SOS! Segítség? Mit tegyek?
Szoptass és fejj, amennyit csak lehet, különben be fog gyulladni!
Nézz körül a Liga honlapján (www.lll.hu), vagy akár itt is a hasonló témákban, találsz majd jópár tippet, hogy mivel érdemes ilyenkor próbálkozni (masszázs, melegvíz, szopipózváltás stb).
Nekem is ez volt ma. Asszem rajottem az okra. Tejkő okozza az elzarodast. Ezt a baba nem tudja kiszivni. Es a masszazs sem segit, mivel nem tud merre menni a tej. Szoval egy picike feher potty van a kivezeto nyilas vegen, lehet latni a bimbon. En kezzel nagy nehezen ki is fejtem 2-t. Olyan, mintha egy pattanast nyomnal ki. Kirepult a "kő" es utana omlott a tej (fejes nelkul is). Es meg is szunt a fajdalom a mellemben, es fellazult, pedig olyan volt az egyik fele mint egy ko.
Hatha nalad is ez van..
A bimbóm már teljesen piros, viszont ha szoptatok illetve fejek, akkor fehér lesz a "vége". Emellett kemény is lesz a bimbóm, mintha tényleg ott lenne egy csomó. Azt hozzá kell még tennem, hogy bimbóvédővel szoptatok, mert lapos a mellbimbóm, és a baba anélkül nem akarja elfogadni. Valamennyit sikerült kifejnem, baba is evett a mellemből, de még mindig úgy érzem, mintha lenne benne tej. Forró is mind a két mellem. Direkt figyeltem fejésnél, hogy több csatornából is kilövell a tej, de azt nem tudom, hogy mennyiből kellene.
Holnap amúgy is megyek a védőnőmhöz, mert szájpenésze lett a kicsinek, és akkor már ezt is mondom neki, hátha tud segíteni, csak megijedtem nehogy éhezzen a kicsi. Mondjuk van egy kevés eltett tej a fagyóban. de remélem nem kell majd hozzányúlni...
Ha a picid szájpenészes, akkor megeshet, hogy a melledre is átkerült és begyulladt! Még akkor is, ha védővel szoptatsz.
Mindenképp mutasd meg a dokinak és a boraxos kencével, amit kaptok majd, a melledet is kend végig, hogy ne fertőzzétek vissza egymást.
Próbáld fenntartani a tejed, amíg gyógyulgattok, de készülj, hogy esetleg kicsit csökkenni fog a mennyiség. De ne ijedj meg, ezt gyakrabb szoptatással/fejéssel vissza fogod tudni hozni!
Jobbulást!
Hát akkor még szopis tanácsadót tudok javasolni, bár őket telefonon lehet igazán elérni, ha a te lakhelyeden nincs személyesen.
A www.lll.hu oldalon találhatod őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!