Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Régóta szoptatók, itt vagytok?...

Régóta szoptatók, itt vagytok? Lenne pár kérdésem:

Figyelt kérdés

Lassan elkezdjük a hozzátáplálást, így ritkulni fognak a szopik, mire számíthatok:

- lehet, hogy meg fog jönni hamarosan?

- reggeli tejcsöpögés még mindig meg van, nektek elmúlt valamikor? Ha igen, mikor?

- ha átállunk a napi 2*i, reggel-este szopira, akkor este ugyanannyi lesz a tejem, vagy így is a reggeli a legtöbb?

- nektek elmúlt egy idő után a tejleadás az ellenkező mellből?

- hajhullással hogy álltok? nekem pár hónap után nagyon megindult és nem akar enyhülni

2011. aug. 17. 09:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13 hónapja szoptatok. Kb. 9 hósan hagytunk el az 5-ből egy szopit, 12 hós volt, amikor megjött. Most még napi 3x szopizik, fogalmam sincs, mikor mennyi megy bele :) A cicim már 3-4 hós kora óta nem csöpög. Hajhullásom 6 hós korában kezdődött, mostanra rendeződött, de még elég ritka a hajam :(
2011. aug. 17. 10:15
 2/16 anonim ***** válasza:
32%
3 év 3 hónapja szoptatok,2 hónaposan jött meg először,azóta rendszeres.Most volt egy hét késés nem tudom milyen okból.Nem emlékszem mikor múlt el a csöpögés.szerintem nem fogsz teljesen átállni a reggeli meg esti szopira,az enyémnek kellett minden étkezés után,fogzáskor meg ajjajj.....naponta nem is tudom hányszor." és fél éves koráig adtam neki éjszaka is,a nagyörlőknél éjjel 6-7 szer is.Egy idő után beáll a normális tejmennyiség,de ha jól emlékszem 9 hósan még feszült a mellem,és ha esetleg nem voltam otthon és kimaradt egy szopi,akkor fejnem kellett.
2011. aug. 17. 11:32
 3/16 anonim ***** válasza:
51%
utolsó vagyok,javítok,2 és fél éves koráig adtam éjszaka.
2011. aug. 17. 11:54
 4/16 anonim ***** válasza:

Hú, de sokáig szoptattok. :)

Kedves kérdező, én (még) nem tartozom a sokáig szoptató anyukák közé, én még "csak" lassan 6 hónapja szoptatok és nálam is ugyanazok a problémák merültek fel. Hajam elkezdett iszonyúan hullani. (vashiány is lehet az oka)

Menszesz nekem már 4 hónaposan megjött, tehát ezt nem úsztam meg. (szopási sztrájkom van minden havim előtt sajnos)

Én is elkezdtem a hozzátáplálást, és még reggel feszül a mellem, ha ki is hagyok egy kis szopit (délelőtt)

Az egyik mellemben szinte már alig van tejem (ahogy nálad is), nem tudom, miért, épp ma döntöttem el, hogy visszahozom abba. (fejések, stb)

Neked, hogyhogy elmúlt a tejleadás? Mit jelent ez?

2011. aug. 17. 12:25
 5/16 A kérdező kommentje:
nem úgy értettem, hogy egy mellből szoptatok. hanem, amikor szoptatsz, akkor az ellenkező mellből el kezd csöpögni a tej. arra vagyok kíváncsi, hogy ez végig így lesz-e?
2011. aug. 17. 12:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Hajhullásra elkezdtem vitamint szedni, de még nem látom, hogy használna
2011. aug. 17. 12:35
 7/16 anonim ***** válasza:

nemsokára 2,5 éve lesz, hogy szoptatok

(reggel és eset, bár az esti az csak pár korty)

-Szülés uán 3,5 hónappal jött meg, azóta is havonta megvan

-tejcsöpögés az első pár hónapban volt

-nem érzem, hoyg reggel több lenne, mint este

- hajam kb a szülés utáni 2. félévben hullot, aztán elmúlt

2011. aug. 17. 12:41
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A két mellben egyszerre indul be a tej,ez mindig is így lesz,nem fog elmúlni.Tejcsöpögés nekem csak a legelején volt,alig kellett melltartóbetétet használnom,pedig még mindig sok tejem van (1 éves a babám).

Ha még csak most kezdesz hozzátáplálni,akkor egyenlőre még napközben is szoptass,jó sokáig.1 éves korig az a legjobb,ha az anyatej marad a fő táplálék,2/3-os arányban.

2011. aug. 17. 13:36
 9/16 A kérdező kommentje:
De ha egyszerre indul be a tej, akkor kell a melltartóbetét, nem? Vagy te hogy oldottad meg?
2011. aug. 17. 13:40
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha neked csöpög,akkor bizony kell,nehogy átázz.De ahogy mondtam,nekem nem csöpög,pedig napi 1,5 liter tejem van.Az első fél évben 2 liter volt,de akkor sem volt ilyen gondom.Egyikünknek könnyebben,másikunknak nehezebben jön a teje nyilván.
2011. aug. 17. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!