Nagy mellhez milyen mellszívót használjak?
Köszi! Utána néztem, ebből két félét találtam. Melyiket ajánlod?
Lehet, hogy furcsán hangzik, de a melled méretének nem sok köze van a sikeres fejéshez!
Ami számít, az a mellbimbód mérete és ez lehet kicsi vagy nagy a mell méretétől függetlenül. Ráadásul a bimbó mérete a várandóság és a szoptatás alatt is változhat.
Miért érdekes ez? A mellszívó vákuumot képez (akárcsak a baba) és a bimbódat a tölcsér végén lévő hengeres részbe, az ún. bimbócsatornába szívja be. Ha kicsi a bimbód, mélyen beszívja a bimbóudvar egy részével együtt. Ekkor a tejvezetékek megnyúlnak, keresztmetszetük lecsökken, a tej nem tud kiáramlani.
Ha a bimbód vastagabb mint a bimbócsatorna, minden szívásnál (kb. 3000-szer óránként) nekidörzsöli a bimbócsatornának. Ödémát, sebesedést, repedezés, fájdalmat okoz.
Összegezve: a mellszívó tölcsér bimbócsatornájának mérete az igazán fontos!
Részletesebben olvashatsz a témáról az alábbi linken:
A Medelának 21-36 mm tartományban kaphatók a PersonalFit szívófejei (S, M, L, XL, XXL). Ezek között biztosan találsz megfelelőt!
Az Avent mellszívóknál két lehetőséged van a bimbócsatorna módosítására: vagy benne hagyod a szilikon párnát vagy kiveszed.
Köszi! Végülis tök logikus. Csak ebbe így még nem gondoltam bele. :)
És azt, hogy nekem mekkora szívófej kell, azt valahogy meg tudom mérni? A mellbimbóm az elég kicsi, de nem tudom, hogy mi alapján válasszak.
Szia én 85 E-s vagyok...Medela kézit és elektromosat használom..a kézivel jobban kitudtam fejni..csak egy idő után már "nem volt kezem"..igaz sokat kinlódtam,mert eleinte nem tudtam szoptatni,gyenge volt a babám...na ez hosszú...szóval a medelák jók...
ha van lehetőség próbáld ki neked melyik hatékonyabb.
A helyedben vennék egy Medela elektromosat, Mini Electric vagy Swing. Azokat standard tölcsérrel adják. Ha úgy érzed, hogy nem szívja ki jól, próbáld meg a 21 mm-es tölcsért.
Több tejet tudsz fejni, ha fejés közben masszírozod a mellet (rásegítesz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!