Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnám megoldani a...

Hogyan tudnám megoldani a szoptatási problémánkat? (ha egyáltalán van)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítségre van szükségem, mert már nagyon el vagyok keseredve.

Három gyermeket szültem, közülük egy fiú és két kislány. A fiú abszolút nem cicizett, még a szájába sem vette (bárki bármit csinált vele nem). Az első lányom kezdetektől fogva cicis volt, majd 2 hetesen cumisüveg mert gennyes mellgyulladásom lett de 1 hónapra rá, mintha semmi sem történt volna visszaállt. Nagyon sokáig szoptattam (évekre kell gondolni).

A második lányom 6 napja született és nem tudom mitévő legyek vele. Vasárnap megszületett hajnalban és már aznap cicire lett téve, persze érthető módon nem evett. Másnap szintén, de szélgörcsös lett (most már tudom, hogy a kórházi koszttól), erre kapott gyógyszert, majd kapott egy kis tápszert (10ml és "csak" egyszer)cumisüvegből.Harmadnap dettó ezt játszottuk, közben megkapta az oltást. A tejem 3.-4. nap indult be, de nem nagy erővel, de lett. A negyedik nap délelőtt jöttünk haza. Cicizett, úgy ahogy, de cicizett, görcsei múlóban lettek. 5. nap görcsök abszolút eltűntek, de most meg egyfolytában aludna. Nem sárgult be, a ciciket nem akarja elfogadni, inkább bealszik. Tegnap este már kénytelen voltam lefejni mert nagyon félek a mellgyulladástól és attól hogy nem termelődik annyi tej, amennyire szükség lenne. A balból lejött 75 ml, a jobból meg 30ml (ez egy "kicsit" nehézkesebb mell). Ezt kínomban már odaadtam üvegből, tudom, hogy helytelenül, de aki járt már így megérti. Tegnap éjfélkor elaludt, de reggel 6-kor már én ébresztettem, de még így is félóra küzdés volt. Megszívta magát, nem tudom mennyit (nincs mérleg), de tuti, hogy evett. Vártam hogy ébred egy 3-4 óra múlva, így is lett. Tisztába raktam és akkor rajta, gondoltam én, de nem. Hiába csöpögtettem a szájába anyatejet, hiába stimuláltam a száját semmi, alszik.

Valaki adjon nekem tanácsot, mert így nagyon rossz.

(Elnézést a hosszért, de talán így jobban felmérhető a helyzet.)

Születési súlyunk: 3400 gr (3300 gr hoztuk haza, most a fürdőszobai mérlegen kikísérletezve 3500gr.)

Köszönöm előre is a válaszokat.

2011. aug. 6. 09:06
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Annyit még kihagytam, hogy a szülés simán, gyorsan,gyógyszermentesen lezajlott.

Napi 4-5 pelenkánk van kisebb- nagyobb mennyiségű kakival megtöltve. :)

2011. aug. 6. 09:19
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ha kell, add csak üvegből, a lényeg hogy be ne sárguljon és táplálkozzon., ébresztgesd fel, ciciztesd, aztán ha nem fogadja el, fejd le neki. Ha lemegy ez a nehezebb időszak vissza tudtok állni a szopizásra.

Mérd a súlyát is. Kérj segítséget a családból, most ne maradj magadra, kell a segítség a házimunkában, hogy jól étkezz, és hogy legyen erőd és kitartásod a kicsidhez. Majd írd meg, ha javult a helyzet. És nyugalom...

2011. aug. 6. 12:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Próbáld ébresztgetni, és ha kicsit is sárgának tűnik, vagy nagyon aluszékony, szólj a háziorvosnak, vagy védőnőnek, nézzen rá, ő hamarabb kiszúrja, ha sárgul. Ha nem eszik három-négyóránként, szerintem fejdd le. Vagy, az elejét fejd le, lehet lassan jön/vagy épp hogy ömlik neki, és ezért nem akar rákapni.
2011. aug. 7. 14:26
 4/12 anonim ***** válasza:

lll szoptatási tanácsadó.

Ők fognak tudni tanácsot adni.

