Esti etetésnél normális az, hogy 2-3 órán keresztül is enni akar, nem lehet, csak cicivel lenyugtatni?
Én is így jártam ahogy írod, és ekkor kértem mérleget és láss csodát kevés volt az esti tej ...nekem is este 7-11ig volt ez a rituálé..namármost nappal kb 3 óránként elég a 120m tej de este kb 200-230ml !!!! eszik!!! este is kb 120ml jön le...és utána jön a hajnalban lefejt pótlás és kb akkor lakik jól mikor eléri ezt a mennyiséget....és kb 8-8:30tól hajnal 4ig alszik!!
úgyhogy próba hajnalban fejni este az első bealvás után odaadni neki cumisüvegből és meglátod h mennyit eszik!!
Ugyanerről írtam válaszokat ide:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
És igen, simán lehet este is elég a tej, mindenféle trükk nélkül!
Nu, elolvastam még 1x a kommentjeidet. Szerintem akaratodon kívül te magad is akadályozod egy picit a babádat abban, hogy kellő időben és módon el tudjon lazulni az alváshoz, de ezen relatíve könnyen lehet segíteni. :) Én így csinálnám a helyedben:
- Ha ő fürdés után apa karjában elalszik, akkor az biztosan annak a jele, hogy már elég fáradt a rendes alváshoz is! Ezért én a helyedben nem várnám meg ilyenkor, hogy elaludjon és később ő maga jelezzen, hogy éhes, hanem fürdés után azonnal vagy röviddel mellre tenném!
És még mielőtt szóvá teszi valaki, így is igény szerinti lesz a szoptatás, csak picit rásegítesz (ami nem tilos) - ugyanis pont hogy nem célszerű azt kivárni, amíg a baba már erőteljesen, hangosan követeli a jussát, mert akkor sokkal nehezebb lesz őt megszoptatni, tovább tart, amíg lenyugszik, elalszik stb. A sírás pedig épp az utolsó, legerőteljesebb jelzés, amivel próbálkozhat; este, alvásidőben viszont nagyon nem jó ezt megvárni, mert tuti, hogy jóidőre kiveri az álmot a saját és a szülők szeméből is...
- A másik 2 dolog pedig összetartozik: fekve szoptatás és a böfiztetés elhagyása. Persze mindkettő akkor, ha neki is megfelel és nincs "ellenjavallat".
Ha nem idegenkedsz az együttalvástól, akkor ez nagyon hatékony megoldás tud lenni ilyen esetekre; én 2 évig gyakoroltam és nálunk nagyon jól bevált. Ha viszont nem szeretnéd, akkor próbálkozással ki kell tapasztalnod egy olyan módszert, amivel úgy tudod őt megszoptatni ill. a saját fekhelyére vinni/tenni, hogy ne ébredjen meg. Itt fontos tudnod, hogy a csecsemők még lassabban érik el a mélyalvás szintjét, mi a felnőttek: náluk ez még 45-60 percet is igénybevehet! Ha ennél hamarabb teszed le, könnyen előfordulhat, hogy pár percen belül visszaébred és kezdheted előről.. Tapasztalatom, hogy jobban megéri kivárni ezt az időt, akármilyen hosszú is. :) (Az én lányomnál egy mély, hosszú sóhaj jelezte, hogy lecsúszott alfába.)
És ide tartozik az is, hogy ha nem akarod őt te magad felkelteni, akkor ne böfiztesd az esti szoptatás után. Inkább még szopi közben tedd meg, amikor még nem aludt el, de erre is akkor lehet igazán szükség, ha úgy érzed, túl sok levegőt nyelt vagy hasfájós típus. Ha nincsenek ilyen gondjaitok, akkor szépen el lehet hagyni a böfit, várhatóan nem lesz gond. (De persze az elalvása után egy ideig azért figyeljétek, biztos, ami biztos.) Az esti szopinál általában már nyugodtabb a baba (ha segítik őt ebben), nem eszik olyan vehemensen és sokat cumizik is közben, úgyhogy nem nyel annyi levegőt. Ill. alvás közben alig mozog, ezért sokkal kisebb az esélye, hogy visszajön valami, mint nappal, amikor szopi után rögtön hadonászni kezd.
Én először ezeket próbálnám ki, aztán ha mondjuk 1 hét után sincs jelentős változás, akkor tovább gondolkodnék, hogy mit lehetne még. De én ennyiből úgy érzem, ez segíthetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!