Régóta szoptatók, itt vagytok? Lenne pár kérdésem:
Lassan elkezdjük a hozzátáplálást, így ritkulni fognak a szopik, mire számíthatok:
- lehet, hogy meg fog jönni hamarosan?
- reggeli tejcsöpögés még mindig meg van, nektek elmúlt valamikor? Ha igen, mikor?
- ha átállunk a napi 2*i, reggel-este szopira, akkor este ugyanannyi lesz a tejem, vagy így is a reggeli a legtöbb?
- nektek elmúlt egy idő után a tejleadás az ellenkező mellből?
- hajhullással hogy álltok? nekem pár hónap után nagyon megindult és nem akar enyhülni
Akkor valamit rosszul értettem.
Nekem könnyen jön úgy tűnik, csak kevés :( Mi már az elejétől tápszerezünk. Ha nem muszáj, a cicizést se hagynánk abba, csak ez a pár kellemetlenség még meg van, reménykedtem, hogy lesz még jobb. De ezek szerint már nem biztos
Ha még így csöpög a tejed, akkor a tejleadásod (oxitocin) szuperül működik/ne. Márcsak a mennyiségét (prolaktin) kellene feltornázni. Szerintem nem lehetetlen....
Nekem már 2 hónap után megjött, de akkor még rosszul szoptatattam. Ha nálad ezután még jobban ritkulni fognak a szopik, akkor várhatóan lassan meg fog valamikor jönni.
Nekem tejcsöpögés csak pár hónapig volt, amit én is betéttel "kezeltem", viszont a reflexet kb. 2 éves koráig éreztem (bimbófeszülés).
Az, hogy mikor lesz több tejed, egyéni, de általában a reggeli szokott több lenni, mert éjjel több termelődik/tárolódik.
Drasztikus hajhullásra én nem nagyon emlékszem, de mondjuk nekem nemrég dauer és fekete egyszerre volt a hajamon... gondolhatjátok, hogy széttörte. Úgyhogy én másban utazom.
Biztos meglepő, de már ez a 3 dl is az elmúlt 5 hónap eredménye (először lehetett vagy fél deci egy napra - én ott föl akartam adni az egészet... aztán nem tettem, és milyen jó :)) Ha még ez szaporodna napi 5 dl-re már hátradőlnék, hozzátáplálás mellet tökéletes lenne.
Azt hiszem azt fogom tenni, hogy marad az összes szopi, nem váltok ki egyet sem és így fogjuk elkezdeni a hozzátáplálást
Köszönöm mindenkinek, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat.
kimaradt: mi jelent az, hogy akkor még rosszul szoptattál? Voltak hosszú szünetek?
Én 4 óránként szoptatok most, nekünk bevált. (az első 2 hónapban volt ha jól emlékszem 3 óránkénti.) Most este 12 óra marad ki (este 8 az utolsó, reggel 8 az első. Megyek is szoptatni :))
Időhöz kötötten szoptattam, azaz 2,5 óránál hamarabb soha és sokszor néztem az órát, hogy meddig maradjon mellen a lányom. Folyamatosan méricskéltem az adagokat, külön ágyban altattam a lányom, fagyasztott anyatejjel és/vagy tápszerrel pótoltam, persze üvegből.. és fogalmam sem volt arról, hogyan is működik az egész a valóságban. Szóval az összes hibát elkövettem, amit csak lehet.
Kérdező, ha a babád magától állt be a 4 órára, az elvileg nem rossz. De, ha ennél több tejet szeretnél, mindenképp gyakrabban kellene szoptatnod és/vagy fejned, a pótlás adagjait pedig fokozatosan csökkenteni. Ha így teszel, lesz esélyed serkenteni, ha nem, akkor viszont tutira nem.
És lehetőleg ne kezdd el a hozzátáplálást 6 hónapos kora előtt, akármit is egyen!
Ha gondolod, segíthetek a tejszaporításban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!