Szabad bórvízzel (bórsavval? ) fertőtleníteni a mellet?
Ne mossuk a mellbimbót és környékét sem szappannal, sem fertőtlenítő szerrel. Ez ugyanis eltávolítja a Montgomery mirigyek természetes puhán tartó és gyógyító balzsamát. A langyos vizes lemosás elegendő naponta egyszer-kétszer.
[link] itt találtam
Azért mondjuk a napi fürdésnél én megmosakodtam szappannal/tusfürdővel, de valóban teljesen felesleges fertőtlenítgetni a melleidet, hacsak nem vagy anyatejadó.
Bár akkor sem a bórvizes lemosást ajánlják már.
Amire te gondolsz, szerintem az a borax.. ezzel nyugodtan lehet, ez a szájpenész megelőzésére és kezelésére is jó a babáknál:
Az én kislányom szájfertőzést kapott.Patikában 3%-os bórvizet adtak ,szopik után ezzel fertőtlenítsem.Ha nics ilyesmi problémátok,szerintem elég a napi megszokott higiénia. :)
10 hós baba anyukája
én is a naturlandosat használtam, mert szájpenész gyanú volt
a doki mondta hogy szabad
Wikipedia-ról a bórsav: [link] Az R és S mondatokat kell nézni mindig amikor vegyszerek veszélyességéről beszélünk. Az R mondatok, amik érdekesek ebben az esetben:
R60 A fertilitást (fogamzóképességet vagy nemzőképességet) károsíthatja.
R61 A születendő gyermekre ártalmas lehet.
A cikk szerint a Merck biztonsági adatlapjáról van ez. Nem írják, hogy milyen körülmények között lehet ártalmas, szóval sokkal többet nem tudni meg róla.
Kerestem tudományos cikkeket: [link] [link] [link] ezek alapján bórsav nem okoz meddőséget még nagyobb dózisban sem, valószínűleg ez valami korábbi tévhit lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!