Ennyire gyakori jelenseg a dohanyos szoptatos anyuka?
Nem kenyerem a provokativ kedesek kiirasa, altalaban kerulom is azokat, ugyhogy elore elnezest kerek, ha ez annak tunik. Ma volt szerencsem az allamkincstar ugyfelszolgalatan tobb, mint harom orat ulni es megdobbentem azon, hogy sok anyuka eloszor megszoptatja a babajat, majd a legnagyobb termeszetesseggel elvonul dohanyozni. Azt hittem eddig (en naiv), hogy ez egy ritka jelenseg. Az egyik anyukanak, aki egy harom hetes baba mellett csinalta mindezt egy nenike megemlitette, hogy az anyatejbe atkerulnek a karos anyagok, nem tesz jot a picinek. O pedig flegma nyugalommal azt valaszolta, hogy nem lesz "annak" semmi baja, a masik ketto mellett is cigizett, o nem fogja emiatt tapszerrel mergezni a gyereket, meg amugy sem lenne penze tapszerre is meg cigire is.
Semmi kozom hozza, nem az en gyerekemet szoptatjak, de megis sziven utott a dolog.
Nem vagyok megrogzott dohanyzasellenes, mindenki azt tesz magaval, amit akarm en is dohanyoztam baba elott, tudom, hogy mi benne a jo, de itt most nem csak onmagunk egeszsegerol van szo es egyszeruen nem birom megerteni, hogy mast ez ennyire hidegen hagy!
Azért mert ennyire buták - sajnos ezek az anyák.
Én is leszoktam a cigiről, amint megtudtam, hogy jön a baba. Egyértelmű! Rengetegen cigiznek terhesség alatt is.
KésŐbb meg csodálkoznak, hogy miért olyan rossz képességű a gyerek az iskolában...
Engem sem hagy hidegen a dolog, én is dohányoztam. Épp ésszel nem bírom felfogni, hogy miért csinálják ezt az anyukák. Hiszen egy ember úgy károsítja a saját egészségét, ahogy akarja, dehogy a saját gyerekéét??
Nem értem, pedig erős dohányos voltam (napi 1 doboz kék színű). Amúgy meg minden fejben dől el, simán abba lehetne hagyni másnak is, de ezt senkinek nem mondhatom, mert semmi közöm hozzá, + kapnám az ívet rendesen... :)
Szóval nekem ez örökre egy költői kérdés marad...
Bizony, sajnos itt tartunk. Persze az ilyen nőnek nem apad el a teje!! És miért nem, mert tesz mindenre, még a saját gyerekére is! Ez a jelenség hasonló ahoz a tipikus példához, amikor a nyafka elkényeztetett gyereknek, aki nem akarja megenni az ebédet, azzal példálóznak ,hogy bizony Afrikában pedig éheznek!!!
Csak itt fordított a helyzet: más évekig küzd, hogy lehessen gyereke, aztán legyen teje, vitaminokat szed, bio ételeket ad a babának..... Mégsem sikerül mindenkinek. Én is ismerek olyan családot, ahol a füves cigit a gyerekkel egy szobában szívják!
Én is erős dohányos voltam terhesség előtt, de saját akaratomból és persze elsősorban a pici egészsége miatt egyik napról a másikra letettem a cigit. Amúgy terhesen nem is tudtam volna elszivni, mert mindentől rosszul voltm.
Eszembe se jutott soha, hogy szoptatás alatt akár egyet is elszivjak, pedig volt kisértés és lehetőség is lett volna. De tartottam magam, és mindig nemet mondtam. Én is szedtem vitaminokat, tejserkentőket meg sok egyebet, de igy sem tudtam sajna a babát 6 hós koránál tovább szoptatni.
Azóta persze vissza szoktam, de nem a gyerek előtt és közelében cigizek, hanem mikor alszik, vagy tőle legalább 3-4 méterre, hogy még véletlenül se füstöljem be.
Szerintem nem bűn gyerek mellett dohányozni, anyu is cigizett, mikor kicsik votunk, persze nem terhesség és szoptatűs alatt. Mindenki azzal kárositja magát amivel akarja, de könyörgöm az a picur nem tehet semmiről, és nem ő kérte, hogy megszülethessen. Ha már valaki gyereket szül, legalább annyi tartás legyen benne, hogy az alatt az egy két év alatt ne mérgezze agyon.
Még megjegyezném, hogy elég sokat olvastam a témában és tudományosan bizonyitott, hogy a terhesség, és szoptatás alatt dohányzó anyák gyerekei sokkal nagyobb eséllyel lesznek asztmásak, vagy szerdnek össze légúti megbetegedéseket. Arról nem is beszélve, hogy nepi egy doboz cigi a gyereknél nikotinmérgezés tüneteit idézi elő. Ugyhogy Hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!