Miért lehet, hogy a kisbabám nem tud ill. nem is nagyon akar szopizni?
3 hetes a kisfiam és nem tudom miért,de egyre kevésbé fogadja el a cicit,úgy tűnik,mintha nem bírná rendesen szívni,elkezd szopizni,de pár perc után feladja,kiköpi a bimbót és csak sír.
ezért elkezdtem lefejni neki a tejcsit.
amikor cumisüvegből megkapja a lefejt tejet,akkor megissza és megnyugszik.
de ez így fárasztó és elég idöigényes is.
amúgy elsö két hétben nem volt vele gond,rendesen szopott.
létezik olyan,hogy nehezen jön a mellemből a tej?
vagy mi lehet az oka?
és mit tehetnék,hogy szívesen szopizzon és jól is lakjon?
igen,tudom sajnos,hogy nem volt jó ötlet cumisüvegből megetetni,de nagyon sírt és a párom a nagymamával karöltve egyböl tápszert akart neki adni,mondván "biztos nem elég a tejem és a gyerek éhezik".
tápszert nem akartam,hogy kapjon,ezért akkor inkább lefejtem tejet.
ismerős.. nekem is ugyanez volt, azt hittem velem van a baj, ittam a szoptatós teákat, majd szétdurrant a cicim, de alig evett, csak nyammogott..
az ambulencián a szájába nyomták a cicim, de ügyesen kapta be, és nagyon meggyőzően szopizott, pedig valójában alig evett..aztán úgy erőltették a cicimre, hogy szegénykém nagyon sírt, utána el se fogadta a cicim, csak sírt, ha mellre akartam tenni.
nem tudom miért, nem tud elég erősen szopni a babám (amíg elég volt neki 40-60 mili, azt siman kiszopizta, 100hoz már gyenge volt, kifáradt, vagy nem tudom)
egyébként vettem neki olyan cumit, ami nagyon hasonlít az anyamellre, és nem ömlik belőle a tej, olyasmi mint a mell, és abból se tudja kiszívni, mert túlságosan dolgoznia kell vele.. de amikor nagyon éhes volt, megkapta, elhallgatott, elkezdte "enni". gyanús lett, hogy nem fogy a tej a cumisüvegből, megnéztem, hát semmit se evett.. pedig marha meggyőzően szopta, nyelt is, és nagyon szépen megnyugodott tőle..
(azután próbáltam ki a szoptanitot, ami jol mkodott addig, amig el nem mentem az ambulenciara, es utána nem fogadta el a cicit :(( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!