Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek miért csinálja?

Szerintetek miért csinálja?

Figyelt kérdés
2 hónapos kislányom,aki egyébként etetések között mosolygós vidám,evés közbe elkezd sírni,kilőkdösi a szájából a cumisüveget alig tudom megetetni mert sajnos ezt csinálja.Lefejt tejcsit kapja mert sajnos nem szopizik születése óta.Esetleg nem ízlik neki a tejcsi,vagy fáj a pocija?Mert amikor tápszert adok neki,mert sajna azt is kell nem elég a tejem,akkor nem csinálja ezt vagy csak ritkán.Ja és sokszor kibukja a tejcsit.
2011. aug. 16. 18:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, h mikor csinálj. Ha alig pár korty után ki akarja köpni, akkor v az ízét nem szereti v az állaga miatt forróbbra v hidegebbre sikerült melegíteni, mint ahogy azt a tápszernél megszokta.

Ha iszik jócskán és akkor kezdi el ezt, akkor büfiztesd meg előbb és utána folytasd az etetést. Ekkor van esély rá, h bukni is kevesebbet fog.

2011. aug. 16. 18:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyjából a felénél kezdi el csinálni.A tejcsit is meg a tápszert is cumisüveg melegitőben melegítem,igy elvileg pont jó a hőmérséklete.Amugy többször is büfiztetem evés közben,úgy hogy sajnos nem tudom mi lehet az oka.Remélem sikerül rájönnöm,hogy miért csinálja.Köszönöm a választ!:)
2011. aug. 16. 19:20
 3/13 anonim ***** válasza:
A nővérem ugyan így volt.a kislánya kb 1,5 2 hónaposan elkezdte elutasítani a cicit és cumisüvegből sem fogadta el az anyatejet csak a tápszert.inkább ne erőltesd ha kibukja....
2011. aug. 16. 19:31
 4/13 xStefix ***** válasza:
100%

A fentieken kívül:

Az egyik tippem, hogy talán kicsi az üveg lukja és megunja az evést, mire a feléhez ér. (Bár ez leginkább a szopis babákra jellemző, de ki tudja.) A lukméreteket nem ismerem annyira, de nézz utána, hátha.

A másik az emésztés beindulása. Ez anyatejeseknél és tápisoknál is gyakori. Ahogy új adag étel kerül a pocakba, beindul a gyomor- és bélműködés, ez pedig simán megcsavarhatja. Nem szokott ilyenkor tekeregni, a lábait felhúzni a pocakhoz, esetleg pukizni vagy kakilni? Mert akkor igen esélyes, hogy ez a gond.

2011. aug. 16. 19:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Elég kicsi a luk a cumin,de elég gyorsan szívja,tehát szerintem az nem gond.Inkább lehet,hogy az utóbbi,bár az sem igazán jellemző,meg igazából kb.1 -1,5 hete csinálja ezt,előtte többször kapott tápszert egy nap.Most több tejcsit kap mert előtte kézi mellszívom volt és ritkábban fejtem,de most elektromos van és sűrűbben fejek így többször kap tejet.Remélem nem fogja sokáig csinálni,mert olyan rossz,hogy sír és nem tudom mi lehet a baj.:(
2011. aug. 17. 09:46
 6/13 xStefix ***** válasza:

Aham. Hát, gondolom az üvegben is összekeveredik az első- és hátsótej, úgyhogy akkor a sok laktóz miatti pocakfájás is kilőve.

Hm, nem lehet, hogy te eszel valami olyasmit, ami miatt fáj neki? Ha mostmár több anyatejet kap, mint korábban, akkor ez megeshet....

2011. aug. 17. 20:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Az lehet,majd megfigyelem,hogy mikor csinálja jobban meg azt is,hogy mit ettem.Hátha az lesz a megoldás.:)
2011. aug. 18. 13:15
 8/13 xStefix ***** válasza:
Okés, majd írj, hogy mi lett végül!
2011. aug. 18. 13:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Most már ott tartunk,hogy eljut a feléig vagy addig sem és elkezd sírni meg tekeri magát meg néha pukizik is.És sajnos már minden evés így megy.Szegénykém enne,de nem tud és nagyon keveseket eszik meg.És mindegy,hogy tápszer vagy tejcsi most már mindegyiknél ezt csinálja.Tegnap előtt volt kaki meg ma reggel,azt hittem jobb lesz,de sajnos nem.:(Köményteát nem hajlandó meginni.Mit csináljak vele,van valami ötleted,ötletetek?Valami puffadás gátló csepp espumisan vagy valami?
2011. aug. 19. 09:26
 10/13 xStefix ***** válasza:

Idd te a köményteát, de figyelj oda, mert némelyik babát pont ez hajtja meg!

Ha eszel tejtermékeket, próbáld meg most pár napra teljesen abbahagyni, hátha az segít.

Én azt mondanám, amíg ennek a kettőnek a hatását nem teszteled, ne nagyon adj neki semmilyen gyógyszert. (Persze masszázzsal, tornával és más természtes módon nyugodtan oldd a fájdalmát.) Tudom, hogy ez keményen hangzik - de ha rögtön csak a TÜNETEIT kezeled, akkor nem fogsz tudni rájönni, hogy mi az OKA a dolognak. Márpedig sokkal jobb azt megszüntetni, mint (esetleg) feleslegesen gyógyszerrel bombázni a kis testét...

2011. aug. 19. 16:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!