Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik állítás igaz? Hosszú...

Melyik állítás igaz? Hosszú szoptatás téma

Figyelt kérdés

A hosszan szoptatott gyerek nem lesz beteg

ritkán lesz beteg

rövidebb ideig tart ,és enyhe lefolyású

Saját tapasztalatokat várok

2011. szept. 10. 22:09
1 2
 11/15 xStefix ***** válasza:
68%

Az nem igaz, hogy sosem lesznek betegek, ennyire azért a Természet sem lehet tökéletes. De nem is kell, hogy az legyen.

Az viszont nagy átlagra vetítve igaz, hogy ritkábban betegek és/vagy enyhébb a lefolyás. De, ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél így van! Lásd a többi választ.

(Én 40 hónapig szoptattam és ránk abszolút igaz, amit a statisztika lehozott.)

És igen, az, hogy egy gyerek mennyire "beteges", nagyon sok dologtól függ. Az anyatej nagyon fontos segítség az egészségnek (egész végig, amíg a gyerek szopik), de csak egyetlen tényező a sok közül. Ne ez döntse el, hogy ki meddig szoptat vagy egyáltalán akar-e...

2011. szept. 11. 18:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

21 hós a lányomés még szopik!

4-esével jöttek végig a fogai, minden 4-es garnitúra kibújása előtt 1 hónappal beteg volt!Szóval eddig 4* életében!

De akkor nagyon!2 hónaposan volt valami felsőlégúti vírusos (az egész család beteg volt) 3 hósan jött az első 4 foga :)

8 hónaposan 3 napos láza volt utána 9 hósan jöttek a fogak!

11 hósan tűszős mandula gyulladása volt 12 hósan kibújt a 4 rágófoga!

14 hósan influenzás volt (pedig a családban senkin nem jött elő) 15 hósan kint volt a 4 szemfoga!

Most a nyáron jöttünk rá a dokinővel hogy mindeg szinte napra pontosan egy hónap votl a betegségek és a fogak között!

Szóval nem tudom ez soknak vagy kevésnek számít-e!

6 hónapi kizárólag anyatjet kapott, és 21 hós létére van hogy még 3* kéri egy nap!

2011. szept. 12. 07:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha van valami járvány, a szoptatott babák ugyanúgy elkapják ezek szerint.

Igaza van mondjuk Stefinek abban, hogy ne ez döntsön, ha valaki sokáig akar szoptatni, tegye.

2011. szept. 12. 13:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Az én babám 10 hónapos.Vírusos torok gyulladással,herpesszel a nyelvén,aftával küzdünk...(napi6-8x szopik) Szóval tényleg nem csodaszer,és agyon macerálnak,hogy egy ekkora gyereknek már nem kellene ennyit a cicin lógni. :o
2011. szept. 12. 15:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Van cumija a babádnak?

Csak az afta miatt kérdezem.

2011. szept. 12. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!