Egy csecsemőnek lehet adni szoptatás mellet teát vagy babavizet?
Szia! Egyet értek az első válaszolóval. Ha gondolod kínáld meg inkább vízzel, mint teával (szerintem ő majd eldönti melyik ízlik jobban :)) ), de ha nincs rá szüksége úgy sem fogadja el. Nekem is mindenki (orvos, patikus, barátok, család) azt mondta, hogy anyatejes babának nem kell plussz folyadékot adni, esetleg nyáron a nagy hőségben. Mi egyébként a hozzátáplálással is így vagyunk. Most 6 hós a lányom, kb. 1 hónapja próbálom kóstoltatni az új ízeket, de semmit sem fogad el, se nyersen, se főzve, se sütve, próbáltam almát, répát, burgonyát (ezt csak főzve), tejpépet, barackot, banánt, próbáltam úgy is, hogy a tejemmel kevertem ki mindet, kombináltam kettőt, de semmi. Gondolom elég neki a tejcsi és köszöni szépen egyelőre más nem kell. Erőltetni nem szeretném, nehogy megutálja.
Minden esetre nincs megtiltva, hogy adhatsz vagy nem adhatsz neki teát vagy vizet, úgyhogy lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!