hűtőbe akarod tenni,teljesen jó a 100 ml,jól el tudsz raktározni,ha esetleg szükség lesz rá.

2011. szept. 27. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!