Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek a babája nagyon hamar...

Akinek a babája nagyon hamar abbahagyta a szopit, az miért volt?

Figyelt kérdés
Hogy mutatta ki, hogy ő már nem akar szopni? Mennyi idő alatt?
2011. szept. 13. 20:13
 1/4 ava87 ***** válasza:
100%
Már az elejétől nem nagyon fűlött hozzá a "foga", de úgy három hónapig kb. kihúztuk, de az is elég nagy nyűglődés volt. Közben durván begyulladt a mellem, tejem is egyszer volt, egyszer nem. Utána sikerült benyalnom egy fincsi ételmérgezést, a doki azt mondta, hogy pár napig ne szoptassak. Próbáltam fejni az alatt is - bár akkor nem sok energiám volt hozzá -, de mire újra szoptathattam volna, ő már egyáltalán nem akarta, nekem meg amúgy is már csak pár csepp tejem maradt, így inkább nem erőltettem tovább a dolgot. Úgy voltam vele, hogy ez azért nem tragédia, három hónap is több, mint a semmi.
2011. szept. 13. 20:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kb 5 hónaposan hagyta abba. Nem tudom, hogy miért. Illetve így utólag talán azt mondhatom, hogy talán azért, mert nem voltak nyugodt körülményeink különböző okoból kifolyólag (építkeztünk, munkások jöttek-mentek, stb), de ezt már sosem fogom megtudni.

Egyszerűen nem akart szopizi, kiköpte a cicit. Előtte sem volt egy nagy cicifüggő, de egy idő után kifejezetten nem akart szopizni. A tejem is iszonyú gyorsan elapadt, egyik nap volt, másik nap már egy csepp sem.

Úgy kezdődött, hogy először elég sok tejem volt, aztán egyik napról a másikra gyakorlatilag elapadt. Nagyon megijedtem, szoptatási tanácsadót hívtam, folyamatos horrorfejés, a gyereket állandóan próbáltam mellre tenni (de ezt hiába, mert nem akart szopizni, csak ha éhes volt), stb. A szoptatási tanácsadó sem értette, hogy mi van, volt, hogy úgy átmasszírozta a mellem, hogy kínomban sítram, és egyetlen csepp tej sem jött (hozzáteszem, rendesen ettem, ittam, mindent amit kell). Nagy nehezen visszahoztam a tejcsit. Annyi, mint előtte, többé már nem volt. Ez nem tudom, miért történt, a szoptatási tanácsadó sem tudta megmondnai. Pár hét után keződött az építkezés, akkor meg tiszta ideg voltam, egyrészt nekem is dolgoznom kellett (nem heverészhettem egész nap), másrészt tele volt a ház idegenekkel, és mindennek tetejébe még nagypapám is meghalt. A gyerek pedig egyszerűen nem akart szopizni, és volt tej-nincs tej.

Terhesség alatt pedig mindvégig féltem a szoptatástól, nem tudom, miért, valahogy szorongással töltött el ez az egész. Mikor megszületett a baba, akkor persze rájöttem, hogy nem olyan gáz, de ennek ellenére nem a szoptatás volt a hobbim. Nem tudom, miért. Nem azt mondom, hogy nem szerettem szoptatni, hanem inkább olyan távol állt tőlem ez az egész.

Így látom utólag ezt az egészet. ha lesz még gyerekem (8-10 év múlva talán), akkor majd megpróbálom ezeket a hibákat kikerülni, talán akkor sikerül. Az apja azt mondja, hogy a kellő védettséget már így is megkapta, ennek ellenére nekem iszonyú lelkiismeret-furdalásom volt, hogy csak eddig kapott anyatejet. pedig tudom, hogy annak ellenére, hogy mennyire idegenkedtem ettől az egész szoptatás-témától, mégis mindent megtettem, hogy anyatejet kaphasson a gyerekem.

Hát ez az én történetem.

2011. szept. 13. 20:31
 3/4 anonim válasza:
100%
Mindkettő fiammal az volt a gond, hogy nem volt elég tejem. A nagyobbik konkrétan tápos lett, a kicsi anyatejet kapott egy másik anyukától 6 hónapig, aztán még picit tápszerezett. Mindkettő sok sírással jelezte, hogy folyton éhes.
2011. szept. 13. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Már az elejétől kezdve pótolni kellett neki (cumival). Fél évig nem volt gond. Aztán ekkor jött rá, hogy "cumizavaros" lesz. (foga is pont kijött, lehet, hogy amiatt is) Annyira nem bántam, mert amúgy is kevés tejem volt. Nem erőltettem, hogy visszaszokjon. Összességében elégedett vagyok, hogy eddig tudtam szoptatni
2011. szept. 14. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!