2011. aug. 7. 14:56
 5/12 A kérdező kommentje:

Külföldön vagyok, szóval a tanácsadó nem fog menni. A helyzet annyiban változott, hogy közöltem ha törik, ha szakad de nem lesz üveg. Jelenleg a nehezebben (szerintem, illetve érzésre hagyatkozva)szívható ciciből rendesen eszik, mérve 70-80 ml. A másikból,ami eléggé bejáratott a múltból :), abból dől a lé, na nem spriccel, de folyik rendesen, azt nem akarja elfogadni. Cumizik rajta, néha szív egyet belőle és becsukja a szemét, mintha aludna. Volt olyan, hogy a szájában volt egy adag tej és ahogy oldalra fordult szószerint mintha pohárból öntötték volna a tejet. :( Amikor elveszem meg keservesen sír. Ma pl megpróbáltam azt is, hogy ráraktam, hagytam kb 20 percig, böfiztettem aztán fejtem ugyanabból a mellből lejött 30 ml és kanállal kínáltam, nem kellett neki (ügyesen elfogadja a kanalat is).

Még annyit, hogy tegnap este ebből a mellből pillanatok alatt lefejtem 120 ml. Szóval most nem tudom a mi a manó van ezzel a mellel. Pelusok száma és tartalma okés.

Várom még a tanácsokat, mert nagyon szeretnék szoptatni.

Természetesen köszönöm az eddigi tanácsokat is.

2011. aug. 7. 16:20
 6/12 xStefix ***** válasza:

Az előzőeket tudom javasolni én is. Légy résen a sárgasággal, mert akkor szoktak ennyire aluszékonyak lenni. (Hacsak nem ilyen típus.) Ha pisis-kakis pelus így van, az mindenképp jó jel, és figyeld néha a kutacsát is a biztonság kedvéért.

Azért amennyire lehet, próbáld neki "erőltetni" a szopizást, fontos lenne az is, nemcsak a tejecske. Tipp: amikor éberebbnek tűnik és várhatóan nem fog rögtön elaludni, feküdj le vele pucéran, tedd a hasadra, hogy érezzen téged és bíztasd, hogy keresse meg a melled. Lehet, hogy lassan fog menni, de hátha rátalál.

Ez a pucérkodás akkor is jó trükk, ha csak simán szopiztok. Ha nincs olyan kényelmes meleg, ő is éberebb lesz talán. (A melegben hamarabb belaszunk.)

Ha pótolni kell, tedd meg nyugodtan, amíg kicsit nem javul a helyzet, de én is inkább szopibarát módot javaslok, nehogy a cumi megzavarja! Ilyen picinek még a fecskendő vagy a kiskanál is elég szokott lenni.

És, ha végképp elakadtál, szerintem is tanácsadó!

2011. aug. 7. 16:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Na persze, hogy megint lemaradt valami fontos info. Szóval most már max 4 órát alszik, bár néha becsúszik egy 5 órás is, de már nem olyan rossz a helyzet. Ahogy írtam az előzőekben, most ez a probléma, hogy az egyiket nem fogadja el. :( Bár most már tudom, hogy eszik és kicsit nyugodtabb vagyok. Nagyon reménykedek.
2011. aug. 7. 16:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azt a melled azért nem fogadja el, mert dől a tej a szájába és nem tud megbírkózni vele. Próbáld meg, hogy dőlj hátra és úgy szoptasd.

Megpróbálom leírni:

Te kényelmesen elhelyezkedsz és egy párnát a hátad mögé teszed, a babádat magad szembe fordítod és az öledbe ülteted mintha lovagolna. És úgy adod a cicid a szájába.

De minden olyan póz jó lehet ahol a feje magasabban van és nem fekteted.

Vagy esetleg fejjél le egy kicsit le és utána add a cicit a szájába. Kérdez nyugodtan megpróbálok segíteni neked. :)

De én úgy tudom, hogy van külföldön is szoptatási tanácsadó. Remélem tudtam segíteni.

2011. aug. 9. 14:14
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok itt van egy link amiről beszéltem az előbb és pár dolog hátha segít neked.

[link]

2011. aug. 9. 14:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsónak illetve mindenkinek :):

Közben megoldódott a probléma, ne kérdezzétek hogyan, mert én sem tudom. Gyanítom, hogy a picit kisebesedett mellbimbóra kent kenőcs túl erős volt és hiába mostam le, lehet azt érezte. A lényeg, hogy most szívja rendesen fájdalom nélkül.

Most per pillanat épp a más bajom van. :( Ha valaki tudna vmi tanácsot megköszönném. A másik mellbimbóval van gondom. Minimálisan kisebesedett, de talán nem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy fáj eszméletlenül. Maga a bimbó és az udvar be van keményedve, ezért minden szoptatás előtt masszírozom, sőt melegvizes zuhannyal lazítom, de így is. Már ott tartok, hogy remegek minden egyes szoptatás előtt. Amúgy az egészet bekapja, de nem értem miért van ez a fájdalom. :(((

2011. aug. 10. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!