Ennyire gyakori jelenseg a dohanyos szoptatos anyuka?
Nem kenyerem a provokativ kedesek kiirasa, altalaban kerulom is azokat, ugyhogy elore elnezest kerek, ha ez annak tunik. Ma volt szerencsem az allamkincstar ugyfelszolgalatan tobb, mint harom orat ulni es megdobbentem azon, hogy sok anyuka eloszor megszoptatja a babajat, majd a legnagyobb termeszetesseggel elvonul dohanyozni. Azt hittem eddig (en naiv), hogy ez egy ritka jelenseg. Az egyik anyukanak, aki egy harom hetes baba mellett csinalta mindezt egy nenike megemlitette, hogy az anyatejbe atkerulnek a karos anyagok, nem tesz jot a picinek. O pedig flegma nyugalommal azt valaszolta, hogy nem lesz "annak" semmi baja, a masik ketto mellett is cigizett, o nem fogja emiatt tapszerrel mergezni a gyereket, meg amugy sem lenne penze tapszerre is meg cigire is.
Semmi kozom hozza, nem az en gyerekemet szoptatjak, de megis sziven utott a dolog.
Nem vagyok megrogzott dohanyzasellenes, mindenki azt tesz magaval, amit akarm en is dohanyoztam baba elott, tudom, hogy mi benne a jo, de itt most nem csak onmagunk egeszsegerol van szo es egyszeruen nem birom megerteni, hogy mast ez ennyire hidegen hagy!
Jézusom, ez nagyon durva... Én szerencsére a kórházban nem tapasztaltam meg, hogy milyen mások füstjében vécére menni, áldom az eget, hogy nálunk 4 személyes szobák voltak, saját vécével, és egyik anyuka se dohányzott.
Amúgy én is dohányoztam a terhesség előtt, és amikor már nem szoptattam, sajnos vissza is szoktam, de eszembe se jutott volna szoptatás alatt cigizni. Pedig megvolt a kísértés, de hát szerintem aki ennyit nem tud megtenni, az nem való szülőnek. Nálunk a kórházban csak egy csajról tudtam, hogy cigizik, de ő eleve nem szoptathatott, mert valami betegsége volt, amire gyógyszert kellett szednie. Állítása szerint terhesen nem cigizett, de mondjuk én ezt nem nagyon hittem, hiszen 9 hónapnyi nemdohányzás után senki nem szalad le az udvarra rágyújtani 5 fokban, friss gátvarrattal. Na mindegy. Nem tudom megérteni az ilyen szülőket... Nem az a bajom, hogy valaki dohányzik, hiszen én is dohányzom, hanem az, ha valaki ezzel másokat károsít, pláne a saját gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!