Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar szopizni a 6....

Miért nem akar szopizni a 6. hónapos kisbabám?

Figyelt kérdés

5 hónapos kora óta kap pótlást ,de idáig még 3× szopizott mellette. Eszik már főzeléket is. A főzelék után is evett még egy kis anyatejet.

Nem tudom miért de egyáltalán nem kell neki hiába erőltetem,pedig éhes.Tejem még van.

Pár napja észrevettem,hogy már csak cumizik és nem szívja rendesen,3 napja pedig egyáltalán nem hajlandó elfogadni. Hogyha valaki volt hasomló helyzetben kérem segítsen!

2008. szept. 29. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Létezik olyan, hogy szopási sztrájk, ismerősömnél is ez volt, aztán el is választotta magát a baba. :( Másnál sok türelemmel sikerült újra elfogadtatni a cicit. Én nem tudtam szoptatni, fejtem neki a tejet, de 8 hónapos kora körül egyszer csak nem akarta megenni. Megkóstoltam, hát, mit ne mondjak, szörnyű íze volt! Kiderült, hogy peteérésem volt, és amiatt változott meg. Rá két héttel ugyanis megjött az első mensim. Úgyhogy ez is lehet ok.
2008. szept. 29. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!

Nekem 7 hónapos múlt a fiam,és nálunk is ez megy egy hete,én még nagyon szeretném szoptatni,de szív kettőtt aztán el is fordul,Anyukám azt mondta tényleg vannak oylan babák akik maguk döntenek úgy hogy nem kell tovább!

Nálam a mensi nem jöhet számításba hisz 2 hónapos kora óta menstruálok újra!

Remélem sikerrel jársz,én még kicsit próbálkozom de nem akarom túleröltetni sem!

2008. szept. 29. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb. 4 hónapos korában kezdett el egyre kevesebbet szopni a kisfiam. A gyerekorvossal megbeszéltük, hogy ne erőltesük, viszont ha elkezd esni a súlya, akkor kell neki pótlás. Ez 5 hónaposan következett be, de azért még igyekeztem szoptatni. 6 hónaposan jutottunk el odáig, hogy bekapta a mellemet, de már csak vigyorgott, nem szívta. Közben persze a tejem is egyre kevesebb lett, ezért felhagytunk a szoptatással. Szóval kicsi fiam elválasztotta magát, és nem is kérte soha vissza a mellet. Megjegyzésként annyit, hogy amikor elhagytuk a szoptatást, kb. 3 nap múlva lett egy kis csomó a mellemben, azt kimasszíroztam, és kisfiam volt olyan rendes, hogy azt még hajlandó volt kiszívni. Szerencsére megúsztam az egészet mellgyulladás nélkül.
2008. szept. 29. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ekkor kezdődőtt a gond, azzal kiegészítve, hogy épp először menstruáltam. Ezzel aztán úgy megutálta a tej ízét, hogy szépen el is választotta magát.

Ha ilyesmi nem áll fenn, akkor lehet még pl. fogzás, vagy szopisztrájk a kényelem miatt ( cumisüvegből jobban jön )

Sajnos, nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen visszaszokatni ilyen helyzetben. Nekem még a bokámon is csorgott a tej, de el kellett apasztani. Mivel nálad már három napja fennáll ez az állapot, sajnos apad a tejed is. Ne gyötörd magad, ez is nagyon szép idő, és az első hat nónapnak van a legnagyobb jelentősége. Immunanyag ugyanis addig jut át az anyatejből.

Erőltetni meg szerintem ne erőltesd, mert magával az evéssel is sztrájkolni kezd. Sajna mi ebbe a hibába estünk, és a mai napig nagyon rossz evő a három éves fiam.

2008. szept. 29. 11:17
 5/5 A kérdező kommentje:

A ciklus miatt nem lehet,mert az eddig is volt.Akkor csak kevesebbet evett.

Még azért próbálkozom hátha sikerül,de egyáltalán nem is hiányzik neki.

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2008. szept. 29. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!