Nem azért híztam meg, mert egészségtelenül étkezem, mit csináljak?
Kaptam gyógyszert alvászavarra, ami pajzsmirigy alulműködést okozott mellékhatásként, egyelőre nem tudom abbahagyni, a csökkentése folyamatban van.
Nem eszem semennyi kenyeret, édességet, kekszeket, csak abonettet, zöldséget, gyümölcsöt stb., inni citromos vizet és ásványvizet szoktam. Heti 3-5ször eszek keveset a főtt ételből, ami éppen van itthon, de akkor is igyekszem azt a részét, ami nem hízlal. A hízásom előtt ugyanígy ettem, csak a főtt étel több volt és napi szinten.
20 éves koromig próbáltam erőltetni a sportot, de sosem éreztem azt, hogy egyre könnyebb lenne és egy pillanatig sem volt jó érzés. Akkor is és most is az van, hogy x idő után rosszul leszek és legalább másfél óráig szédülök és hányingerem van. Kivizsgáltak, semmi bajom, akkoriban az orvosok az allergia gyógyszeremre fogták, hogy ennyire gyenge vagyok. Most 10 km (~20 perc, nem jobb, ha lassabban csinálom) tekerés után abba kell hagynom, mert leájulok a bicikliről, bár most csak 2 nap mertem kipróbálni, annyira gyűlölöm azt az érzést.
Másfél hónap alatt fogytam 7 kilót, 65-66 vagyok, de annyira minimálisat eszem, hogy félek, hogy valami bajom lesz. Ugyanazt eszem, mint régen, csak sokkal kevesebbet.
Mi legyen? Inkább hagyjam az egészet, aztán gyógyszermentesen majd lemegy magától a felesleg? A rosszullétek miatt évek óta nem sportolok, de nem voltam túlsúlyos. Nyáron ugyanezzel a módszerrel, napi szobabiciklizéssel, de dupla ennyi gyógyszerrel meg sem mozdult a súlyom és most elképesztően örülök, hogy van eredménye.
Csak 162 centi vagyok, de nem is annyira a kinézetem aggaszt, hanem hogy egyetlen ruhámba sem férek bele és érzem magamon a súlyt, egy sétálástól kifáradok, fájnak a térdeim, a hátam.
A szobabiciklizést nem adom fel, de itt írtátok, hogy napi másfél óra kellene, ennek a teljesítése meg lehetetlennek tűnik.
Gyógyszer mellett nem szabad erőltetni semmit, csak tényleg azt csináld ami jól esik, és nem fáraszt ki nagyon. Az evéssel is óvatosan bánj, mert ha nem viszel be elég tápanyagot a szervezetedbe komoly gondok alakulhatnak ki.
A gyógyszereknek nem kevés mellékhatásuk is van, pl. amit te is írtál, tehát a szervezetednek duplán szüksége van értékes tápanyagokra.
Hidd el, minden rendbe jön, és eljön az az idő, amikor az alakoddal tudsz foglalkozni. Addig is, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!