Akinek a babája nagyon hamar abbahagyta a szopit, az miért volt?
Nekem kb 5 hónaposan hagyta abba. Nem tudom, hogy miért. Illetve így utólag talán azt mondhatom, hogy talán azért, mert nem voltak nyugodt körülményeink különböző okoból kifolyólag (építkeztünk, munkások jöttek-mentek, stb), de ezt már sosem fogom megtudni.
Egyszerűen nem akart szopizi, kiköpte a cicit. Előtte sem volt egy nagy cicifüggő, de egy idő után kifejezetten nem akart szopizni. A tejem is iszonyú gyorsan elapadt, egyik nap volt, másik nap már egy csepp sem.
Úgy kezdődött, hogy először elég sok tejem volt, aztán egyik napról a másikra gyakorlatilag elapadt. Nagyon megijedtem, szoptatási tanácsadót hívtam, folyamatos horrorfejés, a gyereket állandóan próbáltam mellre tenni (de ezt hiába, mert nem akart szopizni, csak ha éhes volt), stb. A szoptatási tanácsadó sem értette, hogy mi van, volt, hogy úgy átmasszírozta a mellem, hogy kínomban sítram, és egyetlen csepp tej sem jött (hozzáteszem, rendesen ettem, ittam, mindent amit kell). Nagy nehezen visszahoztam a tejcsit. Annyi, mint előtte, többé már nem volt. Ez nem tudom, miért történt, a szoptatási tanácsadó sem tudta megmondnai. Pár hét után keződött az építkezés, akkor meg tiszta ideg voltam, egyrészt nekem is dolgoznom kellett (nem heverészhettem egész nap), másrészt tele volt a ház idegenekkel, és mindennek tetejébe még nagypapám is meghalt. A gyerek pedig egyszerűen nem akart szopizni, és volt tej-nincs tej.
Terhesség alatt pedig mindvégig féltem a szoptatástól, nem tudom, miért, valahogy szorongással töltött el ez az egész. Mikor megszületett a baba, akkor persze rájöttem, hogy nem olyan gáz, de ennek ellenére nem a szoptatás volt a hobbim. Nem tudom, miért. Nem azt mondom, hogy nem szerettem szoptatni, hanem inkább olyan távol állt tőlem ez az egész.
Így látom utólag ezt az egészet. ha lesz még gyerekem (8-10 év múlva talán), akkor majd megpróbálom ezeket a hibákat kikerülni, talán akkor sikerül. Az apja azt mondja, hogy a kellő védettséget már így is megkapta, ennek ellenére nekem iszonyú lelkiismeret-furdalásom volt, hogy csak eddig kapott anyatejet. pedig tudom, hogy annak ellenére, hogy mennyire idegenkedtem ettől az egész szoptatás-témától, mégis mindent megtettem, hogy anyatejet kaphasson a gyerekem.
Hát ez az én történetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!