Melyik mellszívót vennéd meg? Egy márkásabb drágábbat, vagy egy olcsóbbat?
Attól függ, milyen problémád van.
Ha a babád jól szopik és ritkán kell keveset fejni, egy jó kézi mellszívó is megteszi. Ergonómiai szempontból a legjobbnak a Medela Harmony-t tartom. Ezzel tudsz a legkényelmesebben, a legkevesebb energiával fejni. A tölcsére cserélhető, így minden mellbimbó mérethez igazítható. különleges kialakítása kényelmessé teszi a tejleadó-reflex beindítását.
Motoros mellszívót akkor érdemes venned, ha gyakran és többet kell fejned. Ha babád jól szopik és csak a maradék tejet kell lefejned, esetleg ritkán a teljes mennyiséget, a Medela Mini Electric jó választás lehet. [link]
Ha sokat kell fejned, mellgyulladásra vagy hajlamos, tejleadó anyuka vagy, egy fejlettebb, hatékonyabb eszközre van szükséged. Ilyen például a Medela Swing.
Koraszülöttek anyatejjel való ellátására, szoptatási problémáknál, nagy mennyiségű anyatej tartós fejésére, mellgyulladás megelőzésére és kiegészítő terápiájára a kórházi fokozatú bérelhető gépeket javaslom (Symphony, Lactina.)
Ha a babád egyáltalán nem szopik, egy jó kétszívófejes mellszívó rengeteg idődet spórolhatja meg, és ráadásul a megemelkedett prolaktin szintnek köszönhetően a tej mennyisége is nőhet.
A jó márkákhoz van alkatrészellátás. Sok mama megjárta már azzal, hogy elveszett vagy eltört egy apró alkatrész és dobhatta ki az egész "olcsó" készüléket.
medela electric mini. a legelegjobb.
nekem volt egy olcsóbb is (azt hiszem, avent), hát köszönő viszonyban sem volt a medelával.
Ha elektromos mellszívót akarsz venni, mindenképp medelát vegyél! Nekem egyáltalán nem szopott a babám, 9 hónapig fejtem, hidd el tudom mit beszélek!
Az aventet próbáltam,el is kezdett csökkenni a tejem. Rövid úton elapadtam volna tőle!
Egy napon sem lehet említeni a medelával. Bár lehet, hogy erről megoszlanak a vélemények.
Én nagyot csalódtam a méregdrága aventes termékekben.
Rossz belegondolnom, hányszor kaptam sírógöcsöt az éhesen üvöltő babám felett, amikor az aventes cumisüveg orrán száján csöpögött a tej!
Szerintem cici függő.
Én megvettem az itt ajnározott Medela Mini Electric-et, de nálam annyira nem jött be. Baromi hangos volt, meg nem is tűnt hatékonynak. Végül egy kölcsön kapott Avent kézit használtam és az bevállt.
Az én Medela Mini Electric-emet, pedig kölcsön adtam egy barátnőmnek, akinek a sok tejtől gyakran volt mellgyulladása, neki meg nagyon bejött, azt mondta azonnal kikapta a csomókat a ciciből. :)
Azért a swinget még kipróbálnám, de marha drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!