Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki igény szerint szoptat...

Aki igény szerint szoptat ikreket, az hogy csinálja?

Figyelt kérdés
8 hetesek az enyémek, és igény szerint szoptatok, de már kezdek kikészülni. A napi min. tíz mellretétel gyerekenként, a sok komfortszopi, az éjszakai szopások miatt egyáltalán nem tudok pihenni, még enni sincs időm napközben, szinte mindig sír valaki és cicit akar. Ugyebár nem adhatok se játszócumit, se sírni nem hagyhatom őket, azt javasolják a szoptatási tanácsadók. Kérdem én, ők próbálták-e ikrekkel...? Aki TAPASZTALT ebben, kérem, hogy adjon tanácsot, mert napi két óra alvással, rendes evés nélkül már nem húzom sokáig, és ez nem önzés, szerintem. Csak azt ne írjátok, hogy "pihenjek", inkább azt, hogyan és mikor?!
2011. aug. 5. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Én szoptattam ikreket igény szerint,de szerencsém volt,mert szinte mindig egyszerre lettek éhesek.

Akkoriban olvastam tanácsként,h ha ennyire eltérő időpontban akarnak enni,akkor óvatosan hozd össze az időpontjaikat.Tehát az egyik kicsit várjon,a másik kicsit korábban kapjon,és így lassan kiegyenlítődik.

Lehet,h még mindig szoptatási tanácsadó az akitől erről olvastam a Kismamában,ha jól emlékszem félvér ikerfiai vannak,most olyan 6-7 évesek lehetnek.Hátha így megtalálod.

Ezeket is érdemes elolvasni,ill ha írsz nekik,biztosan segítenek:

[link]

2011. aug. 5. 12:44
 2/8 anonim ***** válasza:

ÉN is egyszerre szoptattam őket, általában így is jött ki és egyszerre is voltak éhesek. Vagyis inkább úgy modnom hogy egymás után ciciztek,mert egyszerre nem lehetett, akkor volt 21-22 hós a lányom,miatta "modil-nak" kellett lennem. Nekem párom segített, 1,5 hós koruktól az egyik kapott pótlást, néha megetette. Pihenni nem nagyon tudtam én sem, és most sem. 1 évesek a fiaim, de még mindig 6-8 alkalommal kelnek fejenként éjjel is, és szopival alszanak csak vissza. Nappal már csak elalváshoz vagy ha igénylik, de az összesen 3-4 alkalom fejenként.

HOzzá lehet szokni a nem sok alváshoz, remélem nálad azért jobban alakul mint nálam az éjszaka.

Pihenni csak úgy tudsz, ha van segítséged, de ha csak szopiznak, akkor ahhoz hogy pihizz, egyszerre kell etetned őket.

Ha sírnak, próbáld meg megnyugtatni cici nélkül őket először, hátha sikerül.

Tanácsadótól én is kérdeztem annak idején, szerintem nincsenek tisztában vele,hogy ikrekkel milyen.

2011. aug. 5. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Ki fogsz készülni. Az igény szerinti szoptatás nagyon ingoványos talaj mert kialakulhat éppenséggel az is a gyerekben hogy teljesen össze vissza fog szopizni,mindenféle rendszer nélkül,meg komfortszopizni fog.Amit egy egy gyerekes anyuka talán meg tud csinálni,ha van sok segitsége és segitenek neki főzésben-házimunkában,de te nem biztos.Én a helyedben próbálnék valami rendszert vinni a dolgokba,és egy időre igazitani a szoptatásokat,különben jövő ilyenkorra lesz az ikreidnek egy idegroncs annyuk.
2011. aug. 5. 13:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Előr eis bocsi, hogy beleírok, de:

nekem csak egyszerre egy gyereket kell szoptatnom, de az igény szerinti szoptatást is meg kell tanulni.

A második babámat szoptatom, és mindkettőnek van játszócumija, és semmi baja nem lett egyiknek sem tőle, max. annyi, hogy nem lesz cicifüggő gyerek, hanem a cicit evésre használja, és utána nem lóg rajta.

Ha nem enni kap cumisüvegből, nem lesz cumizavaros, ha éhes, úgysem jó neki a játszócumi.

és ráadásul sokkal hamarabb végez, nem kínlódunk órákig.

2011. aug. 5. 13:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Másodiknak: kértem én is tanácsot, és pont ez a tapasztalatom, hogy nincsenek tisztában, hogy ikrekkel más. A LLL-nek is írtam, de csak egy babás ötleteik voltak, és hogy szoptassak igény szerint. Az történt, amit írtok, hogy cicifüggők lettek, gyakorlatilag állandóan a cicin akarnak lógni, főleg az egyikük. Tegnap adtam neki játszócumit, tele lelkiismeretfurdalással. Úgy tűnik, beválik, de félek, hogy gond lesz a szopással.

Másrészt viszont valaminek változnia kell, mert gyakorlatilag MINDIG szoptatok, megállás nélkül. Állandó segítségem az első hónapban volt, most már csak beuganak, ill. a férjem segít este, de napközben neki dolgoznia kell.

Az a furcsa, hogy egyre nehezebbnek tűnik a dolog, pár hete nem volt ez a cicifüggés, éjszaka is jól visszaaludtak evés után, stb. Nem tudom, mit rontok el. A környezetem őrültnek tart, azt mondják, ezt sürgősen hagyjam abba.

Tanácstalan vagyok, azért köszi a válaszokat.

2011. aug. 5. 14:24
 6/8 xStefix ***** válasza:

Nem rontottál el semmit! Ha most vagytok 8 hetesek, akkor kb. 1-2 hete járhattatok a növekedési ugrásnál, amikor is normális, ha naphosszat csak szopiznak. Lehet, hogy még nem nőtt meg eléggé a tejmennyiség, ezért is szopibubusok. :)

Én kicsit bennfentes vagyok szopis körökben, de hirtelen nem tudok neked ikres tanácsadót mondani. Ha gondolod, rákérdezek a levlistán, hogy ki tudna neked ebben segíteni.

De amit feljebb írt az egyik anyuka az idők összehúzásáról (ha sikerül) és a többiről, az szerintem is jó ötlet mind. Ikrekkel biztosan nehezebb, mint egykével, de egy kis szervezéssel ezt is meg lehet oldani biztosan.

2011. aug. 5. 15:05
 7/8 xStefix ***** válasza:

Közben ezt találtam neked:

[link]

Nem sok gyakorlati tanács van ugyan benne, de talán picit erőt ad neked, hogy kibírd.

(És végre-végre, valaki "celeb", aki zászlajára tűzi a szoptatás ügyét! Most van a Szopi Világhete és az egyik kereskedelmi csatornán egész héten szopis témákkal foglalkoznak, legalábbis a reggeli műsorban.)

2011. aug. 5. 15:31
 8/8 xStefix ***** válasza:
Kérdező, megkaptam egy ikres szopis tanácsadó mailcímét, ha szükséged van még rá, írj egy privit és elküldöm neked!
2011. aug. 7. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!