Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagy gáz, hogy egészségtelenűl...

Nagy gáz, hogy egészségtelenűl étkezem?

Figyelt kérdés
A terhességem alatt cukros voltam, most 8hetes a kislányom és teljesen jó a cukrom! Viszont csak az egészségtelen dolgokat kívánom! (édesség,hambi,pizza stb.)Gondolom azért mert 9hónapig semmi ilyesmit nem ehettem...vagy más is van igy? (A zöldség gyümölcs egyáltalán nem megy! :(
2009. ápr. 18. 19:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Velem is ez volt, pedig nekem rendben volt a cukrom is. Azért próbáld erőltetni a zöldséget, gyümit, de ha nagyon nassolni akarsz, nézd meg az összetevőit- me legyen benne sok "E", tartósítószer,szinezék. Már ha szoptatsz.

A mások dolog, hogy így hízás lesz a vége....

2009. ápr. 18. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első hónapokban ugyan én is vigyáztam, hogy lehetőleg egészségesen étkezzek, de aztán én is sokszor megkívántam - és meg is ettem :-) - a gyrost, "mekis" hamburgert, az édességet (süti, csoki, stb.). Ráadásul a porlevesek műízét és a kólát is szeretem egyszer-egyszer meginni. Úgyhogy egy ideig (az első félévben) igyekeztem fékezni magam, de utána már nem foglalkoztam vele. Szerintem nem az a rossz, ha néha eszel olyat, amit megkívánsz (hamburger, édesség), hanem hogy mellette egyél sok olyat is, ami hasznos tápanyagot tartalmaz. És akkor a baba is el van látva megfelelő tápanyaggal. Én már több, mint egy éve szoptatok, nincs se időm, se energiám arra, hogy megválogassam, mit lehet és nem lehet enni a szoptatás alatt. Amit megkívánok, megeszem. Csak arra ügyelek, hogy lehetőleg legyen olyan hasznos tápanyag is az ételeimben, amiből fejlődhet a kisfiam. Egyébként ha az ember szigorúan azt nézné, mit javasolt enni szoptatás alatt, akkor a válasz: semmit :-)!!! Ugyanis a piaci zöldség, gyümölcs tele van műtrágya származékkel, vegyszerrel, a bio-ról kiderül, hogy nem is bio valójában, csak egy jó üzlet a kereskedőnek, a húsokat ezzel-azzal kezelik, a tejtermék, a kenyérféle millió adalékanyagot tartalmaz... Úgyhogy ma már abban sem lehetünk biztosak, hogy egészségesebb-e egy pohár gyümölcsjoghurtot megenni, mint egy hamburgert (amiben legalább van egy kis fehérje, meg egy levél saláta és egy szelet paradicsom...:-)))

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyél egészségtelen dolgokat. Egyél változatosan, figyelj a sok vitamin, ásványi anyag bevitelére! De ne legyen bűntudatod egy-két süti, vagy hamburger miatt.

2009. ápr. 18. 22:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Próbálok több gyümit enni! Köszönöm a válaszokat!
2009. ápr. 19. 08:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálam is ilyesmi ahelyzet, mert nekem is diétáznom kellet a terhességem alatt.

Most szoptatok és állandóan éhes vagyok és nagyon kívánom az édességet, meg az olyan kajákat, amiket nem nagyon ehettem.

(Tegnap magamba tömtem ebéd után majdnem egy egész csokinyusztit és utána csak 4,9 lett a cukrom)

Attól félek, hogy így majd felugrik jó pár kiló, mert a diétával szülés után nem maradt rajtam plussz, úgyhogy próbálom valamennyire visszafogni magam ami nem mindig sikerül.

2009. ápr. 19. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!