Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adtok folyadékot az anyatej...

Adtok folyadékot az anyatej mellé ebben a melegben?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hetes és tanácstalan vagyok adjak-e neki vizet ebben a melegben.Többször mellre teszem, a pelusok mindig teli vannak pisivel.
2011. aug. 24. 13:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

(fili)

Ugye már meg is bolondulsz?

Két féle véleményt olvasol itt. Mindenki a maga igazát bizonygatja.

A babád nem egy kisméretű felnőtt. Semmi szüksége vízre, még ebben a melegben sem. Amikor kéri cicit kell adni neki. Az emésztőrendszer falairól a kis beleiről lemosod a hasznos anyagokat melyekkel bevonta az anyatej. 9 hónapos babánk van és egyszer próbáltuk a nyáron teával, vízzel megkínálni ki is köpte. Ő már elég nagy, hogy tiltakozzon. A tied elég pici, hogy az anyai akarat szerint bármit megetess, megitass vele. Ha valóban jól akarsz dönteni olvasgasd ezeket az oldalakat. [link] [link]

Nagyon okos vagy, hogy többször mellre teszed, látod magadtól is jön a megoldás. Összehangolódsz szépen a babáddal.

2011. aug. 24. 16:24
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Én megkínálom vízzel a kislányomat.
2011. aug. 24. 20:36
 13/21 anonim ***** válasza:
Én nem adtam még neki, most 5 és fél hónapos, csak szopizik.
2011. aug. 24. 21:12
 14/21 anonim ***** válasza:
67%
nővéremék ma mentek kiszáradással kórházba... Erre az anyatej első híg részéről meg volt a vélemény! Azt mondták inkább Őket kellett volna kérdezni! hétfőig infúzión van a keresztfiam
2011. aug. 24. 22:01
 15/21 anonim ***** válasza:
Ha nem szopik legalább óránként akkor adj neki.
2011. aug. 25. 08:01
 16/21 anonim ***** válasza:
IIIGEN. hiába szoptatnám többször, érzem, hogy a melegtől a tejem is kevesebb, hiába iszom.
2011. aug. 25. 09:10
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
off: ha kiszáradt a kisgyerek, akkor nem is evett elég anyatejet. Szóval nem az első híg rész az oka. Ha megfelelő mennyiséget szopik, nem szárad ki.
2011. aug. 25. 09:21
 18/21 anonim ***** válasza:
de ha beállt a tejtermelés akkor máról holnapra nem lesz az anyának 2*-3* annyi teje. igen, nem nem evett annyi tejet. miért kell annyira irtózni a víztől?
2011. aug. 25. 09:28
 19/21 xStefix ***** válasza:
67%

Azért, mert a víz is lemossa azt a bélflórát, amit az anyatej ráépít. MINDEN, ami nem anyatej, "rombol" ott belül kisebb-nagyobb mértékben. Ezért nem ajánlott!

A kiszáradás teljesen más történet, ott nemcsak elsőtej nem volt.

Kérdező, ha ébren van, szoptasd, ahogy ő kéri (akár óránként vagy gyakrabban is), vagy kínáld meg a melleddel, ha úgy érzed, hogy régen ivott már. Ha pedig alszik, aludjon. Ilyen egyszerű. :)

2011. aug. 25. 14:37
 20/21 anonim ***** válasza:
32%

Sziasztok!

A kiszáradásos csecsemőről!

Szombaton született bent a kórházban azt mondták, hogy majd a tej első része elég híg és elég lesz stb nem kell neki víz ha két evés közt felébred akkor 1-1 perc mind a két cicin hogy "igyon"... mint amit is mondotok...

Heim pálba vitték a kisfiút és ott mondták hogy ez ebben a melegben nem így van (hogy csak a tej első híg része...), hanem két evés között mindenféleképp kellett volna neki vizet adni (nem teát! ezt ki is emelték...) Úgyhogy ezen igazodjon el aki tud... Első babás anyuka, hallgatott a kórházi orvosokra és infúzión van a fia...

(Arról nem beszélve hogy én is így akartam csinálni mint amit ti mondtok de az én fiam 2 evés közt végig visított anyámék mondták hogy adjak neki vizet vagy teát és nem lesz baja mert szomjas biztos... Nem adtam mert a nagykönyv nem azt írta hanem a tej első híg része majd jó lesz neki...

Kimentem gyógyszertárba mire jövök haza csend van! Na mondom végre alszik! Alszom én is egy kicsit... Lófas.zt aludt, itta a vizet és megnyugodott... Elsőre elöntötte a sz.ar az agyamat hogy a hátam mögött mást csinálnak mint amit mondtam nekik de aztán rájöttem, hogy a gyereknek tényleg ez volt az igénye... Nem volt ordítás többet feleslegesen... Minden csecsemő más ki kell tapasztalni melyik mit akar!)

Az én fiam 17 hónapos most is rengeteget iszik, olyan mint az apja (apának napi 6-7 liter, egy ebédnél másfél litert iszik) a Fiam meg napi 1,5-2 liter ha meleg van akkor van hogy többet is...

Nem húzhatjuk rá minden csecsemőre ugyanazt a statisztikát! Nem biztos, hogy minden csecsemőnek ugyanaz az igénye!

Ez olyan hogy nekünk elméletileg egészséges lenne a párolt zeller meg a lazac egy ember sem hízna el, nem lennének szívkoszorúér és koleszterin problémák. Én utálom a zellert és a lazacot is , de én belém se tudná senki belém kényszeríteni, mint ahogy az 1-2 hetes vagy 1-2 hónapos csecsemőnek sem magyarázhatod meg hogy a TANULMÁNY alapján neked elég kell legyen a tej első híg része ami persze édes is (szerintem már mindenki kóstolta...)! Mindenki maga tudja mit csinál!

Kérdező!

Nekem van segítségem egy 70 év körüli aktívan dolgozó csecsemőápoló itt a faluban! Nem érdekelnek a "tudományos gyermek nevelési és táplálási könyvek!" A doki és a védőnő úgysem fog a szabványon kívül mást mondani! Nem teheti meg! Mint amikor volt a H1N1-es oltás! Kirúgták azt aki ellene volt a hírekben volt egy háziorvos aki megmondta hogy úgy szar ahogy van! (én meg addigra már beadattam magamnak 6 hónapos terhesen.. szerencsére semmi bajunk!)

2011. aug. 26. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!