Egy csecsemőnek kb. hány ml anyatejet kellene ennie? Mert
az én babám nem nagyon akar szopizni! Pedig van tejem mert
ha lefejem akkor cumisüvegból meg eszik!
Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 09:01
1/7 A kérdező kommentje:
És amikor eszik utána van hogy 6 órát alszik,ez nem baj?
Mert azt mondták ha nem ébred fel akkor ne ébresszem fel!
2009. ápr. 12. 09:07
2/7 anonim válasza:
Minden babának más az étvágya, tök minegy hogy egy evésre 90 gr-ot eszik, vagy 160 gr-ot, vagy 200 gr-ot.
A baj a cumisüvegnél kezdődik, mert az üvegből könnyen jön a tej a ciciből viszont szakaszosan.
Ha viszont 6 órákat alszik két szopi között napközben az még nagyobb gond, mert így rohamosan apadni fog a tejed ( nem éri elég szopásinger a cicijeidet, a fejés nem adja ugyanazt az igert!!! ), a babádnak sem jó ha ennyi szünetet tart. Bár nem írtad mennyi idős, de az ideális ha 3 óránál nem telik el több idő két szoptatás között. A babát keltegetni kell nappal, kínálgatni a cicivel, egyébként félálomban is remekül tudnak szopizni.
Ha sokáig szeretnél szoptatni tedd el a cumisüveget és törekedj a cicire.
1 éve szoptató anyuka
2009. ápr. 12. 10:21
3/7 anonim válasza:
Szia én hasonló cipőben jártam mint te. Rengeteg tejem volt de a kicsi nem szopott. Van ilyen, nem is kevés de inkább nem beszélnek róla azok akikkel előfordul mert kudarcként élik meg azt, hogy nem tudnak szoptatni. Én végig fejtem a tejem és nem apadt el,sőt. Csak tartsd be azt, hogy amikor eszik akkor fejél is. Már rég át aludta az éjszakát nekem a gyerek de én még mindig fel keltem éjjel lefejni a tejem nehogy elapadjon. Ne aggódj ha nem kell fel a gyerek nekem is hamar átaludta az éjszakát kb: 2 hónapos lehetett.Én semmi hátrányt nem vettem észre, hogy cumisüvegből ivott csak neked lesz fárasztóbb.De meg lehet szokni. Nézd a jó oldalát az apja is megetetheti. Ő is hasznosnak érezheti mmagát. Nekünk apa nagyon szerette etetni.És ne éld meg kudarcként. Az a fontos, hogy anyatejet kapjon. Lgalább nem tápszeres mint sok anyukának .Akkor ez még mindig jobb egy fokkal.Én sokáig próbálkoztam, nem adtam fel de nem ment a szoptatás. Te is tehetsz rá kisérletet.
2009. ápr. 12. 13:24
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Nem írtad milyen idős a babád és, hogy mennyivel született.Így nehéz segíteni, hogy mennyit egyen. Írd meg és én megnézem neked a papírjaim között, hogy nekem akkoriban mennyit evett. De ez nem szent írás minden baba más.
2009. ápr. 12. 13:28
5/7 anonim válasza:
Szia! A súlyát kilóban meg kell szorozni 150-el és elosztani annyival ahányszor eszik. Pl ha 4 kg: 4x150/6=100 ml-et "kell" ennie 6x. Ez persze nem szentírás az enyém sem eszik mindig annyit amennyit kéne. Én is több mint 2 hónapja csak fejem neki a tejet mert nem szopizott rendesen csak az elejét szívta ki és utána sírt a cicimen. Én is sokat próbálkoztam de inkább úgy döntöttem a babám érdekében hogy marad a fejés. Nem sem lett kevesebb sőt inkább több. Nem értem miért írják állandóan hogy ha csak fejsz akkor el fog apadni. Igen tényleg nagyon fárasztó állandóan fejni, nagyon sok időt levesz, nekem szerencsére van segítségem az anyukám így meg tudom oldani. 4 hónapos baba anyukája
2009. ápr. 12. 13:34
6/7 anonim válasza:
Én is fejem, és úgy adom cumisüvegből. Néha cicre rakom, amíg nem látok csillagokat, aztán megint marad a fejés. NEkem sem apadt el, hanem szépen növekszik a mennyisége. Igaz nagyon sokat fejek, ha van időm nekiállok nem szopi időben is, hanem csak úgy köztesen. Szerintem semmi baj nem lesz a tejcsiddel, ha szorgalmasan fejsz.
2009. ápr. 12. 13:41
7/7 anonim válasza:
Koraszülött a babám, ezért sok olyat tanítanak az Intenzíven nekünk, amire fontos odafigyelni. Itt tanították, hogy egy kisbabának testsúly-kg-onként 150 ml-re van szüksége naponta. Pl.: Az én kislányom 2,230 gramm, ezért a napi tejigénye (még csak tejcit eszik) 2,230x150= 334,5 ml. Mivel naponta 7x eszik, alkalmanként 48 ml-t melegítek neki. Nem lehet nagyon máshogyan a nem koraszülött lurkóknál... :o)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!